Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

Τι γίνεται με το πόθεν έσχες των βουλευτών;

Γιατί καθυστερεί η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των βουλευτών; Τι ακριβώς συμβαίνει;

Υπό ορισμένες προϋποθέσεις ένας νέος τρόπος δημοσιοποίησης του πόθεν έσχες των βουλευτών, που φέτος έχει αδικαιολόγητα καθυστερήσει, μπορεί να δώσει μια διέξοδο, να εκτονώσει λίγο την ατμόσφαιρα και να αποτελέσει μια απαρχή αντιστροφής του νοσηρού κλίματος που διαμορφώνεται στη χώρα. Μερικές σύντομες παρατηρήσεις και κάποιες επισημάνσεις είναι απαραίτητες. Φυσικά όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει κι άλλες.

1. Επειδή πέρυσι οι δηλώσεις των πατέρων και των μητέρων του έθνους αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο επί διήμερο και κατόπιν αποσύρθηκαν και εξαφανίστηκαν –άγνωστο με τίνος την εντολή.
2. Επειδή η μνημειώδους αβελτηρίας «περί μικρών και άνευ σημασίας παραβάσεων» απόφανση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής που εξέτασε τις προεκλογικές δαπάνες των κομμάτων και υποψηφίων προοιωνίζεται εκ νέου μυστικότητα ή κάτι άλλο χειρότερο.
3. Επειδή η πολιτική κρίση δεν αντιμετωπίζεται μόνο με παροχές και εξαγγελίες αλλά εδράζεται, ειδικά όσον αφορά την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, στο ηθικό περιεχόμενο που σημαντικό/κρίσιμο εκλογικά τμήμα των πολιτών ελπίζει ότι μπορεί να οδηγήσει τη δημόσια ζωή σε νέες, πιο ποιοτικές, κατακτήσεις.

Είναι απαραίτητο τώρα, σήμερα, από τις υπηρεσίες της Βουλής να κατασκευαστεί ιστοσελίδα όπου θα αναρτηθούν όλες οι δηλώσεις πόθεν έσχες των βουλευτών -φυσικά τηρώντας τις πρόνοιες της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων.
Παρά τα όσα ισχυρίζονται πολλοί και τους διαφορετικούς ορισμούς που δίδονται δημοκρατία σημαίνει κυρίως διαδικασία και διαφάνεια. Τι ασφαλέστερο για το πολίτευμα και τη χώρα από την πλήρη διαφάνεια στην κορυφή της εξουσίας, στον ναό της δημοκρατίας, στη Βουλή;

2 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ολα θα βγουν στο φως.....
χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!

βοιωτός είπε...

Κι όμως... Θα εκπλαγείς...
Στείλε μου ένα μέιλ.