Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Δεν ψιχαλίζει, κ. δήμαρχε, σας φτύνουν...

Καταψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Ιουνίου η πρόταση της δημοτικής αρχής για την απόλυση 5 εργαζομένων της ΔΕΠΑΛ. Οπως γράφαμε εδώ Ο Δήμος Λεβαδέων τις μέρες του καύσωνα η υπόθεση αυτή ήταν στην κυριολεξία για γέλια και για κλάματα καθώς γνώμονας της απόφασης της δημοτικής αρχής ήταν η αντεκδίκηση εναντίον συγκεκριμένων εργαζομένων. Μόνο και μόνο με την πρότασή του αυτή ο δήμαρχος Λεβαδέων κ. Δημήτριος Τσιφής έδωσε νέα διάσταση στο πόσο μικροπρεπής μπορεί να γίνει ένας δημόσιος άνδρας, ένας αιρετός άρχοντας.

Ευτυχώς τον κ. Τσιφή δεν ακολούθησαν στον κατήφορο οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Καφρίτσας και Σωτηρόπουλος -οι οποίοι όμως βαρύνονται με τη μομφή που εξαπέλυσε εναντίον τους ο δήμαρχος Λεβαδέων περί κατ' ιδίαν συμφωνίας τους στις απολύσεις την προηγούμενη ημέρα.

Επίσης εναντίον της πρότασης τάχθηκε ολόκληρη η... παρούσα αντιπολίτευση και οι ανεξάρτητοι Τόλιας και Καλογήρου αποτρέποντας την ψήφισή της. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σηματοδοτεί μια ακόμη προσωπική ήττα του δημάρχου Λεβαδέων και αναδεικνύει συμπυκωμένα τις δυσλειτουργίες του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς. Δείτε μερικές.
1. Ο δήμαρχος Λεβαδέων δεν έλεγχει τη δημοτική πλειοψηφία και στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδιάς δεν συγκροτούνται παρά ad hoc συνομαδώσεις στις ψηφοφορίες αναλόγως των προσωπικών συμφερόντων των δημοτικών συμβούλων. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι η έλλειψη ηγεσίας καθιστά το Δημοτικό Συμβούλιο έρμαιο των ιδιωτικών συμφερόντων.
2. Ο κ. Τσιφής και η στενή ηγετική του ομάδα πάσχει από έλλειψη σχεδίου, προγραμματισμού, φαντασίας αλλά και ηθικών φραγμών. Είναι επικίνδυνοι για την πόλη.
3. Ο δήμαρχος Λεβαδέων δεν έχει πλήρη συναίσθηση της θέσης στην οποία έχει περιέλθει. Εδώ ταιριάζει τον κοινώς λεγόμενον: "Δεν ψιχαλίζει, κ. δήμαρχε, σας φτύνουν"...
4. Το διακύβευμα πρέπει να είναι πολύ μεγάλης αξίας για να ανέχεται τέτοιες προσωπικές μειώσεις ο δήμαρχος. Τι να είναι άραγε;

10 σχόλια:

ΒΕΡΒΑ είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΦΡΑΓΜΟΣ ΚΑΘΕ ΑΥΘΕΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

ΦΙΛΩΝ είπε...

και σε άλλα με υγεία.

βοιωτός είπε...

βέρβα και φίλων, καλώς ήρθατε.

energosdimotis είπε...

συγχαρητηρια σε αυτους που έχουν τα θάρρος και δεν υποτάσσονται σε κομματικές πειθαρχιες!

Unknown είπε...

ενεργέ δημότη θα συμφωνήσω μαζί σου αν και δεν νομίζω ότι προκειται για κομματική πειθαρχία . Εγώ θα το έλεγα στοιχειώδη λογική. Έχει απορροφήσει καμιά σαρανταρια εργαζόμενους από τις δυο Δημοτικές Επιχειρήσεις που διάλυσε νόμιμα μεν χωρίς άλλο σχεδιασμό δε και οι τελευταίοι πέντε του έριχναν τον προϋπολογισμό έξω; Το μαγαζί δεν είναι δικό του περαστικός είναι από εκεί όπως όλοι άλλωστε και αυτό του υπενθύμησαν οι σύμβουλοι του που είχαν το θάρρος να ψηφίσουν λογικά.

Unknown είπε...

Για την ιστορία και για να δείτε πως λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο θα παραθέσω παρουσίες και απουσίες κατα τη διάρκεια της ψηφοφορίας επι του θέματος. Απών ο κ Μητάς και η κα Ζητουνιάτη ( έφυγαν πριν τελειώσει καν το πρωτο θέμα αφου τσακώθηκαν με τον Δήμαρχο που τους στόλισε κανονικά ) ο κ. Αυγέρης ( διαφωνων της πλειοψηφίας ) ο κ. Κοτσικώνας ( εξαφανίστηκε 5 λεπτά πριν από την ψηφοφορία αν και λάβρος υπερασπιστής των εργαζομένων ) και η κα Δημακοπούλου ( που εξαφανίστηκε διακριτικά; λίγο πριν το θέμα αρχίσει ). Οι υπόλοιποι της πλειοψηφίας που ψήφισαν υπέρ συμπεριλάμβαναν τον κ. Τζαμτζή ( που αρχικά διαφωνούσε με την απόφαση ) τον κ Λαμπριτζή ( σύμβουλο στο ΔΣ της ΔΕΠΑΛ για 8 ίσως και περισσότερα χρόνια ) τον κ Σκαλτσά ( πρόεδρο της ΔΕΠΑΛ τον οποίο οι εργαζόμενοι είχαν σώσει από καταδίκη ένα μήνα πρίν σε δικαστήριο για τα χρωστούμενα που τον τραβούσε η επιθεώρηση εργασίας ). Ποιο έντιμος ο σύμβουλος που ενώ δεν ήθελε να πάει κόντρα στην θέληση του δημάρχου αλλά έβλεπε το παράλογο του πράγματος εξαφανίστηκε κατα την διάρκεια της ψηφοφορίας. Άψογοι όσοι δεν φοβήθηκαν τίποτα και υπεράπισαν την δική τους γνώμη. Α!! ναι απουσίαζε και το προεδρίο του σωματείου εργαζομένων. Βοιωτέ λες να έχω εμμονές ή είναι αλήθεια όλα αυτά;

apollo είπε...

Είναι απορίας άξιο πως τα κατάφερε μέσα σε ενάμισι χρόνο ο δήμαρχος, άνετα χωρίς προσπάθεια να έχει χάσει τον έλεγχο και να βαδίζει σταθερά προς νέες γκάφες. Αυτό θέλει προσπάθεια πώς να το κάνουμε. Είναι case study ο «νοικοκύρης».

Η σιωπή του σωματείου εργαζομένων είναι εξοργιστική. Κάποιοι βολεύτηκαν, κάποιοι φοβούνται και κρύβονται, κάποιοι έχουν εντολή να μη μιλήσουν;

Και αυτός ο Σκαλτσάς, άβουλος!

apollo είπε...

Αλήθεια τι έχουν πάθει στις μέρες μας οι κνίτες;

Unknown είπε...

apollo εχουν πάθει ΤΒ ( διεθνως ο όρος για τη φυματίωση ,εδώ μεταφραζόμενο ως Την Βολέψαμε )

Πήγασος είπε...

Απορία,γιατί στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Κοτσικώνας έφυγε οταν ήταν να συζητηθεί το θέμα της ανάκλησης της απόφασης για το διορισμό των 5 υπαλλήλων??Δεν ήξερε τι σημασία είχε έστω κ η μία ψήφος για τους εργαζόμενους??
Κατα τ'άλλα στις δηλώσεις είναι μαζί με τους εργαζομενους.....
Φημολογείται ότι από τους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν οι 7 θα πανε σε οργανικές θέσεις, ενώ οι υπόλοιποι είναι σε προσωποπαγείς.Αναρωτιέμαι το σωματείο των εργαζομενων ξέρει τιποτα για αυτό το θέμα??Μήπως κ αυτός είναι ένας λόγος που δεν συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους κ μένει αμέτοχο???
Οποιος μπορεί να μου λύσει αυτες τις απορίες θα χαρώ να τις διαβάσω, γιατί έχω κι άλλες πολλές..