Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Εκτακτη συνεδρίαση ΕΝΩΣΗΣ για την ηλεκτροδότηση της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ


Απορρίφθηκε η προσφυγή της Μυτιληναίος στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά τη απόφασης της διοίκησης της ΔΕΗ (δείτε Νέα προθεσμία ΔΕΗ στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ) για την καταγγελία της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ. Μετά τη λήξη της προθεσμίας την ερχομένη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου η ΔΕΗ μπορεί να διακόψει την ηλεκτροδότηση του εργοστασίου στον Αγιο Νικόλαο.
Στη βάση αυτών των εξελίξεων συνεδριάζει σήμερα σε λίγη ώρα (11:00) εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ Η ΕΝΩΣΗ για να εξετάσει τη διαμορφούμενη κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες της viotia το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ με την σημερινή του απόφαση θα καταγγείλει τη διοίκηση της ΔΕΗ και θα τονίσει ότι τέτοιου είδους μονομερείς ενέργειες δεν στρέφονται ουσιαστικά κατά του Μυτιληναίου και οιουδήποτε άλλου ιδιώτη αλλά εναντίον του εργοστασίου και των εργαζομένων.
Υπενθυμίζεται ότι προ μηνών υπήρξε σκληρή αντιπαράθεση των διοικήσεων της Μυτιληναίος και της ΔΕΗ αλλά και των δύο συνδικάτων -της ΕΝΩΣΗΣ και της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ- για το θέμα της συμπαραγωγής.
Δείτε εδώ
Σκληρή απάντηση από το Σωματείο ΕΝΩΣΗ της ΑτΕ εναντίον ΔΕΗ και... άλλων
Σφoδρή επίθεση ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σε Μυτιληναίο, ΡΑΕ, ΔΕΣΜΗΕ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν με την οικονομική κρίση που ζούμε, η ΔΕΗ να προσπαθεί να καταστρέψει μία από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες ελληνικές βιομηχανίες, που όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αλλά είναι και ο μεγαλύτερος εργοδότης της Βοιωτίας; Γιατί; Μπορεί να μας εξηγήσει ο κ.Αθανασόπουλος γιατί απειλεί το Αλουμίνιο και εκατοντάδες θέσεις εργασίας; Απειλεί να σταματήσει την ηλεκτροδότηση του εργοστασίου, για μία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ που ο ίδιος παράνομα επέβαλε. Τι συμφέρον έχει να σταματήσει να δίνει ρεύμα σε έναν από τους μεγαλύτερους πελάτες του;

Το παιχνίδι είναι πιο πονηρό από ότι νομίζουμε. Γιατί η ΔΕΗ, επειδή είναι «τελευταίο καταφύγιο» για την αγορά ρεύματος, όπως άπειρες φορές έχουμε ακούσει τον Πρόεδρο της να λέει, δε μπορεί να κόψει το ρεύμα στο Αλουμίνιο. Τι κάνει όμως; Διακόπτει τη σύμβαση και από τις 3 Νοεμβρίου θα αναγκάζει το Αλουμίνιο να αγοράζει ρεύμα στη διπλάσια τιμή από αυτή που παίρνει σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι λίγο πολύ γνωστό: Το κόστος παραγωγής θα είναι τόσο μεγάλο που το εργοστάσιο δε θα μπορεί να το σηκώσει, θα μειωθούν οι παραγγελίες αφού θα είμαστε πιο ακριβοί από τους ανταγωνιστές, και όπως όλοι καλά ξέρουμε μείωση παραγωγής σημαίνει απολύσεις. Και όλα αυτά γιατί; Για να καλύψει η ΔΕΗ τις ζημιές της; Εμείς θα πληρώσουμε τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα; Θα οδηγήσουν το Αλουμίνιο και τη Βοιωτία στην καταστροφή για λένε στη Βουλή ότι η ΔΕΗ είναι υγιής επιχείρηση; Ασυδωσία. Να έρθει η ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που φωνάζει τόσο καιρό να μας πει από κοντά, γιατί θέλουν να μας βγάλουν στο δρόμο.


Εργαζόμενος στο Αλουμίνιο της Ελλάδος

βοιωτός είπε...

Φίλε βάλτο και πάνω στο ποστ με την ανακοίνωση σε παρακαλώ.