Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Ενταση και πάλι στη Φλώρινα

Ενταση δημιουργήθηκε σήμερα στη Φλώρινα από σλαβοφώνους κατοίκους της περιοχής που προσπαθούν να εμποδίσουν τον ελληνικό Στρατό να πραγματοποιήσει ασκήσεις στο εκεί πεδίο βολής. Το ρεπορτάζ όπως δίδεται από το http://greece-salonika.blogspot.com/ δεν αφήνει αμφιβολίες ότι οι λεγόμενοι "μειονοτικοί" άλλους -ολοφάνερους και επικίνδυνους- στόχους εξυπηρετούν...

Από το http://greece-salonika.blogspot.com/
Νέα επεισόδια απόψε στη Φλώρινα.
Έκτακτο***Εκτακτο***
Ο Σκοπιανός τηλεοπτικός σταθμός Α1,μετέδωσε νωρίτερα πως σήμερα σημειώθηκαν νέα επεισόδια στην περιοχή του πεδίου βολής των Λόφων στη Φλώρινα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 και να συλληφθεί 1 κάτοικος ("Μακεδόνες του αιγαίου"ονομάζονται απ΄τον τηλεοπτικό σταθμό..) της περιοχής. Στο δελτίο ειδήσεων μάλιστα υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με λεγόμενους "Αιγαιάτες Μακεδόνες" της περιοχής στην οποία εξιστορούσαν το περιστατικό. Οι Σκοπιανοί δημοσιογράφοι χαρακτηρίζουν "πρόκληση"(!)την επανεμφάνιση του Ελληνικού Στρατού στην περιοχή 10 μέρες μετά το πρόσφατο επεισόδιο! Το περιστατικό στο οποίο αναφέρονται είχαν δημιουργήσει θερμοκέφαλα στοιχεία της ολιγάριθμης σλαβόφωνης κοινότητας της περιοχής συνεπικουρούμενα από μερικούς κατοίκους που προηγουμένως όμως είχαν δεχτεί διαβεβαιώσεις απ΄τους πρωτεργάτες της κίνησης πως επρόκειτο για διαδήλωση εναντίον της "καταστροφής των χωραφιών από τα άρματα του στρατού".. (δείτε πατώντας εδώ) .

Βέβαια το ποιά ήταν τα κίνητρα των οργανωτών το αντελήφθησαν την επομένη μετά την "παρέμβαση Γκρουέφσκι"για το ζήτημα αυτό (δείτε πατώντας εδώ) . O ηλεκτρονικός τύπος και τα portals του γειτονικού κράτους κάνουν ήδη λόγο για "βίαιες συγκρούσεις των Μακεδόνων του Αιγαίου με αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής" και για περιοχές που κατοικούνται "100% από Αιγαιάτες Μακεδόνες". Αναφέρονται επίσης "σε επερώτηση*που κατατέθηκε στην Ελληνική Βουλή για το θέμα" και στο ότι "κανείς δεν ενημέρωσε τις τοπικές αρχές για την επανέναρξη των ασκήσεων"!
Για να παρακολουθήσετε το ρεπορτάζ του σταθμού Α1 για το θέμα πατήστε εδώ

32 σχόλια:

βοιωτός είπε...

Μέτοικε, τι λες;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΙΑΝΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΥΠΕΠΕΣΕ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΙΜΕΝΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ.ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ''ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ'' ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΤΡΑΒΗΞΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΥΤΙ ΑΝΟΗΤΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα.Το τελευταίο σχόλιο του Κώστα μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο.Είναι δυνατόν να ειπώθηκε έτσι και να μην αντέδρασε κανείς από το κόμμα του ή από τα άλλα;

Ανώνυμος είπε...

Υποθέτω ότι αν ο στρατός κινήσει για γυμνάσια στην Κωπαΐδα οι αγρότες θα κάθονται να κοιτάνε τα τανκς να τσαλαπατούν το μόχθο τους έμπλεοι εθνικής υπερηφάνειας, ε;

Υ.Γ. Το "Salonika" ρε συ Βοιωτέ που έχουν αυτοί για συνθετικό του ονόματος του blog σε τι γλώσσα είναι; :-P

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός όπως περιγράφεται από την Ελυθεροτυπία στις 11/10/08, για να συγκρίνεται με την παρουσίαση του Salonica:
Λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ του υφυπουργού Αμυνας Κ. Τασούλα και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Λιάνη πυροδότησε επίκαιρη ερώτηση του δεύτερου σχετικά με στρατιωτική άσκηση τεθωρακισμένων στο πεδίο βολής Λόφων-Μελίτης στη Φλώρινα. Η φράση του κ. Λιάνη ότι «ένας αριθμός τεθωρακισμένων κατέλαβε το πεδίο βολής Λόφων-Μελίτης χωρίς προηγουμένως να έχει δοθεί καμία σχετική προειδοποίηση στις τοπικές αρχές» προκάλεσε την αντίδραση του κ. Τασούλα, ο οποίος δήλωσε ότι «ο ελληνικός λαός δεν καταλαμβάνει την ελληνική επικράτεια, πολλώ μάλλον πεδία βολής του ελληνικού στρατού». Ο κ. Τασούλας υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο πεδίο βολής χρησιμοποιείται για βολές τυφεκίων και μόνο, αλλά και πως το υπουργείο είναι σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής. «Μαθήματα πατριδογνωσίας και μαθήματα δημοκρατίας σε μια αίθουσα που φοιτώ επί χρόνια δεν είναι τίποτα άλλο παρά μαθήματα πατριδοκαπηλίας», αντέτεινε σε εντονότατο ύφος ο κ. Λιάνης. Υποστήριξε δε ότι η άσκηση ματαιώθηκε έπειτα από παρέμβαση προς την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Ρουσόπουλο, καθώς το πεδίο βολής βρίσκεται δίπλα σε κατοικημένες περιοχές και κινδυνεύει η ασφάλεια των κατοίκων. «Δεν συμβαίνουν αυτά που είπε ο κ. Λιάνης, όπως δεν συμβαίνουν και αυτά που είπε ο κ. Γκρούεφσκι. Την ερώτηση αυτή δεν θα έπρεπε να την είχατε κάνει», συνέστησε ο κ. Τασούλας στον βουλευτή, προκαλώντας ακόμα μια έξαρση οργής στον κ. Λιάνη, που τον κατηγόρησε ότι επίτηδες «πηγαίνει τα πράγματα κάπου αλλού. Πρώτος από όλη την Ελλάδα έβγαλα ανακοίνωση και καταδίκασα την ανάμειξη του κ. Γκρούεφσκι στα εσωτερικά της χώρας. Μην παίζετε με τη φωτιά», κατέληξε.

Ανώνυμος είπε...

Και αυτό από τους [προδότες} του ΙΟΥ, για να δείτε πως παίζει το Salonica, άλλα blogg [όνομα και μη χωριό], και πώς παίζει το γαϊτανάκι, όχι μόνο με ορισμένους ανεκδιήγητους θερμοκέφαλους σκοπιανούς, αλλά και με τους δικούς μας[πατριώτες]. Τελικά ποιοί είναι πιο επικίνδυνοι: οι εθνικιστές σκοπιανοί, οι ντόπιοι [Φλώρινα] σλαβομακεδόνες που τους την πέφτουν από παντού, ή οι ελληνόψυχοι του Στόχου και της Χρυσής Αυγής?

Ορισμένα μπλογκ έχουν μετατραπεί σε ανοιχτά κέντρα εκβιασμών, απειλών, ακόμα και προτροπής σε δολοφονίες! Κρυμμένοι πίσω από την προστασία της ανωνυμίας τους κάποιοι φτάνουν να προσφέρονται για τη διάπραξη κακουργημάτων. Και βέβαια οι διαχειριστές των μπλογκ αυτών δέχονται με προθυμία να φιλοξενούν αυτές τις ακρότητες, στο όνομα της «ελευθερίας της έκφρασης». Πρόσφατο κρούσμα σημειώθηκε στο strategy-geopolitics.blogspot.com, όπου το γνωστό εθνικιστικό παραλήρημα για το πεδίο βολής στη Φλώρινα (βλ. διπλανή στήλη) συνοδεύεται από συνεχείς ανοιχτές απειλές για τη ζωή των πολιτών της περιοχής.
Σ' αυτό το μπλογκ κάποιος «Ιέραξ» προτείνει να «οργανωθεί μία επιχείρηση χειρουργικής εκκαθάρισης των ηγετών πίσω από αυτούς τους προδοτικούς πυρήνες. Κάτι ένα πρόβλημα με τα φρένα, κάτι ένα αυτοκινητικό, κ.λπ.» Διάφοροι άλλοι «ανώνυμοι» επικροτούν και θυμίζουν ότι κάτι παρόμοιο (αυτοκινητικό) είχε συμβεί στον Σαδίκ και προτείνουν «να τα αναλάβει η ΕΥΠ και να φροντίσει ώστε να "αρρωστήσουν" ή να ατυχήσουν σε τροχαίο ήνα εξαφανιστούν μυστηριωδώς».

Οι περισσότεροι απειλούν ότι θα προβούν σε αυτοδικία. Ένας μάλιστα («από το Ιόνιο») φτάνει να αυτοπροταθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική ενέργεια:
«Αυτή την ώρα έπρεπε να υπήρχαν είκοσι κάσσες με είκοσι από δαύτους μέσα. Επειδή γνωρίζω άριστα μηχανολογία, είμαι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή».
Σε ποιον άραγε απευθύνεται ο "μηχανολόγος"; Και ποιος υποθάλπει τη συμμορία αυτή;

βοιωτός είπε...

Ανώνυμε,
ο Λιάνης είναι ειδική περίπτωση. Ισως δεν είναι της στιγμής να συζητήσουμε για τον τρόπο που πολιτεύεται.

Μέτοικε,
υποτιμάς τη νοημοσύνη μας ή μάλλον τη νοημοσύνη σου.
Αυτά τα ζητήματα έχω ξαναγράψει ότι είναι πολύ σοβαρά και οφείλει να είναι κάποιος προσεκτικός όταν τα διαχειρίζεται.

Λοιπόν το πεδίο βολής στη Μελίτη υπάρχει από το 1950 αλλά τώρα κλέινουν τους δρόμους.

Δεύτερον αν επρόκειτο για απλή αγροτική διαμαρτυρία γιατί έγινε πρώτο θέμα στα σκοπιανά ΜΜΕ;

Τρίτο και σταματώ : η Ελλάδα ασκεί κυριαρχία ή ο ελληνικός στρατός πρέπει ρωτά τους αγρότες και γειτονικές κυβερνήσεις πού θα πραγματοποιήσει βολή; Εχουμε χάσει την μπάλα ή μου φαίνεται;

Τέλος, όλα τα περίμενα αλλά να χρησιμοποιηθούν στη viotia επιχειρήματα των "Ιών" είναι από τα άγραφα. Αντε με το καλό να μπουν και πλευρικοί να γουστάρουμε...

βοιωτός είπε...

Κώστα και μάσκα,
ας κρατήσουμε χαμηλά τους τόνους.

Ανώνυμος είπε...

Πεδίο βολής υπάρχει από τότε που φοβούνταν τους ΕΑΜοβούλγαρους.
Είναι όμως πεδίο βολής για [τυφέκια]. Τώρα όμως πλάκωσαν τα τανκς, [όπως και το 1992} και έκαναν τα χωράφια γης μαδιάμ.
Ο στόχος είναι προφανής, να συνετίσουν τα [αντεθνικά] στοιχεία και να στρέψουν εναντίον τους τα [υγιή]. Αν τώρα οι σκοπιανοί χειρίστηκαν με αυτό τρόπο την υπόθεση, κάποιοι που έδωσαν πάτημα ας πρόσεχαν. Ας μην φέρονταν σε έλληνες με αυτόν τον τρόπο. Το συνεχόμενο κυνήγι παράγει κακή και απρόβλεπτη αντίδραση.
ΥΓ. Εννοείται πως σε καμιά περίπτωση δεν δέχομαι/ανέχομαι αυτήν την εκμετάλευση από τον Γρουέφσκι.

βοιωτός είπε...

Ανώνυμε,
δεν θα μας παρασύρετε στον όλεθρο, πρέπει να το συνειδητοποιήσετε.

Διάβασες μήπως ποιοι ήταν αυτοί που πρωτοστατούσαν στα επεισόδια και συνελήφθησαν;

Ανώνυμος είπε...

Στον όλεθρο μας οδηγεί η στενοκεφαλιά ορισμένων να αντιληφθούν ότι η [Ξέρειςπια]-κατά Κούρτοβικ Δημοσθένη, έχει όνομα αναγνωρισμένο από 120 επί συνόλου 192 χωρών του ΟΗΕ.
Όλο το παιχνίδι γίνεται για εσωτερική κατανάλωση και για αποπροσσανατολισμό.

Ανώνυμος είπε...

Ούτε κι εγώ περίμενα να δω αναδημοσίευση από το greece-salοnika σ' αυτό το blog. Προφανώς ότι το άλλοτε ταπεινό πεδίο βολής "αναβαθμίστηκε" ξαφνικά τα τελευταία χρόνια είναι εντελώς άσχετο με το γεγονός ότι βρίσκεται σε χωριά όπου μιλούν σλάβικα. Ποιος υποτιμά ποιον ας το κρίνουν όσοι διαβάζουν.

Ανώνυμος είπε...

«Είχαμε τη δέσμευση πριν από τέσσερα χρόνια, από βουλευτές και τον τότε αρχηγό ΓΕ πως δεν θα ξαναγίνει άσκηση των τεθωρακισμένων στην περιοχή μας. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τις τακτικές ασκήσεις του στρατού. Το πρόβλημά μας είναι οι βολές των τεθωρακισμένων και των ελικοπτέρων», δήλωσε στη zougla.gr ο δήμαρχος Μελίτης, Κώστας Τσακμάκης, που επεσήμανε πως το πεδίο βολής δεν είναι δημόσια έκταση, αλλά υπάρχουν ιδιοκτησίες μέσα σε αυτό.

Από το zougla.gr

βοιωτός είπε...

Και τι είναι ο στρατός μέτοικε;
Εχεις εσύ την πληροφόρηση ή οι τραγικοί Ιοί για να ξέρετε γιατί ο στρατός άλλαξε σχέδια;
Ή πρέπει να ρωτά ο στρατός κατά φαντασίαν μειονοτικούς και γείτονες πότε και πού θα κάνει βολές;
Αυτό λέγεται συγκυριαρχία που δεν νομίζω να προβλέπεται για τη Μελίτη.

Αν δεν βλέπετε ότι εδώ έχουμε προβοκάτσια καραμπινάτη τι να πω; Συγχαρητήρια στοτς Ιούς για τη δουλειά που κάνουν. :-D

βοιωτός είπε...

ανώνυμε,
Ε, εντάξει αφού το έπε ο Δημοσθένης με τόσα χρόνια εμπειρία στο διπλωματικό σώμα. Αντε να το πει και ο Λιακόπουλος που είναι επίσης αναλυτής της γεωπολιτικής και της γεωοικονομίας να κλείνουμε το θέμα.
Σοβαρευτείτε, τα πράγματα δεν είναι καλά...

apollo είπε...

Βοιωτέ ποιός είναι ο όλεθρος που θα παρασυρθούμε και ποιά η απειλή;

Τελευταία αντιδράς σαν να έχει γίνει ορμητήριο κακών σκοπιανών το μπλόγκ σου.

Και αν μη τι άλλο είναι υπερβολικό.

Ανώνυμος είπε...

Επμένεις μόνο την διάσταση που θέλεις (η θέλουν κάποιοι άλλοι) να βλέπεις Βοιωτέ γι' αυτό και αποφεύγεις το πρώτο μου σχόλιο. Αφού λοιπόν ο στρατός δεν χρειάζεται να ρωτάει τι θα έλεγες να έβαζαν στόχο ασκήσεων πυροβολικού το σπίτι σου; Για τους Κώους που είχαν ξεσηκωθεί πριν μερικά χρόνια επειδή τα τανκς σουλατσάριζαν στην πόλη τι έχεις να πεις, ήταν κι αυτοί υποκινούμενοι και κατά φαντασίαν μειονοτικοί;

βοιωτός είπε...

apollo,
είναι ανεπίτρεπτο εθνικά θέματα να εκλαμβάνονται ως κυρα κουμπάρες ή χειρότερα περνά περνά η μέλισσα.
Η διεθνής ρευστότητα είναι δεδομένη και η επαγρύπνηση απαραίτητη. Η γνώση είναι η ισχυρότερη άμυνα.
Ο όλεθρος είναι η εμπλοκή της Ελλάδας σε διεκδικήσεις.
Η πολιτική μας υπανάπτυξη ως λαού δίνει ρέστα όταν πρόκειται για λυμένα ζητήματα κυριαρχίας, κρατικού σεβασμού και διεθνούς δικαίου.
Πάντα είμαι οξύς όταν κάποιος επιχιερεί να κάνει προπαγάνδα μέσα στη viotia και δεν αναφέρομαι στον μέτοικο.

Μέτοικε,
εσύ σοβαρά θεωρείς ότι οι 4 δημοσιογράφοι που προσήχθησαν και το διάβημα προς την ελληνική κυβέρνηση και οι αγανακτισμένοι πολίτες και η συγχορδία των ΜΜΕ της γείτονος χώρας και όλα αυτά έχουν αιτία τα χωράφια;


Είναι καραμπινάτη προβοκάτσια και θα επαναληφθέι σε άλλη ευκαιρια πολύ σύντομα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΣΦΑΛΜΑ ΟΛΚΗΣ> ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΜΗ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΕΤΕ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΩΠΑΪΔΑΣ. ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΔΟΘΕΙΣΗΣ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΗ ΕΚΤΑΣΗ.ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 10/10/2008 ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΤΕ ΕΦΟΣΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ!!

Ανώνυμος είπε...

Από το 19ο αιώνα,τα βαλκανικά κράτη -δημιουργήματα των Μ.Δυνάμεων-στηρίχτηκαν στον "δημαγωγικό αλυτρωτισμό"με τις γνωστές,σε όλους,συνέπειες.Οι γείτονες,φοβούμαι,ότι θα πρέπει να ξαναδιαβάσουν την ιστορία των Βαλκανίων και να παραδειγματιστούν-στην καλύτερη περίπτωση,συμπεριφέρονται,στην αυγή του 21ου αιώνα,με όρους του 1900.

apollo είπε...

Σωστό Υπνοβάτη. Σαν νεώτεροι θα το κάνουν και αυτοί δυστυχώς. Και θα τους κοστίσει ποικιλοτρόπως όπως κόστισε σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

apollo,
η Ιστορία έχει διδάξει,ωστόσο, ότι,ενώ οι παρωχημένες και μονοδιάστατες πολιτικές επιλογές είναι,συνήθως,ατομικές,το κόστος ενδέχεται να είναι συλλογικό σε τέτοιας σπουδαιότητας ζητήματα.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ ούτε ψύλλος στον κόρφο σου. Προδότες και υποκινούμενοι βρίσκονται παντού και κινητοποιούνται για την απομάκρυνση των πεδίων βολής από τις περιοχές τους, ενδεικτικά παραθέτω τις περιοχές: Χίο, Λιτόχωρο, Νέα Ζίχνη, Διδυμότειχο/ Έβρος, Πύργος, Λέσβος και φυσικά Χανιά/Κρήτη.
Στη Φλώρινα βρήκαμε τους υποκινητές, είναι ο Γκρουέφσκι και οι Σκοπιανοί. Καθώς φαίνεσαι ειδικός στον εντοπισμό [σκοτεινών κέντρων], ενημέρωσέ μας ποιοί υποκινούν τους υπόλοιπους.
Αν παρόλα αυτά δυσκολευτείς, πάρε βοήθεια από την τελευταία παράγραφο του κειμένου, (ψήφισμα).

ΧΙΟΣ:
17/9/2008
Να ξεκινούν στις 10.30 το πρωί οι ασκήσεις- βολές της στρατιωτικής διοίκησης Χίου στην ευρύτερη περιοχή των Κάτων Φανών έτσι ώστε να προλάβουν να μαζέψουν το μαστίχι τους, ζητούν οι κάτοικοι του Δήμου Μαστιχοχωρίων που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Με αφορμή το θέμα αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθούν λαϊκές συνελεύσεις απόγευμα Τετάρτης στους Ολύμπους και εν συνεχεία Πέμπτη στα Μεστά και Παρασκευή στο Πυργί, όπου θα τεθεί το γενικότερο θέμα της απομάκρυνσης του πεδίου βολής από την περιοχή των Μαστιχοχωρίων.

24/9/2008
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πεδίο βολής, διαδήλωση των κατοίκων του Δήμου Μαστιχοχωρίων σχετικά με την απομάκρυνση του απ' την περιοχή.


ΛΙΤΟΧΩΡΟ:
21/6/2007 [Σκάι]
Διαμαρτυρίες για το πεδίο βολής στο Λιτόχωρο

ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ:
29/6/2008 [Εφημ. ΠΑΡΟΝ]
Στις σοβαρές παρενέργειες για τους κατοίκους της όμορης περιοχής λόγω των τακτικών ασκήσεων του στρατού στον ευρύτερο χώρο του πεδίου βολής Σφελινού, που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Νέας Ζίχνης του νομού Σερρών, αναφέρεται με εξώδικη διαμαρτυρία του προς το Γενικό Επιτελείο Στρατού ο δήμαρχος της πόλης κ. Ανδρέας Δαϊρετζής. Με το εξώδικό του ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης επιδιώκει να καταστήσει σαφή την ομόθυμη απόφαση των κατοίκων της περιοχής να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο προκειμένου να πετύχουν τη διακοπή χρησιμοποίησης του Σφαλινού ως πεδίου βολής.

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ
21/11/2007 (Αφίσα κατοίκων)
Ημέρα γιορτής των ενόπλων δυνάμεων
Ημέρα πένθους για την επαρχία Διδυμοτείχου
Όχι στο πεδίο βολής Διδυμοτείχου «Ψηλός Σταλός»
Πεδίο βολής =θάνατος του Έβρου
Ζητούμε την γραπτή δέσμευση και συμπαράσταση των τοπικών αρχόντων στην άμεση απομάκρυνση του πεδίου βολής.
Από το κυάνιο στον νότιο Έβρο, στο απεμπλουτισμένο ουράνιο στον βόρειο Έβρο.
Αυτό είναι το μέλλον του τόπου μας;
Όλοι στην σιωπηρή διαμαρτυρία εναντία στο πεδίο βολής, στο χώρο κατάθεσης στεφάνων, την ημέρα γιορτής των ενόπλων δυνάμεων, στις 10.30π.μ Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΒΡΟΣ
4/1/2008 (Εφημερίδα: Μακεδονία)
«ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΒΡΟΣ; ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ / Αντιδράσεις για το πεδίο βολής»
Αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά, εφόσον προχωρήσουν τα σχέδια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να δημιουργήσει πεδίο βολής σε έκταση 60.000 στρεμμάτων, είναι οι κάτοικοι και οι αρχές στον βόρειο Έβρο.
Η λειτουργία του πεδίου βολής «Ψηλός Στάλος» αποτελεί το μοναδικό θέμα συζήτησης του νομαρχιακού συμβουλίου Έβρου, που θα «μετακομίσει» στο Διδυμότειχο για να πραγματοποιήσει εκεί τη συνεδρίασή του, την προσεχή Δευτέρα 7 Ιανουαρίου. Ήδη τα δημοτικά συμβούλια των δήμων Διδυμοτείχου και Ορφέα εξέδωσαν ομόφωνες αποφάσεις, με τις οποίες εκφράζουν την αντίθεσή τους στην προοπτική δημιουργίας του πεδίου βολής

ΠΥΡΓΟΣ:
10/1/2007
Στην!!! τουαλέτα μίας οικίας στην Αμαλιάδα, «προσγειώθηκε» το πρωί της Πέμπτης ένα βλήμα που ξέφυγε από μαχητικό αεροσκάφος που πετούσε στην περιοχή και λαχτάρισε την ιδιοκτήτρια της οικίας, η οποία ευγνωμονούσε την τύχη της, επειδή το βλήμα δεν προσγειώθηκε λίγα μέτρα πιο πέρα όπου στεκόταν η ίδια! Το περιστατικό αναστάτωσε τους τοπικούς φορείς στην Αμαλιάδα και συνολικά στην Ηλεία, που έσπευσαν στην οικία και διαμαρτυρήθηκαν για το πεδίο βολής που βρίσκεται δίπλα στην πόλη, απειλώντας με προσφυγές στο ΣτΕ και στην ΕΕ, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να συγκληθεί σύσκεψη για το θέμα….
Οι κάτοικοι και οι φορείς πάντως, επισημαίνουν πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και τονίζουν πως 200 μέτρα πιο πέρα υπάρχει σχολείο, στο οποίο εφόσον είχε πέσει το βλήμα, ουδείς μπορεί να ξέρει τι συνέπειες θα είχε. Ζητούν την απομάκρυνση του πεδίου βολής της περιοχής.

ΛΕΣΒΟΣ:
15/10/2008
Την ομόθυμη απαίτηση τους να απομακρυνθεί το πεδίο βολή Άγρας από τη θέση που λειτουργεί σήμερα, εκφράζουν με ψήφισμα τους οι κάτοικοι της Άγρας, του Μεσοτόπου και των Παρακοίλων. Όπως υποστηρίζουν, η παρουσία του εκεί εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια τους. Η αντίδραση των κατοίκων είναι καθολική και εκφράζεται με ομόφωνες αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων και φορέων των τριών χωριών της περιοχής, ενώ θετική θέση υπέρ των κατοίκων έχει πάρει και το Δημοτικό Συμβούλιο Ερεσού- Άντισσας. Ο Δήμος Καλλονής θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ψήφισμα των αιρετών της Φλώρινας για τα συνεχιζόμενα επεισόδια:
«Ως αιρετοί της περιοχής μας εκφράζουμε τη γνήσια διεκδίκηση των κατοίκων της περιοχής και δηλώνουμε ότι οι κινητοποιήσεις μας, σκοπό έχουν μόνον τη διασφάλιση της ιδιοκτησίας, της υγείας και της ασφάλειάς μας. Πιστεύουμε στα δίκαιά μας, τα οποία δεν απεμπολούμε και δεν χρειαζόμαστε «αυτόκλητους σωτήρες».

Ανώνυμος είπε...

Είναι σαφές από το ψήφισμα των αιρετών [στην πλειοψηφία γαλάζιων και πράσινων και υπεράνω υποψίας για εθνική μειοδοσία], πως οι απειλές στην ιδιοκτησία, στην υγεία και στην ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής γενούν τις κινητοποιήσεις και όχι ο Γκρουέφσκι. Είναι σαφές επίσης ότι προσδοκούν να δοθεί λύση μέσα από τις κινητοποιήσεις, ούτε από τον στρατό, ούτε από τους αυτόκλητους σωτήρες.

βοιωτός είπε...

Ανώνυμοι,
(δηλαδή τι ανώνυμοι, πα΄σιγνωστοι)
όλα αυτά έγινα π΄ρωτα θέματα στα κανάλια των Σκοπίων;
Για όλα αυτά ο φωτισμένος ηγέτης που ασχολέιται με τις κινιτοποιήσεις του λαού mr Γκρουέφσκι έκανε δηλώσεις και η κυβέρνησή του διάβημα;
Τα ΜΜΕ της ΦΥΡΟΜ έστειλαν ομάδες συναδέλφων να καλύψουν το γεγονός;

Μπράβο επιτέλους οι κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ κοντά στον λαό.

Οσο για τους αιρετούς της Φλώρινας πιστοί στη συνταγή της απώλειας κάθε αξιοπρέπειας για ένα ψηφαλάκι έχουν καταντήσει και πιο χαμηλά.

Τέλος και μια απορία για νοήμονες αναγνώστες:
Ποιος κάθισε και έψαξε και συγκέντρωσε όλες αυτές τις διαμαρτυρίες για τα πεδία βολής και για ποιο σκοπό; Και για να αποδείξει τι;
Οι ανεκδιήγητοι Ιοί;
Ή ήταν ιδιωτική πρωτοβουλία;

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που δεν αμφισβητείς και αυτά τα στοιχεία.
Τα μάζεψα για να αποδείξω ότι βλέπεις παντού επιβουλές εναντίον της Ελλάδας, που υποκινούνται από ξένα κέντρα, ενώ η υποκίνηση είναι τα ίδια τα προβλήματα που ζούμε καθημερινά.
Για να αποδείξω ότι είσαι ότι είσαι φοβικός, και γιαυτό ελληναράς και ρατσιστής.

βοιωτός είπε...

Τουλάχιστον δεν είμαι βλάκας, όπως ορισμένοι που μαζέυουν στοιχεία για να αποδείξουν το τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Την άλλη φορά θα πάρουμε τηλέφωνο!


Καμαρώστε τον:

http://www.youtube.com/watch?v=JdSTXdry6xg

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΟΙΞΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΕΝΙΚΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΒΟΛΗΣ.ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ(ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ). ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΟΛΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΑΝΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ!!

βοιωτός είπε...

Εχεις ένα μέρος δίκιο Κώστα.
Ενα άλλο έχουν και οι κάτοικοι των περιοχών ακριβώς επειδή το κράτος δεν είναι άτεγκτο (ούτε φερέγγυο)στην εφαρμογή των αποφάσεών του αλλά επηρεάζεται από διαφόρους ψηφοθηρικούς λόγους.

Ανώνυμος είπε...

Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις απόψεις του βοιωτού τόσο το χειρότερο γιαυτήν. ο βοιωτός από ξερόλας γίνεται υβριστής.
Μέσα το κεφάλι ρε!!!

βοιωτός είπε...

Εσένα τώρα τι μύγα σε τσίμπησε;