Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Σύγκρουση στο ΕΒΕ για τις δηλώσεις Αγνιάδη

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξής καταγγελία.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ως μέλη του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε. Βοιωτίας και εκπρόσωποι
της παράταξης ΔΗ.Κ.ΕΒΕ καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη την ανακοίνωση του κ.
Αγνιάδη, Προέδρου του ΕΒΕ Βοιωτίας με θέμα τις εκκλησιαστικές διεκδικήσεις στο
νομό μας. Στην ανακοίνωση αυτή, ο κ. Αγνιάδης υπερβαίνοντας το ρόλο του, θέτει το Επιμελητήριο Βοιωτίας ως προμετωπίδα για να σχολιάσει ένα θέμα εκτός των
αρμοδιοτήτων του. Ταυτίζοντας τον εαυτό του με τον θεσμό, ξεκινάει αναφέροντας ότι «Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ως κοινωνικός φορέας του τόπου, αισθάνεται την ανάγκη να καταθέσει την άποψη του για ένα θέμα, που δεν ανήκει, βέβαια, στον
στενό πυρήνα των αρμοδιοτήτων του αλλά όμως απασχολεί και ενδιαφέρει έντονα την
βοιωτική κοινωνία» και συνεχίζει εξυμνώντας ιεράρχες και ανακαλύπτοντας
σκευωρίες.
Με τον τρόπο αυτό εκθέτει όλους εμάς που χωρίς να ρωτηθούμε
βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να χρησιμοποιούμαστε για να εξυπηρετηθούν οι προσωπικές επιδιώξεις του κ. Αγνιάδη και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα που αφορά την υπεράσπιση δημοσίων εκτάσεων.
Στον αντίποδα των όσων δηλώνει ο κ. Αγνιάδης δηλώνουμε λοιπόν με τη σειρά μας ότι είμαστε ενάντιοι στην απόδοση
χιλιάδων στρεμμάτων της Βοιωτίας στην εκκλησία, γιατί αυτό έρχεται σε ευθεία
αντίθεση με τα συμφέροντα των πολιτών και της ανάπτυξης του τόπου μας. Θεωρούμε ότι το Επιμελητήριο Βοιωτίας ως συλλογικός φορέας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως γραφείο τύπου άλλων φορέων και τον καλούμε να ανακαλέσει την ανακοίνωση που υποτιμά τον θεσμό και τη νοημοσύνη μας.
Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008,
Χρήστος Αναγνώστου
Γιώργος Αγραφιώτης



Δεν έχω σχολιάσει το ζήτημα. Αλλωστε ο κ. Αγνιάδης δεν απέστειλε στη viotia την ανακοίνωσή του, η οποία πράγματι είναι εκτός αρμοδιοτήτων ενός προέδρου Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου. Δεν γνωρίζω επιπλέον αν η αντίδραση της ΔΗ.Κ. ΕΒΕ είναι η ενδεδειγμένη καθώς ανατροφοδοτεί μια άτοπη και εν πολλοίς άγονη συζήτηση. Να σημειώσω περαιτέρω ότι σε μια χώρα που δεν έχει στον 21ο αιώνα Κτηματολόγιο είναι φυσικό να δημιουργούνται προστριβές για την ιδιοκτησία της γης. Εξίσου λογικό φαίνεται οι όποιες απαιτήσεις ή διαφωνίες να επιλύονται στα αρμόδια δικαστήρια χωρίς φωνασκίες και πολιτικές ή άλλες παρεμβάσεις. Αλλά η λογική δεν περίσσεψε ποτέ σ' αυτόν τον τόπο.

6 σχόλια:

Trofonios είπε...

Μπράβο κ. Αναγνώστου.
Μπράβο κ. Αγραφιώτη.

Πρέπει και άλλοι να υπογράψουν την ανακοίνωση σας αυτή. Σε σχόλια μου εδώ στο blog είχα αναφερθεί στην ανάγκη να μιλήσουν τα μέλη του επιμελητηρίου ανοιχτά προς τα προεδρία τους. Πρέπει να καταλάβουν ότι τα μέλη δεν είναι πρόβατα που τα χρησιμοποιούν χρόνια τώρα για να ανεβαίνουν και για ίδιον όφελος μερικών αγράμματων.
Γνωστό χρόνια το ποιόν του κ. Αγνιάδη, που ενώ λίγους πραγματικά αυλοκόλακες έχει σαν υποστηρικτές του χρόνια, και οι υπόλοιποι βλέποντας ότι έχει κοντά του Παπάδες, Διευθυντές, Διοικητές, Στρατιωτικούς, δεν μιλάνε.
Τώρα όμως που έρχεται φτώχεια να ξέρει ότι θα έρθει αντίδραση για την δράση του. Και αυτουνού και όποιου άλλου διοικεί από ψιλά ομάδες. Για αυτό θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε αυτά που λένε. Πρώτα να αφουγκράζονται και μετά να μιλάνε.

Γιατί δεν βγάζεις μια παρόμοια ανακοίνωση για την οικονομική πολιτική του κόμματος σου, κ. Αγνιάδη; Κάνε και να ξέρεις ότι θα σου έρθουν και εσένα τα γιαουρτάκια.

Ανώνυμος είπε...

ποια δικαστηρια βοιωτε ποια δικαιωσηνη με τον αυθαιρετο τον σανιδα και το σηναφι του πλακα μας κανεις τα θελεις και τα λες η σου ξεφευγουν....ο αγνιαδης τη δουλεια του κανει πουλαει εκδουλευση στο τζερονυμο βρε που παμε..... καταλαβες....

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρό πράγμα κι υπεύθυνο η επώνυμη διαφοροποίση.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην σταθούν εμπόδιο οι δύο στην αναρρίχηση του ΠΡΟΕΔΡΟΥ στην προεδρία της Ένωσης των Επιμελητηρίων.
Όρμα ΠΡΟΕΔΡΕ όπως εσύ ξέρεις, ξεπληρώνοντας γραμμάτια και παλεύοντας πάντα για το συμφέρον της Βοιωτίας και ποτέ για το δικό σου.
ΕΥΓΕ
Αναμένουμε ανακοίνωση υποστήριξης ή μη και από τα άλλα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.

Ανώνυμος είπε...

δεν γνωρίζω εαν θέλουν να σταθούν εμπόδιο κλπ, όπως λες ανώνυμε. όμως η διατύπωση της αντίθεσής τους σε μια δήλωση εκτός αρμοδιότητας, είναι σημαντική.

Ανώνυμος είπε...

""""'Όρμα ΠΡΟΕΔΡΕ όπως εσύ ξέρεις, ξεπληρώνοντας γραμμάτια και παλεύοντας πάντα για το συμφέρον της Βοιωτίας και ποτέ για το δικό σου.""""'

ΧΑΧΑ ΣΩΣΤΑ, ΜΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ= 1 MERCEDES!!!

ARA ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ (ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ)=???