Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Αεροπειρατία σε τουρκικό αεροπλάνο

Αεροπειρατία εκδηλώθηκε σε τουρικό αεροπλάνο που κατευθύνονταν στη Ρωσία μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες αλλά φαίνεται ότι ο επίδοξος/ένας αεροπειρατής εξουδετερώθηκε από επιβάτες του αεροπλάνου.
Θα επανέλθουμε.
UPDATE 14:27 Η πτήση πιθανότατα ήταν Αττάλεια-Αγία Πετρούπολη.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγία Πετρούπολη ή Λένινγκραντ.

Ανώνυμος είπε...

Ελικώνας ή Ζερίκι; Στεβενίκο ή Αγία Τριάδα; Αλαλκομενές ή Μαμούρα; Πάντως το Αγία Πετρούπολη είναι γραμματικά λάθος, το όνομα της πόλης, σε μετάφραση, είναι "πόλη του Αγίου Πέτρου" ενώ το Αγία Πετρούπολη σημαίνει ότι η αγιοσύνη είναι της πόλης!

Ανώνυμος είπε...

Η επιλογή της Πετρούπολης ως νέας πρωτεύουσας,από τον αυτοκράτορα Πέτρο το 1703,σήμαινε τη στροφή της Ρωσίας προς τη Δύση -η πόλη ήταν το ευρωπαϊκό πρόσωπο της Ρωσίας-ονομάστηκε δε,"Βενετία του Βορρά" και "χιονισμένη Βαβυλώνα".

Ανώνυμος είπε...

Eγώ ακόμα την φαντάζομαι, μέσα απ τα ταξίδια των μεγάλων Ρώσων συγγραφέων, ως μοναδική. ΄Ετσι σαν να μυρίζει το τσάι απ τα σαμοβάρια τους, σαν να ακούω τον ήχο της μπαλαλαικας, σαν να μην τελειώνει ποτέ το χιόνι..κι ο μυριάριθμος ρώσικος λαός να δημιουργεί. Να δημιουργεί ερήμην μουσική, ζωγραφική, λογοτεχνία, χορό.. πολιτισμό.

Ανώνυμος είπε...

Ο ρώσικος λαός δεν δημιουργούσε τίποτα στην Πετρούπολη.Υπήρξε μια χλιδάτη απομίμηση των φημισμένων,δυτικών πρωτευουσών της Δύσης: ξενόφερτα ευρωπαϊκά έθιμα καισυνήθειες,δεξιώσεις,βεγγέρες,πολυτέλεια, ελευθεριότητα, αλαζονεία,κενοδοξία- η δε κυρίαρχη γλώσσα ήταν η γαλλική.Για όσους σκέπτονταν "το ερώτημα ήταν σοβαρό : πόση αληθινή,ρώσικη Ρωσία υπήρχε στην Πετρούπολη;"

Ανώνυμος είπε...

Μιλάω για το λαό! δε νομίζω να ασχολείτο με δεξιώσεις, βεγγέρες και κενόδοξη επίδειξη, ο κόσμος.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι μετεγκαταστάθηκαν στη νέα πρωτεύουσα ήταν ευγενείς από τη Μόσχα-όχι απλός λαός-κατ'εντολήν ή και έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων,κυρίως εκτάσεων γης, του Αυτοκράτορα Πέτρου, οπότε και ζούσαν με τον έκλυτο τρόπο που ανέφερα στο προηγούμενο σχόλιο.