Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

Η πρώτη σύγκρουση

Στις 7 το απόγευμα σήμερα παρουσιάζεται στα Άσπρα Σπίτια η έρευνα που η ΤΕΔΚ Βοιωτίας είχε αναθέσει σε πανεπιστημιακούς του ΕΜΠ με τον τίτλο:«Έρευνα αξιολόγησης της παρούσης και της αναμενόμενης κατάστασης στον ευρύτερο χώρο του εργοστασίου Αλουμίνιο της Ελλάδας».

Η έρευνα εξετάζει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις σχεδιαζόμενες ενεργειακές επενδύσεις στην περιοχή από την Εndesa Hellas αλλά και τη μέχρι σήμερα δραστηριότητα της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο Αλουμίνιον με την οποία στρέφεται εναντίον των οικολογικών οργανώσεων της περιοχής. Το σωματείο κατηγορεί χωρίς να κατονομάζει κάποιους για υποκριτικό και όψιμο ενδιαφέρον ενώ επισημαίνει ότι η εύλογη ανησυχία για το περιβάλλον γίνεται προσπάθεια να μετατραπεί τεχνηέντως σε οργή για τη λειτουργία του εργοστασίου και καταλήγει:

"Ναι στο σεβασμό και στη συνεχή προσπάθεια βελτίωσης του περιβάλλοντος. Ναι στην ξήρανση των λασπών. Ναι στη λειτουργία της μονάδας συμπαραγωγής. Ναι στην αντικατάσταση των καυστήρων πετρελαίου με άλλους φυσικού αερίου. ΝΑΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ".

Η διάσταση απόψεων μεταξύ των οικολογικών οργανώσεων και των εργαζομένων στο Αλουμίνιο (το "σωματείο" όπως λένε) έγινε φανερή από τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βοιωτίας, όταν οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των εργαζομένων σχεδόν επιτέθηκαν στον κ. Δημήτρη Αιγινήτη που εκ μέρους της "Αρτέμιδος" πήρε το λόγο.

Φαίνεται ότι έχουμε κλιμάκωση της σύγκρουσης, που είναι φυσικά σύγκρουση συμφερόντων, με απροσδιόριστες αυτή τη στιγμή συνέπειες. Το βράδυ θα ξέρουμε.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπου αποδεικνύεται ότι μια οικολογία που αποκόπτει την κοινωνική και οικονομική διάσταση των προβλημαων του περιβάλλοντος δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη πολιτική πρόταση, χώρια που μπορεί να εκτραπεί στον οικοφασισμό.

Ανώνυμος είπε...

οπου επίσης αποδεικνύεται οτι μια διοικηση ενος σωματείου, υπάκουη και φερέφωνο της εργοδοσίας ειναι ανίκανη να προστατευσει τόσο τα συμφεροντα των εργαζομένων μέσα στο εργοστάσιο όσο και έξω από αυτό.
Πάντως χθές στην συγκέντρωση στην Αντίκυρα, σε μιά κατάμεστη αίθουσα 600 - 700 ατομων αποδείχθηκε περίτρανα οτι η πλειοψηφία των εργαζομένων όσο και των κατοικων επιθυμεί να ζήσει και να δουλεψει σε ένα ανθρώπινο περιβαλον που θα προστατευει τόσο τις εργασιακές σχέσεις όσο και την ίδια την ζωή μας.

Ανώνυμος είπε...

τα δέντρα που θα απορροφούν το CO2 κατά τον βιολόγο που παρουσίασε την έκθεση, με τι νερό θα ποτίζονται.... Γιατί ο τοπογράφος (έτερος των παρουσιαστών της έκθεσης) είπε ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στο πόσιμο νερό..

Ανώνυμος είπε...

μα ξεχνάς αγαπητέ ότι σύμφωνα με την μελέτη το διοξείδιο του άνθρακα δεν χαρακτηρίζεται ρύπος

Ανώνυμος είπε...

επισεις συμφωνα με τον βιολογο καθηγητη η επιπτωσεις απο το διοξειδιο του ανθρακα θα ειναι μονο !! μια ελαφρα υπνηλια που θα αισθανοντε οι κατοικοι της περιοχης!!!......ΜΠΡΑΒΟ Σ¨΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ!!!