Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

Ασχημα τα νέα από Φλόριδα

Φαίνεται ότι οι εξελίξεις δεν είναι καλές για τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Χριστόδουλο που χειρουργήθηκε σήμερα στο Τζάκσον Μεμόριαλ Χόσπιταλ στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Η εγχείριση στην οποία υπεβλήθη ο κ. Χριστόδουλος ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, χωρίς όμως να καταστεί δυνατή η μεταμόσχευση ήπατος καθώς υπήρχαν μεταστάσεις στην περιτοναϊκή χώρα. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, σύμφωνα με τον διάσημο χειρουργό κ. Τζάκη, θ' ακολουθήσει τώρα την ενδεδειγμένη θεραπεία.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χμμμ, κάτι άλλο πρέπει να «παίζει», γιατί αν η πραγματική αιτία είναι οι μεταστάσεις τότε το χειρουργείο, λογικά, θα είχε τελειώσει πολύ σύντομα (δλδ. θα τον «άνοιγαν», θα έβλεπαν τις μεταστάσεις και θα τον «έκλειναν» αμέσως). Ούτως ή άλλως επρόκειτο για επέμβαση πολύ υψηλού κινδύνου από την οποία ο Μακαριώτατος πολύ πιθανόν να μην κατάφερνε να επιζήσει.

Πάντως, αν και είναι 100% ανθρώπινο, δεν είναι τραγικό που ένας θρησκευτικός ηγέτης ανέμενε εναγωνίως τον πρώιμο θάνατο ενός συνανθρώπου μας για να σώσει τη δική του ζωή;

βοιωτός είπε...

@Μέτοικε,
δεν νομίζω ότι ο Μακαριότατος περίμενε εναγωνίως τον θάνατο συνανθρώπου μας για να σώσει τη δική του ζωή.
Ή για να το πω πιο σωστά ο νεαρός δότης του μοσχεύματος θα πέθαινε ούτως ή άλλως.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς, το πνεύμα του σχολίου μου δεν έγινε αντιληπτό Βοιωτέ. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο Μακαριώτατος, υπό διαφορετικές συνθήκες θα προσευχόταν να μην χάσει κάποιος συνάνθρωπός μας τη ζωή του πρώιμα. Όπως και να 'χει, το ότι κάποιος άνθρωπος καταφέρνει να ζήσει χάρη στον πρώιμο θάνατο ενός άλλου ανθρώπου είναι τραγικό γεγονός από μόνο του.

βοιωτός είπε...

Ναι, μέτοικε, το κατάλαβα, απλώς το διευκρίνισα.

παράλληλος είπε...

Όχι, ρε γαμώτο!
Πάλι θα με φάει η αγωνία!

(η Γκρόιτερ Φιρτ πόσο ήρθε?)