Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Ο Κουτσούμπας και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Στο ετήσιο συνέδριο της ΤΕΔΚ Βοιωτίας που έγινε στον Αλίαρτο παρέστη μεταξύ άλλων βουλευτών και ο"ρούκι" του νομού, ο Ανδρέας Κουτσούμπας. Ο Λιβαδείτης δικηγόρος στην ομιλία του θεώρησε σωστό να ανακινήσει το θέμα της μεταφοράς τμήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στον Αλίαρτο και μάλιστα δεσμεύτηκε να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Τι έχουμε, δηλαδή; Εναν πολιτικό που έχει δεν έχει 20 μέρες στη Βουλή να υπόσχεται ότι θα ρίξει το βάρος του για να επιτύχει εκείνο το οποίο Βοιωτοί βουλευτές δεκαετιών και υπουργοί και υφυπουργοί δεν κατόρθωσαν. Και δεν το κατόρθωσαν διότι δεν γίνεται, διότι τα συμφέροντα είναι τεράστια ή όπως χαρακτηριστικά έλεγε Βοιωτός υπουργός: "Πιο εύκολο είναι να πέσει η κυβέρνηση παρά να έρθει η Γεωπονική στον Αλίαρτο".

Αυτά όλα ασφαλώς τα γνωρίζει ο Ανδρέας Κουτσούμπας. Και παρόλα αυτά παρασύρεται σε λαϊκιστικές ανέξοδες κορόνες απογοητεύοντας όλους εκείνους που θεωρούσαν ότι η Νέα Δημοκρατία θα αποκτήσει μια διαφορετική φωνή αυτή την τετραετία στην παλαιά επαρχία Λιβαδειάς, μακριά από τον λαϊκισμό και την αναξιοπιστία του Ρούσσαρη και την πολιτική ανυπαρξία του Καράμπελα.

Εμείς θα είμαστε εδώ για να καταγράφουμε τις "πιέσεις" που θα ασκήσει στην κυβέρνηση ο κ. Κουτσούμπας αλλά φοβόμαστε ότι το μόνο που θα επιβεβαιώσουμε θα είναι η δεδομένη πια κρίση αντιπροσώπευσης της Λιβαδειάς στο Κοινοβούλιο -σίγουρα από πλευράς Νέας Δημοκρατίας και εν μέρει και από πλευράς ΠΑΣΟΚ.

ΥΓ: Χάθηκες, Μεδεώνα, να μας εξηγήσεις την αντιστροφή: Κάποτε κατηγορούνταν η Δεξιά για διαφθορά και η Αριστερά για λαϊκισμό. Τώρα φτάσαμε να κατηγορείται η Δεξιά για λαϊκισμό και η Αριστερά για διαφθορά. Πώς έγινε αυτό;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
ελπίζω να τσιμπήσει ο μεδεώνας στη πρόκληση και να απαντήσει.
Μία απάντηση πάντως είναι το περίφημο απόφθεγμα ¨ούνα φάτσα ούνα ράτσα.

βοιωτός είπε...

Ανώνυμε 23,
υπάρχουν πολλοί πολύ καλοί αναλυτές που κατά καιρούς σχολιάζουν. Ο μέτοικος, ο λαλάκης, ο πίνδαρος, ο cama sutra, o περα-στικός και με τον δικό του τρόπο ο Τροφώνιος, ο τσίου, ο σώγαμπρος και άλλοι.
Ομως τη βοιωτική ιστορική προοπτική ίσως και λόγω ηλικίας μόνο ο Μεδεών μπορεί να δώσει.
Πού βρίσκεται; Μάλλον δίνει τον αγώνα για τον ΓΑΠ :-)))

Medeon είπε...

Αγαπητε ιντερνετικε μου φιλε Βοιωτε ειμαι παρων και εγω αλλα οχι στο Ζαππειο με τα σπαθια ετοιμα αλλα απο το σπιτι μου.

Καποιες απαντησεις στην ευστοχη και επικαιρη παρατηρηση σου βρισκεις μερικως στο καθολικη παρεμβαση παραπανω με θεμα την συγκεντρωση φιλων του Γεργιου Παπνδρεου στην Κρυα. Απεχω λιγο ,καποιο ταξιδι εξωτερικο,λιγο οικογενειακα διαχρονικα προβληματα αλλα σας διαβαζω καθε μερα. Σε λιγο καιρο ερχεται και το μπλογκ μου οπως ανηγγειλα.Ειμαι αποφασισμενος πλεον.
Συνεχισε απτοητος γιατι βλεπω οτι σταδιακα ενοχλει η αποφασιστηκοτητα σου , το ηθος σου και οι αποκαλυψεις σου ολοενα και παρισσοτερο , αρα αθτο σημαινει οτι πας πολυ καλα.

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ Κ ΕΓΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΛΙΝΟ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ