Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Υπέρ Ευ. Βενιζέλου ο νομάρχης Βοιωτίας

Σε μια από καιρό αναμενόμενη δήλωση προχώρησε ο νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς εκφράζοντας την πλήρη υποστήριξή του στον διεκδικητή της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλο. Τη "γραμμή Περγαντά" ακολουθούν από το Νομαρχιακό Συμβούλιο ο κ. Δ. Αγγέλου, η κ. Φ. Παπαθωμά και ο κ. Κ. Τσιγαρίδας ενώ η κ. Αγάτσα τάσσεται με το στρατόπεδο Παπανδρέου.


Η δήλωση Περγαντά συνιστά πράξη σπάνιου πολιτικού θάρρους, για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα, καθώς έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία οι πιθανότητες για εκλογή στην προεδρία του κ. Ευ. Βενιζέλου είναι ελάχιστες και βαίνουν διαρκώς μειούμενες.

Ανεξαρτήτως των αιτίων, ο κ. Περγαντάς λαμβάνει θέση την ίδια στιγμή που κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ κρύβονται ή "πατούν και στις δύο βάρκες".

ΥΓ: Αναμενόμενη ήταν η υποστήριξη του κ. Δ. Τσιφή, δημάρχου Λιβαδειάς, στον κ. Γ. Παπανδρέου.

8 σχόλια:

agios thomas είπε...

Εκπλήσομαι.
Κατά τη γνώμη μου ο Νομάρχης, δεν θα έπρεπε να πάρει θέση.
Εκτός αν παίζει στοίχημα και το παίζει over!!!! προσδοκώντας ύπατα αξιώματα.

Ανώνυμος είπε...

Υποθετική ερώτηση προς άπαντες:
Εάν είσαι κορυφαίο στέλεχος και κουβαλάς ένα φορτίο αρκετών χιλιάδων σταυρών, εκ των οποίων οι μισοί πατάν στη μία βάρκα και οι άλλοι μισοί στην άλλη, παράλληλα όμως δεν σε έχει πείσει κανένας εκ των δύο, τι θα κάνεις;
θα κρύβεσαι , θα πατάς και στις δύο βάρκες ή θα λες και η βαρκα γέρνει;
Ο νομάρχης πόσους σταυρούς κουβαλάει ( ο ίδιος όχι των συμβούλων του );;
Με ξένα κόλυβα κάνω κι εγώ τον μάγκα.
Το ερώτημα είναι γιατί να υπάρχουν δύο βάρκες και όχι μία!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσιφης ξερει ποιος Παπανδρεου ειναι?οσο για το στρατοπεδο Παπανδρεου προς τα εκει στρεφονται καποιες της ΝΟμαρχιας ξερουν οταν λενε στρατοπεδο δεν ενοουν με φανταρους.Απλα μηπως η επιλογη Βενιζελος ειναι καπως καλλιτερα διοτι εχει ο ανθρωπος πολιτικο λογο.Το παιδι αντιθετα δεν εχει λογο και οι ομοιοιτου εντασοντε μαζι του.Με {το παιδι ]το ΠΑΣΟΚ για να δει κυβερνηση θα περασουν χρονια.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 23
Το ερώτημά σου για τις βάρκες μάλλον πρέπει να το απευθύνεις στα μεγάλα στελέχη του κόμματος. Προσωπικά είμαι ένα απλό μέλος, δεν μου άρεσε η ενέργεια του Βενιζέλου σχετικά με τον χρόνο της περίφημης δήλωσής του την ίδια ημέρα που όλοι μας είχαμε παγώσει, αλλά δεν μ αρέσει και ο περίγυρος ( παρατρεχάμενοι) του ΓΑΠ που σε αυτούς κατά τη γνώμη μου αποδίδω μεγάλο μέρος της ήττας. Ο Σκανδαλίδης είναι ο μεγάλος ήρωας της υπόθεσης, αλλά δεν νομίζω ότι και ο ίδιος θέλει τον τίτλο.
Το σίγουρο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα διαλυθεί, μόνο και μόνο, διότι όλα τα ¨μεγάλα¨ στελέχη συνήθισαν την καρέκλα της εξουσίας και δεν αντέχουν ακόμα και ηλικιακά να αρχίσουν από την αρχή.
Όποια θέση κι εάν πάρουν, τελικά θα προσαρμοστούν, κανείς δεν έχει τα κότσια στη συνέχεια να το τραβήξει , ( εκεί θα φανεί το .....σπάνιο πολιτικό θάρρος που αναφέρει ο βοιωτός), γι αυτό καλύτερα να μην πάρουν θέση και να αφήσουν τον κόσμο να αποφασίσει χωρίς παρεμβάσεις, μια και ο ανώνυμος λαός , έχει κρίση και κυρίως δεν έχει άμεσα προσωπικά συμφέροντα, όπως τα περισσότερα ¨μεγάλα¨ στελέχη που απέδειξαν ότι κατ ευφημισμόν είναι ¨μεγάλα¨, δεδομένου ότι ενδιαφέρονται μόνο για την περίφημη καρέκλα.
Όσο για τους πολιτευτές της Βοιωτίας σίγουρα ο νομάρχης μια και δεν μπορεί να ξαναβάλει υποψηφιότητα ως νομάρχης κάτι θα έχει στο μυαλό του, η κυρία που αναφέρατε ότι είναι με τον ΓΑΠ ήταν αναμενόμενο διότι όπως είπε και η ίδια έχει υποχρέωση σε έναν απο τους παρατρεχάμενους που προανέφερα και οι υπόλοιποι μάλλον δεν έχουν αποφασίσει ακόμα, διότι όποιον και εάν στηρίξουν, από τους ψηφοφόρους τους δεν κινδυνεύουν να χάσουν ψήφους, αφού ο λαός ξεχνά και πάλι θα τους στηρίξει.

βοιωτός είπε...

Αγιε,
και αυτό που υπαινίσσεσαι είναι μέσα στο παιχνίδι.
@23
εχεις άδικο. Αυτές τις ώρες ο πολιτικος μιλά με τη συνείδησή του και κατόπιν ευθαρσώς λέει τη γνώμη του. Ολα τα υπόλοιπα είναι ύποπτα. Και η ενότητα και οι άλλες πομφόλυγες.
Εκείνοι που στις ιστορικές στιγμές μετρούν σταυρούς είναι κατδικασμένοι πάντα να μετρούν σταυρούς. (Πώς τα λέω ρε ο άτιμος).
@Ανώνυμε,
είσαι μυστήριος. Γίνε πιο σαφής. Εγώ κατάλαβα αλλά οι άλλοι΄...

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
Για να δούμε πόσο άδικο έχω. Ένας πολιτικός ανέφερες ¨ μιλά με την συνείδησή του και κατόπιν ευθαρσώς λέει τη γνώμη του¨. Αυτό προϋποθέτει ότι πήρε απάντηση από την συνείδησή του. Αν δεν πήρε ακόμα, τι κάνει;
Εάν παρατηρήσεις αμέσως, από τις πρώτες ημέρες τάχθηκαν με τον Βενιζέλο όσοι κόπηκαν από τον ΓΑΠ ως υποψήφιοι για διαφόρους λόγους και τάχθηκαν με τον ΓΑΠ όσοι είναι καρεκλοπόδαροι. Άρα όσοι έχουν ατομικά και προσωπικά συμφέροντα.
Από την άλλη όταν οι άνθρωποι που έτρεξαν για έναν πολιτικό και αγωνίστηκαν γιατί πίστεψαν σ αυτόν και όχι για τα προσωπικά τους συμφέροντα , δεν έχουν την λογική και την κρίση να αποφασίσουν μόνοι τους ; Ο πολιτικός θα τους πει τι θα κάνουν ;
Δεν μετρά σταυρούς ο πολιτικός που δεν παίρνει θέση αλλά είτε δεν θέλει να δυσαρεστήσει τους ψηφοφόρους του, είτε πιστεύει ότι υποτιμά την νοημοσύνη τους , είτε ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει ακόμα. Που είναι το παράλογο; Το ότι δεν θέλει να πουλήσει την συνείδησή τους;
Για σκέψου πριν ένα μήνα όλοι μαζί αγωνιζόντουσαν για κοινό σκοπό , για κοινό στόχο και σήμερα τραβάνε τα κουμπούρια χωρίς ο στόχος να έχει αλλάξει!!
Μήπως θεωρείς λογική πράξη την ενέργεια πολιτικού προσώπου του νομού μας που είπε είμαι με τον ΓΑΠ διότι έχω υποχρέωση;;;
Και είναι παράλογη η ενέργεια άλλου πολιτικού που είπε δεν έχω αποφασίσει ακόμα, που πιθανόν να είναι αλήθεια;
Για την ενότητα και τις πομφόλυγες συμφωνώ.
Δεν συμφωνώ να μου επιβάλει ετσιθελικά ένας πολιτικός την άποψή του πάνω στο θέμα αυτό βάση των δικών του συμφερόντων, όταν μπορώ να αποφασίσω μόνος μου σύμφωνα με την δική μου κρίση. Τουλάχιστον δεν θα έχω τύψεις αν κάνω λάθος.

βοιωτός είπε...

@23,
οι θέσεις των υποψηφίων και η προσωπικότητά τους είναι γνωστε΄ς σε όλους.
Η καθυστέρηση μόνο υποψίες προκαλεί. Και για τους Βοιωτούς είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι αδίκως τους υποψιαζόμαστε διότι δεν... παζαρεύουν. Απλώς φυλάγονται ή διαφοροποιούνται για λόγους τακτικής.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
Και η καθυστέρηση των υποψηφίων μπορεί να είναι λόγος τακτικής. Μη ξεχνάς ότι έχουμε τρεις υποψηφίους και εάν, λέω εάν πάμε στον β΄ γύρο, τα πράγματα ίσως δεν είναι και τόσο απλά για τον 1ο του α΄ γύρου !!