Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

Επανεξέταση αδειών από νομαρχία

Ο Γ. Σουφλιάς έχει ζητήσει τις νομαρχίες Βοιωτίας και Ανατολικής Αττικής να επανεξετάσουν τις άδειες διάθεσης υγρών αποβλήτων που έχουν χορηγήσει για να δούμε εάν χρειάζονται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα και σε αυτόν τον τομέα, είπε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Καλογιάννης, στο πλαίσιο συζήτησης σχετικών επίκαιρων ερωτήσεων των βουλευτών Αθ. Λεβέντη (Αττικής, ΣΥΡΙΖΑ) και Γ. Μαρίνου (Ευβοίας, ΚΚΕ) για την κατάσταση στον Ασωπό.
Ο κ. Καλογιάννης επέριψε ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση για την υφιστάμενη κατάσταση και αναφέρθηκε στα μέρα που ελήφθησαν από την κυβέρνησητης Νέας Δημοκρατίας.
Ο Αθ. Λεβέντης παρουσίασε στατιστικές που δείχνουν ότι οι θάνατοι από καρκίνο στην περιοχή έχουν 7πλασιαστεί ενώ ο Γ. Μαρίνος ζήτησε την κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος του 1969 που προβλέπει τη χρήση του Ασωπού ως αγωγού αποβλήτων βιομηχανικών μονάδων.

Αργότερα θα βάλουμε στα αρχεία ολόκληρη τη συζήτηση από τα πρακτικά της Βουλής.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο υπουργός λέει το αυτονόητο, ότι αυτή που πρέπει να κινηθεί πρώτη είναι η Νομαρχία. Αυτή είναι υπεύθυνη για τις αδειοδοτήσεις, αυτή θα ανακαλέσεις άδειες αυτή θα επιβάλει πρόστιμα. Να μην διαμαρτύρονται οι Νομάρχες στην κυβέρνηση όταν δεν κάνουν τη δουλειά που πρέπει να κάνουν.

βοιωτός είπε...

Οπως αντιλαμβάνεσαι, μέτοικε, δεν πρόκειται για ζήτημα αρμοδιοτήτων.
Εδώ έχουμε εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης συνειδητή "τυφλόμυγα".
Αυτό εξηγείται μόνο με δύο τρόπους...