Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στο Αλουμίνιο

Με μεγαλύτερο του συνήθους ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή προγραμματισμένη (κάθε αρχή του μήνα γίνεται) επίσκεψη του Ευάγγελου Μυτιληναίου στις εγκαταστάσεις της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ, στον Αγιο Νικόλαο. Είναι γεγονός ότι υπάρχει ορατή στον παρατηρητή ανησυχία μεταξύ των εργαζομένων στο εργοστάσιο του Αλουμινίου εν μέσω της επελαύνουσας διεθνούς οικονομικής κρίσης που δεν είναι δυνατόν αφήσει αλώβητο τον Ομιλο Μυτιληναίου. Θα επανέλθουμε.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ Sometra ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Το πρόβλημα
Η Μίκα Copsa ήταν μια από τις πιό μολυσμένες πόλεις της Ευρώπης στη δεκαετία του '90 και παραμένει η πιο μολυσμένη πόλη στη Ρουμανία μέχρι αυτήν την ημέρα. Δύο εργοστάσια Carbosin που παρήγαγαν το Μαύρο άνθρακα και Sometra, ένας μη σιδηρούχο μεταλλουργικό χυτήριο είναι οι κύριε αιτίες πίσω από αυτήν την ρύπανση. Το Carbosin διέκοψε το 1993 αλλά το χυτήριο είναι ακόμα σε λειτουργία.

Αντίκτυπος στην υγεία
Από τους 2.972 ανθρώπους που εξετάστηκαν στην περιοχή, 1.570 παρουσίασαν τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από μόλυβδο. Τα νεογέννητα παιδιά έχουν δύο φορές πάνω από τα ασφαλή επίπεδα μολύβδου στους οργανισμούς τους. Από το 1983, 2.000 άνθρωποι έχουν νοσηλεφθεί για τη δηλητηρίαση από μόλυβδο. Μερικοί ασθενείς έχουν παραλυθεί επειδή οι εγκέφαλοί τους ήταν γεμάτοι με μόλυβδο. το 96% των παιδιών ηλικίας μεταξύ δύο και 14 έχουν τη χρόνια βρογχίτιδα και τα αναπνευστικά προβλήματα. Η υπολογιζόμενη διάρκεια ζωής σε αυτήν την πόλη είναι εννέα έτη κάτω του εθνικού μέσου όρου των 63 ετών.

Υπάρχει διαδεδομένη ασθένεια πνευμόνων, ανικανότητα, ο υψηλότερος δείκτης θνησιμότητας νηπίων στην Ευρώπη, δηλητηρίαση από μόλυβδο, περιορισμένη λειτουργία πνευμόνων, και neurobehavioral προβλήματα. Ο κίνδυνος για την υγεία από το χυτήριο θεωρείται τόσο υψηλός από την κυβέρνηση ώστε η ηλικία συνταξιοδότησης είναι 45, έναντι 62 ετών εθνικά.


ΠΗΓΉ: http://www.worstpolluted.org/projects/pollutants/lead

Ανώνυμος είπε...

Τα καλά του κρατισμού και του χάους που ακολούθησε.

Trofonios είπε...

Έρχονται και άλλα τέτοια...!

Ανώνυμος είπε...

ερχονται πολλες απολυσεις στην πισινε γι αυτο ηρθε ο βαγκος να προετοιμασει το κλιμα