Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Εκτός πανελλαδικού συντονιστικού το μπλόκο της Λάρισας με τον Βαγγέλη Μπούτα

Ανοιξε πριν από λίγο η εθνική οδός στο ύψος του Μοσχοχωρίου και αποκαταστάθηκε η μετ' εμποδίων επικοινωνία της Βόρειας με τη Νότια Ελλάδα που είχε διακοπεί για δύο ώρες και είχε κόψει τη χώρα στα δύο. Δεκάδες νταλίκες έχουν αποκλειστεί και εκεί και στην περιοχή του Μπράλου.
Εν τω μεταξύ στη συγκρότηση πανελλαδικού οργάνου, το οποίο θα εκπροσωπεί πλέον τους αγρότες, που βρίσκονται στα μπλόκα σε όλη τη χώρα, προχώρησαν εκπρόσωποι από 20 μπλόκα, υπογράφοντας κοινό μνημόνιο. Ήδη, έχουν αποστείλει σχετική ενημερωτική επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και στα πολιτικά κόμματα.
Στο πανελλαδικό όργανο μετέχουν εκπρόσωποι συντονιστικών επιτροπών από τα μπλόκα του Προμαχώνα, της Κομοτηνής, των Φαρσάλων, των Τρικάλων, της Χαλκηδόνας, της Λοκρίδας, της Δράμας (έχουν αποκλείσει το τελωνείο Εξοχής), του Έβρου (έχουν αποκλείσει το τελωνείο Κήπων), της Καβάλας, των Αλμυρού- Μαγνησίας- Πηλίου και οι νέοι αγρότες της Καρδίτσας (βρίσκονται στις Μικροθήβες), των Σερρών, της Φθιώτιδας, του Δομοκού του Στρυμωνικού Σερρών, του Κιλκίς (έχουν αποκλείσει το τελωνείο Ευζώνων), Χρυσούπολης Καβάλας και Κερδυλίων Σερρών. Απέχουν οι αγρότες, που βρίσκονται στα Τέμπη και εκείνοι που έχουν κλείσει κόμβο της Νίκαιας, στη Λάρισα, επικεφαλής του οποίου είναι ο Βαγγέλης Μπούτας.
Οι διεργασίες είναι έντονες κυρίως στη Θεσσαλία όπου μετά τη διαφοροποίηση των αγροτών στα μπλόκα των Τεμπών και της Λάρισας κινητικότητα υπάρχει μεταξύ των λεγομένων γαλάζιων αγροτοσυνδικαλιστών, που φέρεται να πείθονται στη λογική αναβολής των αποκλεισμών.
Πηγές: Καθημερινή, ΑΝΑ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: