Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Ο Μπαμπινιώτης πρόεδρος του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Τον καθηγητή, Γιώργο Μπαμπινιώτη, πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάλεσε ο υπουργός Παιδείας, Αρης Σπηλιωτόπουλος, να αναλάβει την προεδρία του αναβαθμισμένου Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ).
Το Συμβούλιο αυτό θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής του διαλόγου για την αναμόρφωση του Λυκείου, της υποβολής προτάσεων για αναλυτικά προγράμματα και τη μελέτη ενός νέου συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Οι άξονες που χαρακτηρίζουν τη φιλοσοφία του καθηγητή Γ.Μπαμπινιώτη είναι η ενίσχυση του ρόλου του Λυκείου μέσω του συνυπολογισμού της βαθμολογίας των μαθητών του για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δέσμες μαθημάτων με πολιτιστικό χαρακτήρα και κυρίως μια προσπάθεια να διατυπωθεί ρεαλιστική πρόταση για το εξεταστικό σύστημα της χώρας.

O κ. Μπαμπινιώτης έχει επιδείξει επί εξαετία την ικανότητά του στον χώρο της διοίκησης -από το 2000 ως το 2006 διετέλεσε πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει συνδέσει το όνομά του με τα γράμματα και την ακαδημαϊκή ζωή της χώρας, είναι πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων, πρόεδρος της Γλωσσικής Εταιρείας των Αθηνών και από το 2006 πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.
Στην επιλογή του άλλωστε φέρεται να είχε ήδη καταλήξει και ο πρώην υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης, αναθέτοντάς του την ηγεσία της επιτροπής για τα νέα αναλυτικά προγράμματα στα σχολεία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: