Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Δημοσιογραφικό βραβείο στον Λουκά Δημάκα

Ενας δικός μας - ένας Βοιωτός - βραβεύτηκε σήμερα από τη Βουλή: Ο πολιτικός και αμυντικός συντάκτης των «ΝΕΩΝ» και της ΕΡΤ κ. Λουκάς Δημάκας που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Δίστομο, έλαβε από το Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία το βραβείο «Γιάννης Διακογιάννης», στη μνήμη του αγωνιστή δημοσιογράφου ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2006.

Η Βουλή, για πρώτη φορά από φέτος, όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ On Line
(κάντε κλικ εδώ), καθιέρωσε στη μνήμη των αείμνηστων κοινοβουλευτικών συντακτών Αντώνη Κορόβηλα, Οδυσσέα Ζούλα, Θωμά Μιχαλάκου, Γιάννη Διακογιάννη και Σπύρου Φαναριώτη πέντε (5) βραβεία, τα οποία συνοδεύονται από το μετάλλιο της Βουλής με την προσωπογραφία του Ιωάννη Μακρυγιάννη καθώς και από χρηματικό ποσόν, που θα δίδονται κάθε χρόνο σε δημοσιογράφους της Αθήνας και της περιφέρειας, οι οποίοι έχουν διακριθεί σε διάφορους τομείς του ρεπορτάζ μετά από πρόταση των Δημοσιογραφικών Ενωσεων.

Σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εντευκτήριο του Κοινοβουλίου που κοσμούν και τα πορτρέτα των εκ Βοιωτίας καταγομένων Προέδρων του Κοινοβουλίου, Αντώνη Γεωργαντά, Φίλωνος Φίλων, Νικολάου Μπουφίδη, Δημητρίου Παπασπύρου, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας αναφέρθηκε στη συμβολή των δημοσιογράφων στην προαγωγή του κοινοβουλευτισμού ενώ εξήρε το έργο των πέντε κοινοβουλευτικών συντακτών οι οποίοι λείπουν από τη ζωή και στη μνήμη τους αποφασίστηκε ομόφωνα απ’ όλα τα κόμματα της εθνικής αντιπροσωπείας να καθιερωθούν τα πέντε βραβεία.

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης παρέδωσε το βραβείο «Γιάννης Διακογιάννης» στον συμπατριώτη μας Λουκά Δημάκα, ενώ τα άλλα βραβεία έλαβαν οι Δημήτρης Ράντος από τον Αδέσμευτο Τύπο στη μνήμη του Οδυσσέα Ζούλα, ο Θόδωρος Πηλιώτης από την Ενωση Δημοσιογράφων Χίου το βραβείο «Σπύρος Φαναριώτης», ο διευθυντής της εφημερίδας Θεσσαλία Βόλου Θανάσης Σαμαράς το βραβείο «Θωμάς Μιχαλάκος» ενώ από κοινού οι Αγγελος Κολοκοτρώνης και Μιχάλης Στρατάκης από την Ενωση Δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης έλαβαν το βραβείο «Αντώνης Κορόβηλας».

Στην τελετή παρευρέθηκαν από την κυβέρνηση οι υφυπουργοί Οικονομίας κ. Αθ. Μπούρας και Απασχόλησης κ. Γ. Κοντογιάννης, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωσταντίνος Μητσοτάκης, οι αντιπρόεδροι της Βουλής κκ. Γ. Σούρλας, Ελσα Παπαδημητρίου, Αν. Νεράντζης, Φ. Πετσάλνικος, Βέρα Νικολαϊδου, Γ. Δραγασάκης και Β. Αποστολάτος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, Ακαδημαϊκοί, ο Γ. Γ. της Βουλης κ Στεφάνου, οι γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΝΔ Γ. Τραγάκης και ΠΑΣΟΚ Δ. Ρέππας, ο εκπρόσωπος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Λ. Χατζησωκράτης, βουλευτές όλων των κομμάτων (Χρ.Παπουτσής, Συλβάνα Ράπτη,Φωτεινή Πιπιλή, Κ. Γείτονας, Μ. Βορίδης κ.ά.) καθώς και σημαντικά πρόσωπα από τα Γράμματα και τις Τέχνες.
Ο συμπατριώτης μας Λουκάς Δημάκας έχει τιμηθεί με το βραβείο του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Μπότση(2002) και το βραβείο του Ιδρύματος Κυριαζή(2005).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ούτε ένα σχόλιο για τον άξιο συμπατριώτη; Οποία μικροψυχία-
Συγχαρητήρια στον κ. Δημάκα και πάντα επιτυχίες!