Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΘΗΣΕΑΣ και τέλος παρεπιδημούντων στη συνάντηση Παυλόπουλου-ΚΕΔΚΕ

Θεσμικά θέματα και τα σχετικά με την εκτέλεση του αναπτυξιακού προγράμματος «Θησέας» συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ.
Ο κ. Παυλόπουλος μετά τη συνάντηση δήλωσε πως κάποια θεσμικά θέματα «θα λυθούν μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, με μια νομοθετική παρέμβαση την οποία πρέπει να κάνουμε, κυρίως σε ό,τι αφορά την εκτέλεση του «Θησέα"», προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του μεγέθη».
«Είναι βέβαιο -τόνισε ο υπουργός- ότι η ΚΕΔΚΕ θα διεκδικεί και πρέπει να διεκδικεί περισσότερα πράγματα για να έχουμε μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Όσον αφορά τη μείωση του τέλους παρεπιδημούντων, στο οποίο αντιδρά η ΚΕΔΚΕ, ο υπουργός δήλωσε αλληλέγγυος με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, ο οποίος χθες είπε πως ό,τι τελικά γίνει σχετικά με αυτό το θέμα θα είναι σε συνεννόηση με την ΚΕΔΚΕ.
«Μετά από τη συνάντηση την οποία θα έχει ο κ. Μαρκόπουλος με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών θα αποτυπωθούν όλα νομοθετικά και όταν ολοκληρωθεί αυτή η συνάντηση, τότε από εκεί και πέρα, θα είμαι κι εγώ προς την κατεύθυνση την οποία θα αποφασίσει η κυβέρνηση», είπε ο κ. Παυλόπουλος.
Πηγή: ΑΝΑ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: