Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

Ο προϋπολογισμός του 2008 στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς-Ξανά υπέρ Τσιφή η Δημακοπούλου-Σάλος από το δημοσίευμα της viotia

Την περασμένη Δευτέρα έγινε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς με μοναδικό θέμα συζήτησης τον προϋπολογισμό του Δήμου Λεβαδέων για το 2008.
Πρόκειται, ως γνωστόν, για την κορυφαία συνεδρίαση του δημοτικού οργάνου που διαχειρίζεται τις υποθέσεις της πόλης. Ομως αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει για ορισμένους από τους αιρετούς δημοτικούς άρχοντες της Λιβαδειάς που απουσίασαν από τη συνεδρίαση, συμβάλλοντας έτσι στην ουσιαστική απαξίωση της διαδικασίας.

Στο απουσιολόγιο -για την ιστορία- καταγράφονται ο Αυγέρης, ο Καλογήρου, ο Γκιγκέλος και οι Μητάς και Ζητουνιάτη. Δεν γνωρίζω πόσοι έλειπαν για σοβαρούς λόγους -οι υπόλοιποι είναι κυριολεκτικά και μεταφορικά αδικαιολόγητοι. Ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε τελικά με 12 υπέρ-4 κατά.

Στη συνεδρίαση, που λόγω και των απουσιών ήταν υποτονική, ο δήμαρχος Δ. Τσιφής παρουσίασε τον προϋπολογισμό του 2008 και έκανε λόγο για μεγάλα έργα που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται. Φυσικά δεν έπεισε κανέναν καθώς τα έργα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη είναι πολύ παλαιότερα της νέας δημοτικής αρχής. Οσο για τον προϋπολογισμό είναι περισσότερο πλασματικός από ποτέ και εν γνώσει του ο δήμαρχος υποστηρίζει πράγματα που δεν στέκουν.

Ο Χρήστος Παλαιολόγος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό πλασματικό, αντιαναπτυξιακό και ανειλικρινή. Εξέδωσε ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση που μπορείτε να δείτε εδώ Ο Χρήστος Παλαιολόγος για τον προϋπολογισμό 2008 του Δήμου Λεβαδέων.

Ο Νώντας Κοτσικώνας τόνισε ότι η πλασματικότητα του προϋπολογισμού είναι ούτως ή άλλως δεδομένη καθώς επιτρέπεται να εγγράφονται έσοδα που δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ. Στάθηκε στην περιστολή των δαπανών του Δήμου Λεβαδέων που έχουν κοινωνικό, πολιτιστικό και αθλητικό περιεχόμενο και έκανε την εξής ενδιαφέρουσα παρατήρηση: υποστήριξε ότι ενώ υπάρχει εντολή από το υπουργείο Εσωτερικών για μείωση των κοινωνικών δαπανών των Δήμων σε ποσοστό 1,5% του ετήσιου προϋπολογισμού -ποσό πολύ μικρό κατά τον κ. Κοτσικώνα για την κάλυψη των αναγκών- ο Δήμος Λεβαδέων δεν εξαντλεί ούτε αυτό το ελάχιστο αλλά περιορίζει τις δαπάνες του σε ακόμη μικρότερα ποσοστά και ποσά.

Αφησα τελευταίο τον κ. Ανέστη καθώς πλαγίως αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της viotia. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο Λουκάς Ανέστης αφού άφησε βαρύτατους υπαινιγμούς για τους απόντες δημοτικούς συμβούλους και ειδικά για τους Μητά και Ζητουνιάτη, χαρακτήρισε με τη σειρά του τον προϋπολογισμό αντιαναπτυξιακό και πλασματικό. Ζήτησε την επέκταση του νεκροταφείου στο Λαφύστιο και τέλος αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της viotia εδώ (Σκανδαλωδώς και πάλι υπέρ Τσιφή η Δημακοπούλου-Να πάρει θέση η Νέα Δημοκρατία). Είπε ο κ. Ανέστης ότι ο συνδυασμός του αποτελείται από ελεύθερους ανθρώπους που μπορούν να ψηφίζουν ό,τι θέλουν. Δεν γνωρίζω γιατί ο έμπειρος κ. Ανέστης αοριστολογεί ανουσίως επικαλούμενος ελευθερίες και συνειδήσεις. Ασφαλώς κατανοεί ότι συνδυασμός δημοτικός και μάλιστα με την υποστήριξη κόμματος εξουσίας σημαίνει συμφωνία σε βασικές πολιτικές αρχές και προγράμματα.

Λόγου χάριν τον προϋπολογισμό του Δήμου Λεβαδέων, που εισηγείται η δημοτική πλειοψηφία, η οποία υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και ο οποίος προϋπολογισμός είναι καταφανώς πλασματικός και αντιαναπτυξιακός τον υπερψηφίζει ή τον καταψηφίζει ο συνδυασμός που στηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία; Δεν υπάρχει -φρονούμε- κανείς λόγος η δημοτική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας να υπερψηφίσει ένα τέτοιο προϋπολογισμό. Και σωστά ο κ. Ανέστης τον καταψήφισε, όπως άλλωστε και ολόκληρη η αντιπολίτευση.

Δεν έπραξε όμως το ίδιο και η έτερη του νεοδημοκρατικού συνδυασμού κ. Δημακοπούλου -όπως σωστά μαντέψατε.
Γιατί η κ. Δημακοπούλου υπερψήφισε το προϋπολογισμό της παράταξης Τσιφή; Θα ψήφιζε εναντίον -λέει- αλλά μετά το δημοσίευμα στο internet της viotia(Σκανδαλωδώς και πάλι υπέρ Τσιφή η Δημακοπούλου-Να πάρει θέση η Νέα Δημοκρατία)το οποίο την εκβιάζει (γέλια και κλάματα μαζί) θα ψηφίσει υπέρ για να αποδείξει ότι δεν πτοείται (μόνο κλάματα τώρα -κλάματα και δάκρυα συγκίνησης, φυσικά, για την αγωνίστρια).
Η κ. Νίκη Δημακοπούλου χυδαιολογεί και ψεύδεται ασυστόλως. Το δημοσίευμα της viotia έχει ημερομηνία 22 Ιανουαρίου 2008 ενώ η κ. Δημακοπούλου είχε ήδη ψηφίσει υπέρ του προϋπολογισμού της παράταξης του ΠΑΣΟΚ και του κ. Τσιφή στη δημαρχιακή επιτροπή όπου είναι μέλος από τις 18 Ιανουαρίου 2008. Και ψέματα και θράσος και προσπάθεια εξαπάτησης από την κ. Δημακοπούλου λοιπόν.

Ομως από πότε το ψεύδος, το θράσος και η εξαπάτηση είναι χαρακτηριστικό ελευθέρων ανθρώπων; Τι λέει επ' αυτού ο κ. Λουκάς Ανέστης; Δεν εγνώριζε ότι η Δημακοπούλου είχε ήδη υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό;
Και η Νέα Δημοκρατία; Ξαναρωτάμε.
Πώς επιτρέπει στην επισήμως εκλεγείσα υπό τη σημαία της κ. Νίκη Δημακοπούλου να στηρίζει ουσιαστικά και τυπικά το ΠΑΣΟΚ, να ψεύδεται δημοσίως εντός του Δημοτικού Συμβουλίου και να υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού της Λιβαδειάς με τόσο χυδαίο τρόπο;
Θα επανέλθουμε.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΚΕΨΗ?ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ,ΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. ΜΗΝ ΞΑΝΑ ΔΟΥΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.- ΒΑΡΙΟΜΑΣΤΕ.----

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ.ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.ΒΟΙΩΤΕ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΕΝΑ BLOG ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ!ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΛΑΙ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ

WWW.LEVADEONKOINO.BLOGSPOT.COM

nkalomiris είπε...

Από τότε που Νίκη έφυγε από τα παντελόνια του Τσιπλάκου δεν ξέρει προς τα που να πάει και πως να εκφραστεί. Όπου φυσάει ο άνεμος. Και αυτό όχι γιατί έχει χάσει τον μπούσουλα αλλά γιατί τόσο φτάνει το μυαλό της. Μην την κατακρίνετε την κακομοίρα. Ότι κάνει μπορεί για την οικογένειά της.
Συμφωνώ με τον nick_@.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα μας πει η Νίκη για τη Λάρκο ;