Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Ο από Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμος εξελέγη Αρχιεπίσκοπος

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος εξελέγη ο από Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμος. Η Βοιωτία πανηγυρίζει.
Ο Μακαριώτατος -πλέον- Ιερώνυμος συγκέντρωσε 45 ψήφους στη δεύτερη ψηφοφορία και την απόλυτη πλειοψηφία των 74 παρόντων Μητροπολιτών.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συγκαρητηρια
στον πρωην μητροπολίτη ΘΗΒΩΝ και νυν αρχιεπίσκοπο.

Ανώνυμος είπε...

η θηβα πανηγυριζει

Ανώνυμος είπε...

OLH h profhteia tou Geronta PORPFYRIOU EPIVEVEWTHIKE. O I einai ARXIEPISKOPOS.

Ανώνυμος είπε...

poia einai afti i profiteia?kati exw akousei...mporeis na mas peis xoriati?

Ανώνυμος είπε...

ειναι τιμη για τον τοπο μας!!! καλη συνεχεια - λοιπον!!! και αξιος!!!

Ανώνυμος είπε...

ποιος θα ειναι ο επομενος μητροπολιτης Θηβων κ Λεβαδειας? οι φημες τι λενε?

Ανώνυμος είπε...

o akrivakis mallon...

βοιωτός είπε...

Πολύ καλό.
Το τελευταίο.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία ο Ιερώνυμος βγήκε αρχιεπίσκοπος τωρα να δω ποιος θα μπει μητροπολιτης εδω, διοτι πολλοι συναδελφοι κλαινε ηδη με μαυρο δακρυ....

βοιωτός είπε...

Τι είδους συνάδελφοι πάτερ;
Καλώς ήρθες.

Ανώνυμος είπε...

Το όνομα Γεώργιος Μαντζουράνης σας λέει τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

τα καλυτερα μου λεει το ονομα του Γεωργιου, αλλα Ιερωνυμος ΔΕΝ ειναι.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ,προτείνω και εγώ να γιορτάσουμε την εκλογή του πολυαγαπημένου μας μητροπολίτη στον αρχιεπισκοπικό θώκο με έναν τυπικά βοιωτικό τρόπο:να ψήσουμε στις κεντρικές πλατείες της Θήβας και της Λιβαδειάς 50 αρνιά,100 κοντοσούβλια και 80 κοκορέτσια και να ρέει το κρασί σαν νερό!Θα γιορτάζουμε 3 μέρες και 3 νύχτες και μετά θα πάμε για ύπνο,ονειρευόμενοι μία εκκλησία που δεν θα είναι αγκαλιά με το κράτος,που δεν θα έχει καταντήσει ένα υπερκόμμα που χωρίζει τους πολίτες σε "δικούς της" και μη,που θα ενδιαφέρεται για τους μη προνομιούχους του κόσμου αυτού και όχι για τα παιχνίδια εξουσίας των ηγετών της,που θα ασχολείται με τα του οίκου της και όχι με την εξωτερική πολιτική,που δεν θα βάζει ταμπέλες στους ανθρώπους και δεν θα σκανδαλίζει τους πιστούς με τα σκάνδαλα και τις παρανομίες της.Και φυσικά,όπως ταιριάζει σε όλα τα παραμύθια,ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα!Ποιοί είναι αυτοί που ζήσανε καλύτερα;Αυτοί που με την εκλογή του Ιερώνυμου θα τους ανοίξουν κάποιες "πόρτες"(μεταθέσεις, διορισμοί,αναθέσεις έργων και άλλα πολλά χριστιανικά).Πέραν από την αφύπνιση ορισμένων τοπικίστικών αντανακλαστικών,που καλύτερα θα είναι να παραμείνουν εν υπνώσει,δε νομίζω πως έχουμε και ιδιαίτερους λόγους για πανηγύρια,με το δεδομένο πως πλέον η Εκκλησία δεν επιδρά στην καθημερινότητά μας,τουλάχιστον θετικά.Ας ελπίσουμε μόνον να μην διασυρθούν άλλο.

ckoutros είπε...

Ρε παιδια εμεις τι κερδιζουμε ;;;
Ειστε σοβαροι; Σιγα μη φαμε και με χρυσα κουταλια.

Ανώνυμος είπε...

α μαλιστα.αυτο ειναι το ζητουμενο σας? να φατε με χρυσα κουταλια? τοτε δεν ειναι να απορει κανεις για της αποριες του "ορχομενιου"....

Ανώνυμος είπε...

kala re paidia aytos pou ypografei san orxomenios poso kairo exei na patisei se ekklisia tis livadias? pou ta eides re file ola ayta se ekklisia tis voiotias?
pipilame oloi mia karamela kai nomizoume oti exoume pei tin megaliteri sofia tou kosmou.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 10:40,μήπως έχεις επιφορτιστεί με καθήκοντα Ιεροεξεταστή ή Παιδονόμου για να μας ελέγχεις πόσο συχνά πηγαίνουμε στην εκκλησία;Αυτά που σχολιάζω στο post είναι προβλήματα που αφορούν την Εκκλησία συνολικά και όχι μόνον στη Βοιωτία.Και επειδή γενικά δεν συνηθίζω να πιπιλάω καραμέλες,να σου υπενθυμήσω πως το κύρος της Εκκλησίας δεν πλήττεται από τους άθεους ή τους ολιγόπιστους αλλά από τους φανατικούς,τους υποκριτές και τους ημιμαθείς.Και φυσικά,η Βοιωτική Εκκλησία,όπως γίνεται παντού,έχει πολλά τέτοια "μπουμπούκια"

Ανώνυμε των 10:17,άλλος άνθρωπος είναι ο crisss και άλλος εγώ.

ckoutros είπε...

Εγω δεν εννοω οτι κατι θα φαμε με χρυσα κουταλια. Ουτε οτι θα φαμε τιποτα. Ειρωνικα το γραφω.