Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Τριβές με Μυτιληναίο για ενέργεια

Ο οξύτατος ανταγωνισμός και το διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο στον χώρο της ενέργειας προκαλεί εκνευρισμό στα κλιμάκια και στα επιτελεία των μεγάλων παικτών. Στον όμιλο Μυτιληναίου, στα Ασπρα Σπίτια, οι τριβές μεταξύ ιδιοκτησίας και διευθυντικών στελεχών μέχρι στιγμής απορροφώνται σε συμβολικό επίπεδο αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν έτσι.

Το πρόβλημα συνοψίζεται στα εξής -με την κομψή του διατύπωση: Ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος θεωρεί ότι οι ανώτεροι υπάλληλοί του δεν στηρίζουν ψυχή τε και σώματι τις επενδύσεις του ενώ από την πλευρά τους τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη αφήνουν να εννοηθεί ότι αποφάσεις τέτοιου κόστους -χρηματικού, περιβαλλοντικού, πολιτικού αλλά και ηθικού, δεν είναι δυνατόν πλέον να λαμβάνονται και να υλοποιούνται ως κομματική γραμμή -δηλαδή χωρίς συζήτηση και δίχως πολλές αντιρρήσεις.

Είναι άδηλο πού θα οδηγήσουν αυτές οι εξελίξεις οι οποίες συναρτώνται άμεσα με τις γενικότερες στο ενεργειακό πεδίο, όπου ο πρώτος ρόλος ανήκει φυσικά στη ΔΕΗ. Τίποτα δεν αποκλείεται εκτός από τη στασιμότητα η οποία αυτή την περίοδο ισοδυναμεί με επιχειρηματικό θανάτο. Από την άποψη αυτή οι εξελίξεις στην Αντίκυρα μπορεί να μην είναι ραγδαίες αλλά σίγουρα δεν θα μας αφήσουν να πλήξουμε αυτή την άνοιξη...


Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: