Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Ανθρωποι και Σκουπίδια στη Λιβαδειά του 2008

Την αχαρακτήριστη συμπεριφορά ορισμένων συμπολιτών μας που ρυπαίνουν την περίμετρο της πόλης της Λιβαδειάς με κάθε λογής απορρίματα αντί να τα παραδίδουν στον ΧΥΤΑ στηλιτεύει ο επώνυμος, που μας στέλνει και φωτογραφίες (κάντε κλικ) για του λόγου το αληθές. Η κατάσταση αυτή υφίσταται πολλά χρόνια και κυρίως ως χωματερή χρησιμοποιείται η παλαιά εθνική οδός Λιβαδειάς-Αραχώβης, δηλαδή ο δρόμος που περνά μπροστά από τον Ηνίοχο. Φυσικά, συμφωνούμε με τον επώνυμο ότι αυτό το φαινόμενο πρέπει να σταματήσει -στην ανάγκη χρησιμοποιώντας την κατασταλτική δύναμη της εξουσίας. Δείτε την επιστολή του επώνυμου.

































Αγαπητέ Βοιωτέ
Θέλω να σου επισημάνω μια πικρή αλήθεια:
Ενώ εδώ και 12 περίπου χρόνια λειτουργεί ο ΧΥΤΑ της πόλης μας
και σε αυτόν παράνομα και με έξοδα των γαλαντόμων Λειβαδιτών θάβονται τα σκουπίδια του Διστόμου, της Χαιρώνειας, της Κορώνειας και του Δήμου Παρνασσίδος (!!!!) και δεν ξέρω ποίου άλλου, συμβαίνει κάτι παράλογο.

Οι Λειβαδίτες σνομπάρουν τον ΧΥΤΑ και ο καθένας από εμάς φτιάχνει την δική του ανεξέλεγκτη μικρή ΄"χωματερή" στην περίμετρο της Πόλης μας.
Οι κάτοικοι της Λειβαδιάς αγνοούν ότι υπάρχει ΧΥΤΑ και πετάνε τα σκουπίδια τους όπου βρούν.
Δεν αναφέρομαι στην κατάσταση μέσα στην Πόλη που η κατάσταση λίγο - πολύ ελέγχεται αλλά για την περίμετρο της Πόλης.
Σε κάθε στροφή, χείμαρρο ή ρυάκι έχει δημιουργηθεί μια μικρή χωματερή από την δημιουργική κοινότητά μας.
Σκουπίδια, μπάζα, παλιά έπιπλα, στρώματα, λάστιχα, ανταλλακτικά αυτοκινήτων και ό,τι άλλο βάλει ο νους του ανθρώπου δημιουργούν ένα εφιαλτικό σκηνικό.
Το καλοκαίρι έκανα μια εξόρμηση στους δασικούς και αγροτικούς δρόμους του Ελικώνα και επικρατεί και εκεί εφιαλτική κατάσταση.

Η αγάπη μας για το περιβάλλον εξαντλείται στους αέριους ρύπους των Εργοστασίων και όχι στην συστηματική υποβάθμιση που γίνεται από εμάς τους ίδιους;
Είναι αξιοσημείωτο ότι πολλοί τα πετάνε σε μικρή απόσταση από τον ΧΥΤΑ.
Σου στέλνω μερικές φωτογραφίες από τις δεκάδες που τράβηξα το πρωί.

Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και πρέπει να γίνει ευρεία ενημέρωση των πολιτών και να επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα από την Αστυνομία και την Δημοτική Αστυνομία και όχι να μας κοιτάζουν σαν UFO όταν διαμαρτυρόμαστε.
Σε παρακαλώ για την υποστήριξή σου για να γίνει γνωστή η ντροπή αυτή για την πόλη μήπως και σταματήσει.
Επώνυμος

Εντός της Λιβαδειάς, τώρα, εγκαθίστανται με καθυστέρηση μερικών ετών οι μπλε κάδοι της ανακύκλωσης ενώ η κατάσταση στον τομέα των απορριμάτων έχει κάπως βελτιωθεί σε σχέση με την περίοδο του απίστευτου Ρούσσαρη, ο οποίος ούτε στην καθαριότητα της πόλης δεν κατάφερε να προσφέρει τίποτε.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας χρησιμευσουν σε κατι οι υπαλληλοι της δημοτικης αστυνομιας και ας αρχισουν τις περιπολιες επιβαλοντας προστιμο στους παραβατες.Κοβοντας βολτες στους δρομους της λιβαδειας δεν δικαιολογουν και τα δηθεν χρηματα που παιρνουν.Με λιγα λογια χαος!!!!

apollo είπε...

Η ίδια εικόνα και στο δρόμο από Ζαγαρά προς Ανάληψη. Τα σκουπίδια με φόντο το πίσω μέρος του κάστρου!!!

Όπως αναφέρεις επώνυμε όλη η περιφέρεια (και όχι μόνο) της πόλης παρουσιάζει την ίδια εικόνα. Ακόμα και μέσα στις δασικές περιοχές.

Δεν αναλογεί ευθύνη για μένα στο δήμο παρά μόνο αν έχει καταγγελίες και δεν πράττει τα ανάλογα.

Κανένας δήμος δεν θα μπορούσε να αστυνομεύει επαρκώς μεγάλη περιοχή για ανάλογα προβλήματα. Η ευθύνη αναλογεί στους πολίτες. Αν αγαπάς και νοιάζεσαι πραγματικά τον τόπο σου δεν πετάς τα σκουπίδια όπου σε βολεύει και καταγγέλλεις τους ασυνείδητους που το πράττουν.

Πάντως είναι φαινόμενο της κοινωνίας μας. Το ίδιο συμβαίνει στους περισσότερους δήμους της χώρας. Η νοικοκυροσύνη πέθανε.

Επώνυμος είπε...

Appolo

Οι 2 φωτογραφίες είναι από την θέση που αναφέρεις.
Οι υπόλοιπες είναι από διάφορα σημεία γύρω από την Πόλη.
Τα σκουπίδια στον Ζαγαρά μαζεύτηκαν μετά τα Χριστούγεννα γιατί περίπου τότε, συνεργείο του Δήμου τα καθάρισε.
Ειναι το σημείο που έχει την καλύτερη θέα προσ την Πόλη και το φαράγγι της Κρύας.

Η κατάσταση είναι εντελώς απαράδεκτη.-