Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Συνάντηση Δήμου Διστόμου -διεύθυνσης ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ

Γεύμα εργασίας στον Ξενώνα του Αγίου Νικολάου παρέθεσε η διεύθυνση της εταιρείας ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ στη Δημοτική Αρχή Διστόμου την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου. Τα ανώτατα στελέχη του ομίλου Μυτιληναίου διαβεβαίωσαν εκ νέου τον δήμαρχο Διστόμου κ. Αθανάσιο Πανουργιά για την ισχύ της προσωπικής δέσμευσης του επιχειρηματία Ευάγγελου Μυτιληναίου ότι η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας θα είναι προϋπόθεση για την υλοποίηση των επενδύσεων του Ομίλου στην περιοχή.

Δίστομο, 29 Φεβρουάριου 2008. Ο Δήμαρχος Διστόμου κ. Αθανάσιος Πανουργιάς, ο Αντιδήμαρχος Διστόμου κ. Αθανάσιος Μπέλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιος Παντίσκας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Δ. Στειρίου κ. Σεραφείμ Ρόδης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Διστόμου και του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Δ. Στειρίου, παρέστησαν την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 σε γεύμα εργασίας, που παρετέθη από την Διεύθυνση της εταιρίας “Αλουμίνιον της Ελλάδος” στον ξενώνα της εταιρίας στην θέση Άγιος Νικόλαος της Παραλίας Διστόμου.
Τα μέλη της Διεύθυνσης της εταιρίας “Αλουμίνιον της Ελλάδος”, στο πλαίσιο της συνάντησης, έθιξαν από την πλευρά του Ομίλου Μυτιληναίου τα ζητήματα που αφορούν στις επενδύσεις (του Ομίλου) στην περιοχή.
Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε η προσωπική δέσμευση του επιχειρηματία Ευάγγελου Μυτιληναίου που είχε δώσει την Παρασκευή 13 Απριλίου 2007, στην ενημερωτική συνάντηση που είχε γίνει με πρωτοβουλία του και τη συμμετοχή των βουλευτών του Νομού, του Νομάρχη, των Δημάρχων και Κοινοταρχών της περιοχής και άλλων φορέων, ότι η σύμφωνη γνώμη της Τοπικής Κοινωνίας θα είναι προϋπόθεση για την υλοποίηση των επενδύσεων του Ομίλου στην περιοχή.
Μετά το πέρας του γεύματος, ο Δήμαρχος Διστόμου, κ. Αθανάσιος Πανουργιάς δήλωσε: «Όπως όλοι γνωρίζετε, ο Δήμος Διστόμου, η Κοινότητα Αντικύρας και η Κοινότητα Κυριακίου, δεν συμφωνούν με την κατασκευή, ανάπτυξη και λειτουργία θερμικού σταθμού ενέργειας με άνθρακα στον Άγιο Νικόλαο και ως εκ τούτου, συμπεραίνουμε ότι αυτός δεν μπορεί να κατασκευαστεί. Επίσης, η Διεύθυνση της εταιρίας “Αλουμίνιον της Ελλάδος” μας ενημέρωσε ότι μέχρι το τέλος του 2008 θα έχει τοποθετηθεί και η 2η φιλτρόπρεσα για την ερυθρά ιλύ (κόκκινη λάσπη). Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος του 2008 θα σταματήσουν να την ρίχνουν στον Κορινθιακό κόλπο ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: