Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Yπογραφές υπέρ 2 μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο στα Ασπρα Σπίτια

Εδώ και μερικές μέρες συλλέγουν υπογραφές πολίτες-κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Ασπρων Σπιτιών-Αντίκυρας αλλά και εργαζόμενοι στον Ομιλο Μυτιληναίου υπέρ της κατασκευής δύο μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο. Οι ίδιοι στρέφονται εναντίον της κατασκευής μονάδας με καύσιμο τον λιθάνθρακα.

Συνεχίζουμε το πολύ ενδιαφέρον, όπως αντιλαμβάνεστε, ρεπορτάζ και θα επανέλθουμε... άλλωστε σας είχαμε προειδοποιήσει ότι τα γεγονότα τρέχουν.
Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι το pressing του Μυτιληναίου έπιασε τόπο. Αν και δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρχει άνθρωπος στην Αντίκυρα, που να υπογράφει ένα τέτοιο κείμενο, χωρίς να το κάνει κάτω από το βάρος του έμμεσου (ίσως και άμεσου) εκβιασμού, λόγω της οικονομικής και εργασιακής εξάρτησης από την ΑτΕ. Είναι γνωστό ότι και μόνο η λειτουργία των μονάδων αλουμινίου και αλουμίνας έχει προκαλέσει, και προκαλεί, τεράστια προβλήματα ρύπανσης της θάλασσας, του ατμοσφαιρικού αέρα και της υγείας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Αν τόσα χρόνια την ανέχονται, είναι γιατί απασχολεί ένα σημαντικό αριθμό εργαζομένων της περιοχής.
Όμως ως εκεί. Είναι αυτοκτονία να προστεθεί οποιαδήποτε άλλη ρυπογόνα εγκατάσταση. Και τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής, ακόμα και αυτά του φυσικού αερίου, έχουν σημαντική συμβολή στη ρύπανση. Και καλά! Η πρώτη μονάδα φυσικού αερίου υποτίθεται ότι θα συμβάλλει στον απεγκλωβισμό από το μαζούτ που καίγεται σήμερα και θα εξασφαλίσει την τροφοδοσία σε ρεύμα της αλουμίνας, ανακουφίζοντας το υπόλοιπο ηλεκτρικό δίκτυο. Η δεύτερη όμως; Σε τι θα βοηθήσει το περιβάλλον και τους κατοίκους της περιοχής; Να μη ξεχνάμε, ότι, από την άποψη των αέριων ρύπων, 2 μονάδες φυσικού αερίου ισοδυναμούν με 1 μονάδα λιθάνθρακα.
Δεν μιλάμε, φυσικά, και για τρίτη μονάδα με λιθάνθρακα. Εκτός αν κάποιοι, σκεπτόμενοι πονηρά, θέλουν να αξιοποιήσουν την καθολική αντίθεση του κόσμου στο λιθάνθρακα για να περάσουν από την πίσω πόρτα τη δεύτερη μονάδα του φυσικού αερίου. Να σημειώσω, επίσης, ότι κατά της δεύτερης μονάδας έχει ασκηθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και με απόφασή του έχει διαταχθεί προσωρινή διακοπή εργασιών.
Πιστεύω ότι η όλη υπόθεση είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη. Η εγκατάσταση της δεύτερης μονάδας φυσικού αερίου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής (απασχόληση, συνέχιση της λειτουργίας της ΑτΕ, όπως εκβιαστικά παπαγαλίζουν τα φερέφωνα του Μυτιληναίου). Έχει να κάνει αποκλειστικά με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του Μυτιληναίου. Και είναι εξαιρετικά θλιβερό που και κάποιοι από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στη ΑτΕ έχουν εμπλακεί σε αυτό το κακόγουστο παιχνίδι.

Ανώνυμος είπε...

Μπρε!! Καλώς τους!! Για τους εργατοπατέρες του Κ. Ευάγγελου λέω.
Πού ΄σασταν τόσο καιρό ρε παιδιά...
Σκεφτείτε τι κάνετε και αφήστε τις "αυθόρμητες" ζητιανιές για καμμιά υπογραφούλα πόρτα - πόρτα νυχτιάτικα.
Εφιάλτη μου θυμίζετε.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΟ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ!!! ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ?

Ανώνυμος είπε...

Κανονικά, όταν δημοσιοποιούνται τέτοια κείμενα με υπογραφές εργαζομένων υπέρ του εργοδότη τους θα πρέπει να επιλαμβάνεται αυτέπάγγελτα ο εισαγγελέας για τα (προφανή κατά τη γνώμη μου) αδικήματα της απειλής και του εκβιασμού.

Ανώνυμε, άλλο πράγμα το κάρβουνο, άλλο το αέριο, μια βόλτα στην Πτολεμαΐδα (λιγνίτης) και μια στο Λαύριο (αέριο) θα σε πείσει, δεν είναι όλα ίσωμα...