Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Για κτηνοτρόφους και γερμανικές αποζημιώσεις το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς

Σε δύο ζητήματα αναφέρεται το χθεσινό δελτίο Τύπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς: πρώτον με ψήφισμα στηρίζει τις διεκδικήσεις των κτηνοτρόφων για καλύτερες τιμές στο γάλα και στο κρέας. Δεύτερον εκφράζει την υποστηριξή του στα αιτήματα καταβολής γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα για τις βλάβες που η Γερμανία προξένησε στη χώρα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δηµάρχου 1 Ανδρεαδάκη - 321 00 ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΤΗΛ. 22610 28344-23912 FΑΧ 22610-28344 - MAIL: ergkliv@otenet.gr

WORΚERS' UNION OF LEVADIA SECTION:

GENERAL WORΚERS' UNION OF GREECE

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Το Συνδικαλιστικό Κίνημα εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγώνα και τα αιτήματα των Ελλήνων κτηνοτρόφων, που διαδηλώνουν σήμερα Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου. Εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ασκούμενη πολιτική τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι κτηνοτρόφοι, είναι σε απόγνωση απ' την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και από την πολιτική που εξοντώνει τον Ελληνα παραγωγό αλλά και τον καταναλωτή.

Στον αγώνα και στα αιτήματα των κτηνοτρόφων για καλύτερες τιμές στο γάλα και στο κρέας, για πάταξη των καρτέλ και των μεσαζόντων που κερδοσκοπούν ανεξέλεγκτα όλοι οι εργαζόμενοι είναι αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες.

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ
Το Συνδικαλιστικό Κίνημα υποστηρίζει το αίτημα αποζημίωσης της Γερμανίας προς την Ελλάδα για την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Θεωρούμε ότι το θέμα των οφειλών της Γερμανίας δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά αποτελεί και ηθικό χρέος της χώρας αυτής και ηθικής δικαίωσης των Ελλήνων που υπέστησαν τα εγκλήματα πολέμου των Ναζί. Κανείς δεν θα ξεχάσει τη σφαγή στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα αλλά και σε όλη την Ελλάδα τις περιοχές που λεηλατήθηκαν και εξοντώθηκαν βάναυσα.
Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει και να προωθήσει το δίκαιο αίτημα της επιστροφής των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, την επιστροφή στη χώρα μας του δανείου που η Γερμανία υποχρέωσε να συνάψουμε την περίοδο της κατοχής καθώς και την επιστροφή όλων των αρχαιολογικών θησαυρών που έκλεψαν από τη χώρα μας τα στρατεύματα κατοχής.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Παπαναγιώτου
Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Κυριακός

Δεν υπάρχουν σχόλια: