Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Εμπορικός Σύλλογος για το παζάρι της Λιβαδειάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                 Λιβαδειά 12 Σεπτεμβρίου 2011
Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011 μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Λεβαδέων κ . Νίκου Παπαγγελή πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς στο Δημοτικό Μέγαρο με μοναδικό θέμα την διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης του 2011 .
Η Πρόθεση – Απόφαση της Δημοτικής Αρχής είναι η υπενοικίαση χώρου έκτος του εμπορικού κέντρου και πλησίον των ορίων του Οικοδομικού ιστού της Πόλης για πολλαπλές χρήσεις όπως η διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης , εκθέσεις προϊόντων και λοιπές πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.
Ο Εμπορικος Συλλογος ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο για την δεινή κατάσταση της αγοράς και τα τεραστία οικονομικά προβλήματα των συναδέλφων, για το κλείσιμο των επιχειρήσεων και τα λουκέτα σε όλους τους δρόμους της πόλης καταθέτοντας ως αίτημα ꞉
Την αναστολή της διεξαγωγής του παζαριού για το 2011 λόγω της οικονομικής κρίσης.
Δηλώσαμε δε ξεκάθαρα την εδώ και 30 ΧΡΟΝΙΑ , πάγια και σταθερή θέση μας για την πλήρη ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του αναχρονιστικού εθίμου του ΠΑΖΑΡΙΟΥ και την μετατροπή του σε ένα πενθήμερο εορταστικών πολιτιστικών εκδηλώσεων με αναβίωση τοπικών εθίμων και συνηθειών, σε συνδυασμό με την συμμετοχή των Εμπόρων της Πόλης με ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ και ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ στα καταστήματα τους, προσελκύοντας με τον τρόπο αυτό επισκέπτες από όλη την ευρύτερη περιοχή κλπ.
 Παράλληλα δε επανήλθε προς συζήτηση και προβληματισμό της Δημοτικής Αρχής η πιθανή αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του παζαριού στην χρονική περίοδο αμέσως μετά τη Θήβας, δηλαδή στο τέλος Αύγουστου – αρχές του Σεπτέμβρη , σε μια χρονική περίοδο που οι γεωργοί της περιοχής μας δεν έχουν ακόμα εισπράξει χρήματα από τις καλλιέργειες τους όποτε η οικονομική αιμορραγία για την τοπική αγορά θα είναι όσο το δυνατόν μικρότερη .
 Τώρα σε ότι έχει να κάνει με την επιλογή της τοποθεσίας και του χώρου διεξαγωγής της Εμποροπανήγυρης αφ' ενός δεν είμαστε οι καθ ύλη αρμόδιοι και αφ' ετέρου …αν και όταν έχουμε ερωτηθεί η πρόταση μας ήταν πάντα σταθερή… ΜΑΚΡΙΑ και ΕΞΩ από τον ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ όπου θα πληρούνται όροι ΥΓΙΕΙΝΗΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ .
 Τέλος εζητήθη η άμεση συνδρομή και παρέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας στην καταπολέμηση του παραεμπορίου και της διακίνησης των προϊόντων ΜΑΙΜΟΥ (Ρούχα, Παπούτσια, Τσάντες, Ρολόγια, Γυαλιά Ήλιου κλπ) με τον τρόπο της επιτόπιας καταστροφής με ΣΠΡΕΙ.
 Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος  
Κωνσταντίνος Παπασπύρου                  
Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος Γέρος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όλοι του το λένε αλλά ο Δημαρχος επιμένει ματαίως ως μωρός.