Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Βραβεία για τη "Βαβυλωνία" στου Ζωγράφου

Θετική ήταν η παρουσία του Δημοτικού Θεάτρου Λιβαδειάς στο Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου του Δήμου Ζωγράφου που έγινε από τις αρχές Σεπτεμβρίου και τελείωσε χθες με την απονομή των βραβείων.
Η "Βαβυλωνία" η φετινή παράσταση του Δημοτικού Θεάτρου Λιβαδειάς απέσπασε τελικά 2 σημαντικά βραβεία.
Πρόκειται για το 1ο Βραβείο Ανδρικού Ρόλου που έλαβαν εξ αδιαιρέτου οι κυρίες Κατερίνα Ζαχείλα, Αντωνία Σαραντίδη, Βιργινία Παππά και Φώφη Μπάλιου, οι οποίες υποδύθηκαν τους ανδρικούς ρόλους του (κατ' αντιστοιχία) Ανατολίτη, Αστυνόμου, Γραμματέως και Χιώτη. Το Β΄ Βραβείο Ανδρικού Ρόλου απονεμήθηκε στον Παρασκευά Κουνούκλα για το ρόλο του Λογιώτατου.
Ευμενώς σχολιάστηκαν τα κοστούμια της παράστασης, έργο της Ελπίδας Γεωργοπούλου-Βαρθολομάτου, και η σύμπνοια της ομάδας την οποία πιθανότα ενεφύσησε ο επαγγελματισμός του σκηνοθέτη κ. Χρύσανθου Καγιά.

Η viotia συγχαίρει τους συντελεστές της Βαβυλωνίας για την επιτυχία τους. Επιπλέον έχει ένα ακόμη λόγο να είναι ικανοποιημένη καθώς οι διακρίσεις που απέσπασε το Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς στο Φεστιβάλ Ζωγράφου πιστοποιούν την κριτική οξύνοια και ευστοχία της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας αφού ταυτίζονται σχεδόν πλήρως με τις παρατηρήσεις μας  στο κριτικό σημείωμα που είχαμε δημοσιεύσει για τη "Βαβυλωνία" όπου τονίζαμε:

"Μου άρεσανΟμολογώ ότι έμεινα έκπληκτος από την ερμηνεία της Κατερίνας Ζαχείλα που υποδύθηκε τον αβαντοδόρικο αλλά και επίβουλο ρόλο του Ανατολίτη. Η κ. Ζαχείλα με την άνεση επαγγελματία υποστήριξε άψογα τον ρόλο του θυμόσοφου Ελληνα από τη Μικρασία, κινήθηκε στο χώρο υποδειγματικά, ήταν πολύ "διαβασμένη". Ηταν κυρίως άνετη και χαριτωμένη: απόδειξη εμπειρίας, σκληρής δουλειάς, ταλέντου και σωστού casting. Ενδιαφέρουσα επιλογή ήταν και της Φ. Μπάλιου που απέδωσε ικανοποιητικά τον "παιχνιδιάρη" Χιώτη, ενώ άρεσε στον απαιτητικό ρόλο του Λογιώτατου ο Π. Κουνούκλας. Μικρή αλλά διακριτή η παρουσία της Βιργινίας Παπά. Ολοι οι ηθοποιοί πάντως απέδωσαν καλά και "εντάχθηκαν στην ομάδα", πράγμα που ήταν και το ζητούμενο μια και από τη φύση του το θέατρο απαιτεί συντονισμένη προσπάθεια".
".
Δείτε εδώ:
http://viotia.blogspot.com/2011/06/20.html.
Πολύ περισσότερο που η κριτική επιτροπή στο Φεστιβάλ Ζωγράφου αποτελείται από καταξιωμένους ανθρώπους του θεάτρου με επικεφαλής τον σημαντικό Θανάση Παπαγεωργίου.
Δείτε την κριτική επιτροπή.
Πρόεδρος: Παπαγεωργίου Θανάσης (σκηνοθέτης-ηθοποιός).
Μέλη: Στρακαντούνα Βασιλική (ηθοποιός-δημοτικός σύμβουλος), Καμινάρη Εύα (ηθοποιός), Λέα Κούση (σκηνογράφος), Πετριτσοπούλου Μαριάνθη (μουσικός).
Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να επαναλειτουργήσει.

1 σχόλιο:

Think Clever είπε...

Το μπράβο φαντάζει ελάχιστο μπροστά σε αυτο που αξίζουν αυτά τα παιδιά.
Παρακολούθησα την παράσταση στο θέατρο της κρύας και πραγματικά με έκαναν να ξεχάσω όλες τις έννοιες και τα προβλήματα που με περιτριγυρίζουν ή μαλλόν που μας περιτριγυρίζουν γιατι πιστέυω οτι όλοι όσοι ήταν εκεί χθές το ένιωσαν ,και κατάφεραν με πολύ μικρή προσπάθεια να μας ταξιδέψουν σε μία μαγευτική γεματή χαμόγελο νύχτα .
Πρέπει όλοι μας να τους στηρίξουμε με ότι ο καθένας μας μπορεί γιατί απλά το αξίζουν και μας χρειάζονται .

Απλά και ταπεινά σας ευχαριστώ για τις υπέροχες βραδιές που μας έχετε χαρίσει .