Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Δουλειά στην Αυστραλία

Διήμερη εκδήλωση σε κεντρικό σημείο της Αθήνας στις 8 και 9 Οκτωβρίου θα διοργανώσει το υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας, όπου θα παραστούν εκπρόσωποι αλλά και αξιωματούχοι τόσο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης όσο και των πολιτειακών κυβερνήσεων.
Οι αρμόδιοι, θα εξηγήσουν στους ενδιαφερόμενους τις προοπτικές που έχουν, την σχετική νομοθεσία, επαγγέλματα που έχουν ζήτηση και να απαντήσουν σε κάθε απορία τους.

Μεταξύ άλλων, η Αυστραλία φέρεται να ενδιαφέρεται για μηχανικούς, ειδικευμένους εργάτες για οικοδομές, ηλεκτρολόγους και μια σειρά άλλων επαγγελμάτων. Με πρωτοβουλία του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης θα δημιουργηθεί και ειδικό αρχείο όπου θα καταγράφονται οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να εργαστούν στην Αυστραλία και αν υπάρχει ζήτηση για το επάγγελμά τους θα ενημερώνονται αμέσως.

Η Αυστραλία αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες της σε Έλληνες για να μεταναστεύσουν, λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα, αλλά υπό πολλές και αυστηρές προϋποθέσεις. Μετά από εισήγηση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, η οποία γνωρίζει τις ανάγκες και τις προοπτικές που υπάρχουν και προσπαθεί να βοηθήσει όσους θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Αυστραλία, το υπουργείο Μετανάστευσης δέχθηκε να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Παράλληλα, θα καταβληθεί προσπάθεια να παραστούν και όσο το δυνατόν περισσότεροι εργοδότες ή εκπρόσωποι τους στην Αθήνα, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και να προσλαμβάνουν επί τόπου Έλληνες που ενδιαφέρονται να εργαστούν στην Αυστραλία.

"Καθημερινά δεχόμαστε τέτοια αιτήματα στην Κοινότητα ενώ δεν είναι και λίγοι οι Έλληνες που έφτασαν στην Αυστραλία χωρίς βίζα και εγγυημένη εργασία, ούτε καν στέγη και ζητάνε τη βοήθειά μας. Με την πρωτοβουλία του υπουργείου Μετανάστευσης πιστεύω πως κάποιοι συμπατριώτες μας ίσως εξυπηρετηθούν" είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης. Το γραφείο της Κοινότητας που συγκεντρώνει στοιχεία σχετικά με εξειδικευμένους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να έρθουν στην Αυστραλία και οι ειδικότητες των οποίων ικανοποιούν τις προϋποθέσεις του υπουργείου Μετανάστευσης συνεργάζεται με τις αυστραλιανές αρχές. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του υπουργείου Μετανάστευσης.

Πηγή: www.ana-mpa.gr"

1 σχόλιο:

βοιωτός είπε...

Δικαίωμα εργασίας σε Έλληνες που ταξιδεύουν στην Αυστραλία με τουριστική βίζα και δεν υπερβαίνουν το 30ο έτος της ηλικίας τους, μελετά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες με τις αυστραλιανές αρχές.

Η συμφωνία αναμένεται να είναι παρόμοια με αυτήν που υπεγράφη ανάμεσα στην Αυστραλία και τον Καναδά τον Μάιο του 2011, ενώ αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να αφορά και σε τουρίστες που επισκέπτονται τη Νέα Ζηλανδία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου οι Έλληνες που ταξιδεύουν στην Αυστραλία με τουριστική βίζα να έχουν το δικαίωμα να εργαστούν.

Αυτό προκύπτει από σχετικό έγγραφο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου το οποίο υπογράφει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Σταύρος Λαμπρινίδης μετά από ερώτηση που έθεσαν στην κυβέρνηση οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κ.κ. Ιωάννης Κοραντής και Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Λαμπρινίδης αναφέρει στην απαντητική του επιστολή ότι τα αρμόδια υπουργεία της Ελλάδας έχουν ξεκινήσει την προεργασία για την επίτευξη σχετικής συμφωνίας που αφορά τους Έλληνες που έρχονται στην Αυστραλία και δεν υπερβαίνουν το 30ο έτος της ηλικίας τους, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι ο υπουργός αναφέρει στην επιστολή του και την συμβολή ομογενειακών φορέων στην Αυστραλία που έχουν έλθει σε επικοινωνία με αρμόδιες υπηρεσίες για την εξεύρεση λύσης σε τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν Έλληνες πολίτες που θα ήθελαν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας διερεύνησης της αγοράς εργασίας στη χώρα αυτή.