Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Αγιασμό... ανυπακοής στο Στείρι αποφάσισαν οι κάτοικοι (upd)


Στην ανοιχτή συζήτηση που έγινε  σήμερα Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011 στο Δημοτικό Σχολείο Στειρίου οι κάτοικοι του όμορφου βοιωτικού χωριού αποφάσισαν άμεσες ενέργειες και δράσεις για να αποτρέψουν την  κατάργηση  του μοναδικού σχολείου του Στειρίου, που έχει αποφασιστεί από το υπουργείο Παιδείας παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ο αυριανός σχολικός αγιασμός να γίνει στο Νηπιαγωγείο Στειρίου όπου θα είναι παρόντες όλοι οι μαθητές του χωριού, δηλαδή και οι μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου και του Λυκείου, οι οποίοι δεν θα παρουσιαστούν στα σχολεία τους για λόγους διαμαρτυρίας. Κατόπιν οι κάτοικοι και οι μαθητές θα θα κατευθυνθούν προς της Λιβαδειά και τον αντιπεριφερειάρχη προκειμένου να παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Αγνωστο παραμένει τι θα πράξουν οι μαθητές την Τρίτη.
Η viotia επικοινώνησε με τον δήμαρχο ΔΑΑ κ. Πατσαντάρα -ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό για την εκδίκαση της υπόθεση του Διστόμου στη Χάγη- αλλά και τους αντιδημάρχους  ΔΑΑκκ. Οικονομάκη και Παπαϊωάννου.
Η θέση της δημοτικής αρχής του Δήμου ΔΑΑ διαμορφώνεται ως εξής: Οταν ελήφθη η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση των σχολείων ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας κινήθηκε έγκαιρα και αποφασιστικά για τη διατήρηση των σχολείων στον Δήμο. Η ομόφωνη απόφαση που ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο ΔΑΑ δεν στάθηκε ικανή να ανατρέψει την απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Ο Δήμος ΔΑΑ -ακολουθώντας την οδό της υπευθυνότητας- προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, δηλαδή στην με θεσμικό τρόπο προσπάθεια για την ανατροπή της απόφασης του υπουργείου Παιδείας και αναμένει με αισιοδοξία την ετυμηγορία της Θέμιδος. Σε όλες τις περιπτώσεις η αντίδραση του Δήμου δεν θα εκφεύγει των θεσμών και της νομιμότητας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο δήμαρχος ΔΑΑ κ. Γιάννης Πατσαντάρας όσο και οι αντιδήμαρχοι κκ. Οικονομάκης και Παπαϊωάννου εκφράζουν την συμπαραστασή τους στους κατοίκους του Στειρίου και τους μικρούς μαθητές, για τους οποίους η σχολική χρονιά αρχίζει επεισοδιακά. 

UPD
Στις 02.00 το πωί της 12 Σεπτεμβρίου λάβαμε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

Από την ανοικτή λαϊκή συνέλευση στο Στείρι.
Δελτίο τύπου
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011 η ανοικτή λαϊκή συνέλευση που διοργάνωσε ο σύλλογος γονέων δημοτικού σχολείου Στειρίου με την συμμετοχή του πατέρα Εμμανουήλ, του αντιδημάρχου Στειρίου κ. Στέφανου Παπαϊωάννου, των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Γιούλας Λουκά και Γιάννη Πάστρα, του προέδρου της τοπικής κοινότητας Στειρίου κ. Γεωργίου Χήνα και του τοπικού συμβούλου κ. Γιάννη Κουσκούκη. Παρευρέθηκαν επίσης ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Λουκάς  Ζάκκας, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Δέσποινα Σπανούδη, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του δημοτικού σχολείου Αράχωβας κ. Χαράλαμπος Αλμπάνης, ο νομικός σύμβουλος του συλλόγου κ. Νώντας Κοτσικώνας, γονείς και αρκετοί κάτοικοι. 

 Η συνέλευση ξεκίνησε με ενημέρωση από την πρόεδρο του συλλόγου κας Νικολέτα Μόσχου και ακολούθησαν τοποθετήσεις των αιρετών και του κόσμου. Ακούστηκαν διάφορες ιδέες και προτάσεις και αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις για την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου:

11. Αγιασμός των μαθητριών και μαθητών του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Στειρίου στις 8,15 πμ. στο αύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου.

2.     2. Συμβολική κατάληψη του δημαρχείου από τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατοίκων του Στειρίου.

3.     3. Κάτοικοι και μαθητές θα πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας και της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Βοιωτίας και θα αναπτύξουν τις θέσεις  και τις προτάσεις τους στον αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιο Μουλκιώτη και στον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.  Γεώργιο  Γκάρτζιος, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες μορφές διαμαρτυρίας που αποφασίστηκαν στη χθεσινή συνέλευση.
Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να επαναλειτουργήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: