Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Κραυγή αγωνίας από νέους ανθρώπους

Η παρακάτω -πολύ ενδιαφέρουσα- επιστολή απεστάλη στη viotia την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 από άγνωστους συντάκτες, που χρησιμοποιούν το ψευδώνυμο "Νέοι". Η κραυγή αγωνίας που κρύβεται ανάμεσα στις γραμμές της και που εκφράζει μια διαρκώς ευρυνόμενη, έντονη και έμπρακτη, διαμαρτυρία νέων ανθρώπων για την προϊούσα σήψη της μεταπολιτευτικής Ελλάδας απευθύνεται σε γνωστούς παραλήπτες: σε εκείνους που εκτός από τη χώρα κατέστρεψαν και το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς.  
Αφού ευχαριστήσω τους αποστολείς για τα καλά τους λόγια θέλω να διαβεβαιώσω τα νέα παιδιά (τους συντάκτες αλλά και τους άλλους) ότι η viotia δεν είναι απλώς φιλικά διακείμενη στις  θέσεις τους.
Είναι στο πλευρό τους, είναι μαζί τους.
Δείτε την επιστολή. Θα επανέλθω για όσα εύστοχα επισημαίνονται γιατον πατριωτισμό και την καπηλεία του από διαφόρους στα σχόλια...


Αγαπητέ Βοιωτέ
είμαστε μια παρέα 10 ατόμων, νέων 18 - 27 χρονών και επειδή το μπλόγκ σας είναι το μόνο σοβαρό και αντικειμενικό παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την άποψή μας .
Ε, λοιπόν εμείς λέμε τέλος στην αναξιοκρατία , στη διαπλοκή στη διαφθορά και στη λαμογιά 30 χρόνων. Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβουμε ότι 20 -30 χρόνια πλούτισαν και βολεύτηκαν εις βάρος των άλλων πάρα πολλοί. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Υπήρχαν και υπάρχουν ακόμη (!) μισθοί 3.000 - 10.000 ευρώ στους "εκλεκτούς" του συστήματος και τώρα κόβονται οριζόντια οι μισθοί που σημαίνει ότι πάλι κάποιοι προνομιούχοι δε θίγονται παρά ελάχιστα.
Επίσης η Παιδεία βαίνει προς απίστευτη υποβάθμιση , το βλέπουν όλοι πλέον, και ο πατριωτιμός που επικαλούνται έχει πάει περίπατο.
Εμείς οι νέοι ζητάμε σε πρώτη φάση να μην γίνεται αντικείμενο καπηλείας άλλο ο πατριωτισμός των Ελληνων γιατί είναι ιερός .
Κι επειδή έχετε αποδείξει το ανιδιοτελές ενδιαφέρον για την πατρίδα μας σας προτρέπουμε να συνεχίσετε με μεγαλύτερο πάθος.
΄Τέλος σας ζητάμε δύο τραγούδια που πιστεύουμε ότι θα αφυπνίσουν τους Έλληνες συμπατριώτες μας και εσείς θα κρίνετε αν μπορείτε να τα βάλετε, δηλαδή " το φλάμπουρο" και τον "Θούριο" ΄του Ρήγα Φεραίου.
Eυχαριστούμε και θα ξαναγράψουμε σύντομα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mazi sas kai oloi oi aganaktismenoi

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά τα λένε και να προσθέσω ΄για όσους το ξεχνάνε ότι πατριωτισμός σε καιρό ειρήνης είναι να μην αφήσεις την χώρα σου να φτάσει σε τέτοια κατάσταση.
Οπότε γιατί δεν τιμωρήθηκε κανένας;! Δεν φταίει κανείς; Γιατί να πληρώνουμε εμείς ;