Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Εφυγαν τα ταξί από την κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς

Με μια ιστορική απόφασή του χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς καταργεί την πιάτσα των ταξί στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς, η οποία μεταφέρεται μπροστά στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Βοιωτίας, στην οδό Κουτσοπετάλου. Η λύση αυτή είναι πιθανώς προσωρινή, όμως η αποχώρηση από την πλατεία είναι οριστική αφού την αποδέχτηκαν και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των ταξί που μέσω του συλλόγου τους ήταν παρόντες στην συνεδρίαση.
Για το θέμα καταλυτική υπήρξε η παρέμβαση της viotia, η οποία πρώτη έθεσε το σημαντικό πολιτικό, χωροτακτικό και αισθητικό αυτό ζήτημα. Δείτε εδώ και διαβάστε την ενδιαφέρουσα συζητήση.
Η πιάτσα των ταξί στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς
Και για να αποφευχθεί μια παρεξήγηση που τείνει να δημιουργηθεί να σημειώσουμε ότι έχει αποδειχθεί σε όλη την Ευρώπη ότι μια ωραία, λειτουργική και άνετη πλατεία σημαίνει περισσότερη πελατεία και για τα ταξί και για τους άλλους επαγγελματίες της πόλης. Και να καταστήσουμε οριστικά σαφές ότι η πρόταση της viotia για μετακίνηση της πιάτσας των ταξί δεν στρέφεται εναντίον των επαγγελματιών οδηγών και ιδιοκτητών αλλά ουσιαστικά υπέρ τους και υπέρ της πόλης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στη 'Βοιωτία' και σε όλους τους αναγνώστες που όταν το αναδείξατε ήταν 99% υπέρ! Τα δίκαια και τα σωστά τα στηρίζει ο λαός και αυτό το κατάλαβε και ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο, μπράβο σε όλους που το αποφάσισαν επιτέλους. Πάντα τέτοια να κάνετε για το ακλό όλων μας!

Ανώνυμος είπε...

Καλή Αρχή (συγχαρητήρια στην Βοιωτία )
και τώρα έχουν σειρά τα σκέπαστρα των καταστημάτων της πλατείας (Βοιωτία ξεκίνα κι ο λαός μαζί σου).

Για μια Κεντρική Πλατεία που να σέβεται τον πολίτη........

Ανώνυμος είπε...

Με τέτοιες παρεμβάσεις θα φτιαχτεί η πόλη που ζούμε και αγαπάμε. Κάντε κι άλλες γιατί ο κόσμος τις θέλει και τις αγκαλιάζει όπως δείχνει η συμμετοχή στο θέμα ταξί που πέτυχε και όλοι πήραν το μήνυμα. επιτέλους να ακούγεται η φωνή μας στην πόλη.. δική μας είναι μας και έχουμε λόγο!