Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Η πιάτσα των ταξί στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς


Ενώ οι εργασίες της ανάπλασης στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς βαίνουν επιτέλους προς την ολοκλήρωσή τους οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Λεβαδέων και η Δημοτική Αρχή δέχονται εισηγήσεις για τη θέση της πιάτσας των ταξί που σταθμεύουν εκεί.
Η viotia θεωρεί ότι η ανάπλαση στης πλατείας της Λιβαδειάς δημιουργεί ευκαιρία για την απομάκρυνση των ταξί από το κέντρο της ώστε να αξιοποιείτια ο μικρός ούτως ή άλλως χώρος από τους πολίτες.
Υπάρχει και πρέπει να εκτιμηθεί η δυνατότητα μεταφοράς της πιάτσας των ταξί είτε στην οδό Σπυροπούλου (η κατηφόρα μπροστά απο τα Δικαστήρια η οποία στη viotia φαίνεται η καταλληλότερη λύση) είτε στην οδό Σπυρίδωνος (από το παλαιό δημαρχείο έως τον πεζόδρομο). Δείτε τον χάρτη που δημοσιεύουμε.

Το ζήτημα είναι σοβαρό και άπτεται της λειτουργικότητας και της αισθητικής της νέας πλατείας, γι αυτό η viotia αναρτά ηλεκτρονική δημοσκόπηση για πώς σκέπτονται οι πολίτες της Λιβαδειάς πάνω στο θέμα αυτό.
Ψηφίστε πάνω αριστερά.

39 σχόλια:

Μητρόπολη είπε...

Σωστή και αναγκαία η παρέμβαση σας για να αποσυμφορηθεί η κεντρική και καινούργια πια πλατεία. Και αισθητικά πιστεύω είναι η μόνη λύση , γιατί η εικόνα των ταξί απέναντι από τα μαγαζιά ήταν εντελώς αντιαισθητική.

Ανώνυμος είπε...

πρέπει να βρήτε απο που θα στρίβουν τα ταxi και μετά που θα πάει η πιάτσα......

Ανώνυμος είπε...

Να τους πάει πάνω στον Ζαγαρά.
Είναι η καλύτερη λύση και δεν κάνω πλάκα, έτσι και αλλιώς με τηλέφωνο δουλεύουν και χρεώνουν και ένα σωρό χρήματα.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά! Άμεση ενημέρωση για θέμα που έχει να κάνει με την αισθητική της κεντρικής πλατειά της πρωτεύουσας του νομού. Εκτιμώ ότι τα taxi δεν έχουν κανέναν λόγο ύπαρξης στην πλατεία. Και θα απεγκλωβιστεί η κίνηση και θα μεγαλώσει ο διαθέσιμος πεζόδρομος. Ελπίζω να δοθεί λύση προς την σωστή κατεύθυνση.

βοιωτός είπε...

Ανώνυμα συγχαρητήρια δεν δεχόμαστε :')

Ανώνυμος είπε...

Να φύγουν ναι, όχι όμως την θέση τους να την καταλάβει ο κάθε μαγκάκος, που δεν θέλει ούτε αυτός ούτε το ταίρι του να περπατήσου.
Αλλά και να κάνουν μόστρα το σαραβαλάκι τους

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή ιδέα , νομίζω δεν υπάρχει Λειβαδίτης που να διαφωνεί. Ελπίζω να γίνει κιόλας άμεσα με την παράδοση της νέας πλατείας στην κυκλοφορία. Καθαρό και ωραίο το κέντρο της πόλης μας μας χαλάει? Και χωρίς ταξί μέσα στη μέση. Και οι δύο δρόμοι που προτείνετε κάνουν γιατί είναι πολύ κοντά στην πλατεία αλλά όχι μέσα.
Και αυτοί δεν χάνουν και όλοι κερδίζουμε..

Τόμας είπε...

Σωστός ο ανώνυμος 11.11 .Και Πινακίδα που να απαγορευει τη στάθμευση και κανένα αυτοκίνητο ή μηχανή και μηχανάκι στην πλατεία ! Και επειδή..έλληνες είμαστε και δεν μας αρέσει η πειθαρχία προτείνω πολύ αυστηρό πρόστιμο από τη δημοτική αστυνομία στον πρώτο που θα παρκάρει εκεί και θα το παίξει πιο ξύπνιος από εμας τους άλλους , για να μην ξαναγίνει.
Επιτέλους ας κάνουμε όλοι μια υποχώρηση για το καλό όλων μας

παλαιός Ανώνυμος είπε...

κ. Βοιωτέ,
συμφωνώ με την νέα παρέμβαση σας. Μην ξεχνάτε όμως και την πλατεία Λ.Κατσώνη για την οποία σας είχα γράψει και παλαιότερα. Επειδή έχετε δύναμη και επιρροή με την ηλεκτρονική εφημερίδα σας και ο κόσμος αγκαλιάζει τις ωραίες πρωτοβουλίες που παίρνετε για το καλό του κοινωνικού συνόλου , μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα, νομίζω ότι πρέπει να κάνετε κάτι και γι 'αυτό το θέμα.
Την κατάσταση την ξέρετε , είναι ανεπίτρεπτη και τα προβλήματα δεν θα τα αναφέρω ξανά γιατί όλοι τα γνωρίζουμε. Σας ευχαριστώ.

Συνοικισμός είπε...

Εγώ λέω βοιωτέ να πιάσεις όλες τις συνοικίες με τη σειρά και να προτείνεις αλλαγές. Στο τέλος θα χουν φτιαχτέι όλες. Αλλά προσοχή : λέω όχι μόνο τη βιτρίνα γιατί η λιβαδειά που δε φαίνεται...έχει τα πιο πολά προβλήματα . Και έχει μεγάλη υποβάθμιση. Προχώρα και σ' αυτά κι εμείς βοηθάμε , γιατί φωνή λαού οργή θεού λέμε!

Ανώνυμος είπε...

Η λύση για την πλατεία είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από την διασταύρωση της Γεωργαντά και Καλιαγκάκη.Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κυκλοφορούν αυτοκίνητα στην πλατεία. Μέχρι σήμερα που η πλατεία είναι κλειστή δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία. Εννοείται ότι η Καλιαγκάκη θα γίνει πεζόδρομος και θα απαγορεύεται το παρκάρισμα.

Ανώνυμος είπε...

Τους ταξιτζήδες τους ρώτησε κανείς, αν αλλάξουν θέση πώς θα βλέπουν τα μαναράκια στις καφετερίες ε? Πώς θα κάθονται μακριά από το όμορφο ταξάκι τους?
Θέλουν να κάθονται στο καφέ και να το καμαρώνουν σαν γύφτικα σκερπάνια, και αν παρεμπιπτόντως έρθει κάποιος πελάτης να του απαντήσουν με ύφος ¨κορλεόνε ¨ να πάρετε τηλ στο ράδιο ταξί έχω τα μαναράκια τώρα!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΟΙ ΤΑΡΙΦΕΣ ΠΑΡΑΛΙΓΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΡΦΙΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ?

μαναράκι είπε...

Να πιουν ξύδι..

Ανώνυμος είπε...

μάγκες δε σφάξανε που θα το κάνει ο Τσιφής......δεν τολμάει

anwnymos είπε...

xaxa. to kalitero to eipe o anwnymos 7.19 , sto zagara na tous paei.kai sto pera xwrio na tous paei emena den tha mou leipsoun katholou!ma katholou omws!

Ανώνυμος είπε...

Η πλατεία ανοίκει στους πολίτες και όχι στου κάθε είδους επαγγελματίες (μαγαζάτορες, ταξιτζήδες κ.λ.π.) που την εκμεταλεύονται και την καταπατούν με κάθε μέσο και τρόπο εις βάρος όλων μας. Η πόλη πνίγεται και όλοι οι ελεύθεροι χώροι τα πεζοδρόμια και οι πεζόδρομοι καταλαμβάνονται από αυτοκίνητα ή τραπεζάκια. Η δημοτική αστυνομία διακοσμητικά ανύπαρκτη. ΕΛΕΟΣ .

Ανώνυμος είπε...

Να μαζευτούν όλοι και οι μαγαζάτορες και οι ταξιτζήδες και να εφαρμοστεί ο νόμος και όχι τα ρουσφετάκια του ενός και τ' αλλουνού! ας σεβαστεί επιτέλους κάποιος κάποια στιγμή τη μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία αυτής της πόλης!!!επειδή δε μιλάμε δε σημαίνει ότι είμαστε και μ.....ς εμείς πληρώνουμε στο κάτω κάτω!

στιχουργός είπε...

Η πλατεία ήταν γεμάτη
με ταξί που βγάζουν μάτι,
βυσσινί/
κι όλοι φώναζαν να φύγουν
και να πανε παραπέρα ή πιο κει...

Trofonios είπε...

Καλησπέρα Βοιωτέ.
Πράγματι το θέμα ΤΑΞΙ είναι ένα πρόβλημα αλλά όχι και τόσο κακό για να τα πολεμάμε. Και το αιτιολογώ
Κατ' αρχήν είμαι και εγώ κατά τις απαράδεκτης συμπεριφοράς των ταξιτζήδων. Μέσα και έξω από το μαγαζί τους (ταξί).
Αλλά. Η ύπαρξη αυτών είναι απαραίτητη. Και μάλιστα κάπου κεντρικά. Άλλωστε τα περισσότερα δρομολόγια τους είναι προς τις ορεινές περιοχές της Λιβαδειάς (Ζαγαρά, Ευαγγελίστρια, Γήπεδο, Καραγιανοπούλου), και μάλιστα οι περισσότεροι πελάτες τους είναι ηλικιωμένοι κάτοικοι των παραπάνω συνοικιών. Οπότε η απομάκρυνση τους από το κέντρο της Λιβαδειάς δεν στέκει και δεν πρέπει να γίνει είτε μας αρέσει είτε όχι.
Αυτό το κεντρικό σημείο όμως δεν είναι απαραίτητο πάντως να είναι και ακριβώς στην πλατεία (παλιά θέση) αλλά πολύ κοντά σε αυτήν.
Ένα άλλο σημείο που πρέπει να δούμε για την σωστή επιλογή είναι και η ευκολία κυκλοφορίας της κούρσας. Γρήγορα δηλαδή η πρόσβαση σε κεντρικό οδικό άξονα. Χωρίς πολλές στροφές και μποτιλιαρίσματα. Εγώ θα πρότεινα να διευρυνθεί η πιάτσα της Ε. Γονή και Γεωργαντά (Ζερικαίικα) αλλά να αλλάξει και διεύθυνση (φορά) και να έρθεί όλη επί της Γεωργαντά. Εκεί που είναι τώρα επί της Ε. Γονή ταλειπορούνται στο ξεκίνημα της κούρσας λόγω της συνεχούς κίνησης της Γεωργαντά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να έχουμε 2 πιάτσες τόσο κοντά; Οι εποχές που Λιβαδίτες δεν ήθελαν τους Ζερικαίους έχει περάσει. Ας αφήσουν τις κλίκες και να βοηθήσουν και αυτοί προς δημοτικό όφελος. Αν δεν μπορούν να βρεθούν όλοι μαζί, και λόγο αριθμού τους ας κάνουν και μια τρίτη μακριά η μία με την άλλη που θα είναι και χρήσιμη. Κοντά στο διοικητήριο ας πούμε.
Δεν πρέπει πάντως να πολεμάμε επαγγέλματα που βοηθούν τον πολίτη αλλά και αυτοί οι ψευτόμαγκες ταξιτζήδες ας βοηθήσουν και αυτοί προς την κατεύθυνση μιας πιο ανθρώπινης πλατείας η οποία να αποτελέσει συνάθροιση ανθρώπων και όχι αυτοκινήτων είτε τετράτροχων είτε δίτροχων.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ στεναχωριέμαι γιατι θα μας λείψει ο γραφικός αυτός τύπος που έπινε το καφεδάκι του σε παράπλευρο της πιάτσας κατάστημα και καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι νομίζοντας ότι η πλατεία ήταν η αυλή του.

Μάγδα είπε...

εμένα μ' αρέσει η ιδέα του Τροφώνιου γιατί μάλλον δε χρειάζονται δυο πιάτσες τόσο κοντά. φτάνει η μία .έτσι , τους βρίσκουμε αλλά δεν τους βλέπουμε αν χρειαστούμε ταξί, και το πιο σημαντικό δεν μας βλέπουν...

Ανώνυμος είπε...

Να υπάρχουν ειδικοι τηλεφωνικοί θάλαμοι σε κεντρικά σημεια της πόλης για να καλει ο πολιτης τα τaxi και αυτα να ειναι απομακρυσμένα απο το κεντρο. Δυο δρόμους εχει η Λιβαδεια αν εχουμε τα taxi και τους βολταδόρους δημιουργουμε κυκλοφοριακη συμφόρηση σε μια πόλη που πρεπει να μαθει ο πολιτης να περπαταει.

Ανώνυμος είπε...

Έξω τα αυτοκίνητα από την πλατεία. Να γίνει πεζόδρομος. Δεν είναι ανάγκη να πίνουμε καφέ με θέα το αυτοκίνητο του καθένα που βαριέται να περπατήσει 200 μέτρα και παρκάρει στην πλατεία, η περιφέρεται γύρω απ αυτή. Δεν χρειάζεται να κάνουν κάποιοι βόλτες γύρω από την πλατεία για να δούνε τι παίζει. Η Λιβαδειά αλλάζει ας αλλάξουμε και εμείς νοοτροπία. Μπορούμε να εξυπηρετηθούμε από άλλους δρόμους.
Λύση για ταξί: Eαν γίνει πεζόδρομος η πλατεία και η Καλιαγκάκη μπορεί μόνο τα ταξί να μπαίνουν ανάποδα από την Βενιζέλου και να παρκάρουν στην Καλιαγκάκη μετά την Εμπορική με μούρη προς την Γεωργαντά. Έτσι θα μπορούν να εξυπηρετούν κάθε κούρσα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Την ιδέα την άκουσα από Δημοτικό Σύμβουλο και την καταθέτω

Ανώνυμος είπε...

Θα ήταν μια λυση η μουρη προς Γεωργαντά , αλλά παλι θα περνάνε συνέχεια μπροστα απ' τα μαγαζιά και θα προκαλούν πρόβλημα . Το θέμα είναι να απομακρυνθούν και ακόμα καλύτερα αρκετά μακριά αφού ετσι κι αλλιώς με τηλ.δουλεύουν, γιατί χρειάζεται να είναι μες στα πόδια όλων μας και να κλείνουν και το κέντρο;

Ανώνυμος είπε...

Eγω προτείνω μια θεση στη πλατεία τιμητικά για τον "αγαπητικο" που τοσο πολύ θα μας λειψει.

Ανώνυμος είπε...

Eγω προτείνω μια θεση στη πλατεία τιμητικά για τον "αγαπητικο" που τοσο πολύ θα μας λειψει.

Ανώνυμος είπε...

Και να δίνουν κανονικά τα ρέστα. Και να μάθουν και τρόπους , επιτέλους.

Εωσφόρος είπε...

Μια...λατρεία τους την έχετε, πάντως.

Εωσφόρος είπε...

Μια...λατρεία τους την έχετε, πάντως.

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδια ποιος ειναι αυτος ο γραφικός που αναφέρεται?

Εωσφόρος είπε...

Α, μην τα θέλετε όλα δικά σας! τί δηλαδή; να ανεγερθεί και μνημείο πρώην "γραφικού" ταξιτζή για να θυμούνται οι παλιές και να μαθαίνουν οι νεότερες; Κοπέλες, εννοείται,όχι γενιές.

spyrusx είπε...

Ρε παιδια μπορει καποιος να μου εξηγήσει γιατι η ψηφοφορία ενω ήταν να κλείσει σε 3 μέρες έκλεισε σήμερα? και πώς ξαφνικά προστέθηκαν τόσες ψήφοι σε μιά μερα? Καλά σήμερα μπήκαν όλοι να ψηφήσουν? Απο την άλλη ενώ η κάθε άποψη που εκφράστηκε εδώ έχει τα δίκια της, ίσως πρέπει να σκεφτούμε οτι υπάρχουν και ηλικιωμένοι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ταξι και δέν έχουν να πληρώνουν ραδιοταξί. Επειδή καποιοι δέ χρησιμοποιούν ταξι και θελουν την πλατεία για παρκινγκ δε μπορούν να στερούν το δικαίωμα των υπόλοιπων συμπολιτών τους να εξυπηρετούνται.

βοιωτός είπε...

7.49
Κάποιος ψήφιζε με σκοπό να αλλοιώσει το αποτέλεσμα.
Ούτως ή άλλως η θέση των πολιτών είχε διαφανεἰ.
Επί της ουσίας θα το ξαναδούμε όταν γράψω για την ψηφοφορία.

Ανώνυμος είπε...

ούτε ο ΠιΚαΣο δε ζωγράφιζε έτσι

πρόην ταξιτζης είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, καλός ο τελευταίος

ΤΑΞΙΤΖΗΣ είπε...

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΗΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.ΠΑΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΑ ΡΕ

Ανώνυμος είπε...

Να φυγουν τα ταχι ειναι ανεπιτρεπτο να ξυπναω στις δωδεκα να παω να πιω ενα καφε και να βλεπω ταριφες απεναντι να δουλευουν στον ηλιο ουστ μου χαλανε την ψυχολογια και να πανε οι γεροι στο ζαγαρα με τα ποδια

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΜΕΣΟ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑΞΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΩΝ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΤΟΥΣ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΤΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΞΩ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ??????????? ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΕΚΤΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. HALLO ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΓΗ!!!!!!!!!!