Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Και πάλι τα ταξί στην πλατεία της Λιβαδειάς

Μετά τον σάλο που ξέσπασε στην πόλη με την πρωτοβουλία της viotia για την απομάκρυνση των ταξί από την brand new πλατεία της Λιβαδειάς επανερχόμαστε σήμερα με πληροφορίες για το πολύκροτο θέμα που μάλλον δεν είναι θετικές.

Δεν τόλμησε ο δήμαρχος Λεβαδέων κ. Δημήτριος Τσιφής να απομακρύνει τα ταξί από την κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς και σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες κατόπιν συνεννόησης με τον πολύ δραστήριο και διαρκώς διαμαρτυρόμενο σύλλογο των ιδιοκτητών taxi θα παραχωρήσει τρεις (3) θέσεις (με χωρική διευθέτηση των μικρών κολονακίων που υπάρχουν αυτή τη στ ιγμή) στην παλαιά πιάτσα στους αυτοκινητιστές.

Η viotia θεωρεί ότι "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού" και πως ο δήμαρχος υπέκυψε στις εντονότατες είναι η αλήεθια πιέσεις. Από την άλλη πλευρά, εκείνη της δημοτικής αρχής, τονίζεται ότι το θέμα με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς όπου και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τις θέσεις της νέας πιάτσας.

Τα σενάρια που εξετάζονται επί χάρτου και εφόσον δρομολογείται η πεζοδρόμηση της Καλλιαγκάκη είναι:
1. Μπροστά στο παλαιό Δημαρχείο.
2. Της οδού Σπυρίδωνος
3. Της οδού Σπυροπούλου
4. Η πλήρης κατάργηση της πιάτσας και η αναβάθμιση εκείνης που υπάρχει τώρα στην Καλλιαγκάκη
5. Η παραμονή της πιάτσας στο κέντρο της νέας πλατείας, λύση που επιδιώκουν οιαυτοκινητιστές.

Οταν ληφθεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να εγκριθεί από τον νομάρχη Βοιωτίας, ο οποίος θα δεχθεί επίσης πιέσεις, όμως σε τέτοιες κανονιστικές αποφάσεις και κατ' έθιμον συμφωνεί με την δημοτική αρχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λεβαδέων έχει αναθέσει σε αθηναϊκό μελετητικό γραφείο συγκοινωνιακή μελέτη για ολόκληρο το κυκλοφοριακό πρόβλημα της βοιωτικής πρωτεύουσας, μελέτη της οποίας η Α' φάση θα παραδοθεί εντός του φθινοπώρου και η Β' και οριστική τον Φεβρουάριο του 2010.

Περιττό να τονιστεί ότι -όπως και η ψηφοφορία μας ανέδειξε (δείτε πάνω αριστερά τα αποτελέσματα)- η viotia συμφωνεί με την "λύση Σπυροπούλου" δηλαδή τη μεταφορά της πιάτσας των ταξί στην κατηφόρα εμπρός από το Δικαστικό Μέγαρο Λιβαδειάς. Το πλεονέκτημα της θέσης είναι ότι τα ταξί παραμένουν ουσιαστικά στην κεντρική πλατεία της πόλης, χωρίς να προκαλούν την όχληση που δημιουργούν τώρα. Ετσι και η εργασία των συμπαθών αυτοκινητιστών δεν παρεμποδίζεται και η πλατεία διπλασιάζει τον ωφέλιμο για τους δημότες/πολίτες χώρο της.

5 σχόλια:

ΜΠΑΜΠΗΣ είπε...

EINAI ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΩΤΕΡΟ, ΟΤΙ Η ''ΛΥΣΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ''
ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ...

Ανώνυμος είπε...

Θα αστειεύεσαι φυσικά! θέλει πολλή ΤΟΛΜΗ για να διευκολύνουν την κυκλοφορία των δημοτών και την αποσυμφόρηση της πλατείας; είναι περισσότεροι οι ταξιτζήδες από
εμας τους υπόλοιπους; δεν πάμε καλά

βοιωτός είπε...

3.09
Εχω την αίσθηση ότι εσύ αστειεύεσαι ή ζεις σε άλλον πλανήτη. είναι επίσης λογικό ένα τέτοιο σχόλιο περί τόλμης να είναι επώνυμο...

Ανώνυμος είπε...

μακριά τα ταξί από το κέντρο, υπάρχει ήδη πιάτσα στο κέντρο, να τους πάνε στο διοικητήριο, αφού όταν μεταφερθεί το δημαρχείο και πέσει η κίνηση στην πλατεία από μόνοι τους θα θέλουν πάλι να φύγουν από εκεί και να πάνε στο νέο διοικητήριο. Είναι γνωστό ότι το IQ τους δεν είναι και το μεγαλύτερο, όχι ότι και των υπολοίπων Λιβαδειτών είναι το καλύτερο ας τους βοηθήσουμε από τώρα και να τους πάμε εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Τα είπαμε πάλι θα τα λέμε; 9 στους 10 θέλουν να πανε αλλού...