Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Πρόταση για συμμετοχή του Δήμου Λεβαδέων στο μετοχικό κεφάλαιο του Λεβαδειακού


Να υπερβεί ένα από τα σημεία τριβής μεταξύ δήμου Λεβαδέων και ΠΑΕ Λεβαδειακός επιχειρεί η δημοτική αρχή της πόλης με πρόταση που κατἐθεσε προς τον πρόεδρο του Λεβαδειακού κ. Ιωάννη Κομπότη. Συγκεκριμένα όπως είναι γνωστό η ΠΑΕ Λεβαδειακός οφείλει να αποδίδει στο Δήμο Λεβαδέων το 15% των εσόδων της αλλά αυτό δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής για διάφορους λόγους που αφορούν στην ερμηνεία της σχετικής υποχρέωσης εκ μέρους των ενδιαφερόμεων πλευρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της viotia ο δήμαρχος Λεβαδέων κ. Τσιφής προτείνει τώρα τον υπολογισμό του συνολικού ποσού της οφειλής της ΠΑΕ Λεβαδειακός και την εξόφλησή του όχι με χρήματα αλλά με μετοχές της ΠΑΕ έτσι ώστε ο Δήμος Λεβαδέων να καταστεί μέτοχος της τοπικής ομάδας. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ κ. Κομπότης υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τήν πρόταση του κ. Τσιφή.

Δεν είναι άσχημη η λύση που προτείνεται από τη δημοτική αρχή καθώς δίδεται σημαντική ηθική και χρηματική ενίσχυση στην ομάδα της πόλης με τον τρόπο αυτό. Επιπλέον η viotia πιστεύει ότι -εκτός των συναισθηματικών λόγων- η επένδυση σε μετοχές της ΠΑΕ Λεβαδειακός μπορεί μεσοπρόθεσμα να αποβεί ουσιαστικά κερδοφόρος για τον Δήμο Λεβαδέων, μέσω της διαφήμισης της πόλης και με την εμπορική εκμετάλλευση δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον Λεβαδειακό. Υπό δύο προϋποθέσεις βέβαια:

Πρώτον να μην ανακατευτεί ποτέ στα διοικητικά -τώρα και στο μέλλον- ο Δήμος Λεβαδέων (διότι ο Λεβαδειακός θα έχει την τύχη των δημοτικών επιχειρήσεων).
Και δεύτερον οι δύο πλευρές να προσέλθουν στη συνεργασία με ανοιχτά χαρτιά, χωρίς υστεροβουλίες και χωρίς σκοπιμότητες οικονομικές ή προσωπικές.

6 σχόλια:

εμπορας είπε...

ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΩΡΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΑ ΑΣΤΕΙΑ

βόλλευ είπε...

Ανοίγει μεγάλο θέμα με αυτό το ρεπορτάζ. Οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ Λεβαδειακός προς τον δήμο Λιβαδειάς δεν είναι μόνο αυτές. Τι γίνεται με το ρεύμα και τις γεννήτριες; Τι έγινε με το νερό και τη ΔΕΥΑΛ;
Μπράβο που αναδεἰξατε το θέμα και περιμένουμε απαντήσεις από το δήμο.

Ανώνυμος είπε...

Κεφαλαιοποίηση χρεών ε;Γιάσου Τσιφή οικονομολόγε. Ρώτα και κανένα επαγγελματία όμως.

Ανώνυμος είπε...

Η λύση της δημοτικής αρχής είναι θετική, αλλά δεν νομίζω ότι η τωρινή δημοτική αρχή θα μπορέσει να βοηθήσει οικονομικά την ομάδα με τις μετοχές που θα πάρει......δεν νομίζω ότι είναι απολύτος η πιό εφικτή λύση

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι το γήπεδο στον ύπνο των Λειβαδειωτών; Γιατί εγώ το βλέπω αχούρι;