Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Ευκαιρία για όλους

Του Λουκά Δημάκα
ΤΑ ΟΣΑ χωρίς στοιχεία υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Κοροβέσης για την περίοδο 1989-90 και το λάδωμα όλων των πολιτικών δυνάμεων που συγκροτούσαν την τότε οικουμενι- κή κυβέρνηση - Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και τα δύο κόμματα της κομμουνιστικής Αριστεράς- σίγουρα δεν μπορεί να τα υιοθετήσει κανείς. Δείτε τη συνέχεια.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=8&artid=4532152

6 σχόλια:

Μέτοικος είπε...

Ο Δημάκας δεν είναι τόσο νέος που να μην θυμάται ότι επί οικουμενικής οι τρεις αρχηγοί, και παρά την απορριπτική εισήγηση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού, συμφώνησαν (διακομματικά και υπερκομματικά!) τις ψηφιακές παροχές του ΟΤΕ να τις πάρει "ο γιος του Πέτρου", όπως είχε πει ο αείμνηστος σ. Χαρίλαος.

Ο Κοροβέσης άλλωστε δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να επισημάνει αυτά που γράφτηκαν κάμποσες μέρες πριν στην εφημερίδα που συνεργάζεται (Ελευθεροτυπία) και που σε ανύποπτο χρόνο (10 χρόνια πριν) είχε βγάλει και το "Αντί".

Βέβαια, προσωπικά χλωμό το βλέπω να τά 'πιασε τότε ο Χαρίλαος ή ο Κύρκος - θα άξιζε όμως να δούμε από πότε άρχισαν να αναπτύσσονται ραγδαία οι επιχειρήσεις του κόμματος (και ίσως να αναρωτηθούμε μήπως οι ιδεολογικές διαφορές που οδήγησαν το ΚΚΕ εκτός ΣΥΝ είχαν το χρώμα του γερμανικού μάρκου).

βοιωτός είπε...

Μέτοικε,
μακρύ το καλοκαίρι... Μας έλειψες.
Το σχόλιο του Δημάκα είναι από τη συστημική οπτική που το απομακρύνει από το κέντρο του συγκεκριμένου πολιτικού προβλήματος, όπως περιγράφεται από τις δηλώσεις Κοροβέση. Εχω την αίσθηση ότι αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος :-).
Ο Κοροβέσης θα ήθελε να λειτουργεί ως καταλύτης του πολιτικού συστήματος αλλά ο ρόλος απαιτεί αφοσίωση που του λείπει.
Επιπλέον από στον κ. βουλευτή περισσεύουν οι προκαταλήψεις χωρίς να οικονομεί τη διαύγεια εκείνη και την καλή μαρτυρία που θα δικαίωναν μια τέτοια επιλογή.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που βούλιαξε ο ΣΥΝ /ΣΥΡΙΖα ο Κύρκος λεει να συνεργαστεί με το Πασοκ.Αλλά δεν απαντά στις δηλώσεις Κοροβέση.Βουλευτής τους είναι γιατί τον θάβουν τώρα; επειδή είπε κατι που ξερουν όλοι; πολλή υποκρισία ρε παιδια...παρα πολλή...

Ανώνυμος είπε...

Μια απορία : δίνεις...απόδειξη όταν τα πιάνεις;

Ανώνυμος είπε...

Όλα μα όλα τα κόμματα στήριξαν 30 χρόνια τη διαπλοκή για να τους στηρίξει με τη σειρά της, και τωρα που γιγαντώθηκε και τους καταντησε μαριονέτες δεν τους αρέσει...στερνη μου γνωση να σ'ειχα πρωτα..θα μου πείτε αλλά τώρα είναι πολύ αργά..και φως πουθενά.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κοροβέσης δεν είναι ΣΥΝ είναι ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανήκει σε καμία συνιστώσα. Είχε πει: όταν σπάει μια βιτρίνα πόσους ψήφους παίρνει ο Καρατζαφέρης; Σε ώτα μη ακουόντων βέβαια, αλλά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τον δικαίωσε.