Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Δύσκολα τα πράγματα στην πυρκαγιά της Θίσβης

Δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα αεροπλάνα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και μόνα δίνουν τη μάχη με τις φλόγες τα επίγεια τμήματα της Πυροσβεστικής και του Στρατού στη μεγάλη πυρακαγιά που κατακαίει από το μεσημέρι δασικές εκτάσεις και καλλιεργειες στον δήμο Θίσβης. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, όμως με δεδομένη την ένταση του αέρα φαίνεται ότι δύσκολα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχo.
UPDATE 20.15
Περιορίζεται η πυρκαγιά με συμμετοχή δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων. Καίγεται χορτολιβαδική έκταση κοντά στα Χώστια ενώ το μέτωπο προς Κούκουρα έχει τεθεί υπό έλεγχο.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δύσκολα τα πράγματα, εύκολα τα συμπεράσματα! Ποιοι εργάζονται στον Ελικώνα με θυελλώδεις ανέμους 6+ μποφόρ για την κατασκευή και τοποθέτηση των πυλώνων υψηλής τάσης; θα ανακοινωθεί πάλι κάποιος συμπαθής κτηνοτρόφος ή γηραιά αγρότισσα που ανέβηκε στο βουνό να κάψει χόρτα; η φωτιά σχεδόν είχε σβήσει αρχικά και όταν απομακρύνθηκε για μια ώρα το ελικόπτερο θέριεψε και έφθασε στις παρυφές της Θίσβης (προφέρεται και Φίσβη από την ΕΤ3!)τώρα ευχόμαστε να γλυτώσει το Σαράντι...

βοιωτός είπε...

Τι θέλεις να πεις ανώνυμε;Οτι έχουμε εμπρησμό;Γιατί δεν το λέγεις;
Πιον φοβάστε;

Ανώνυμος είπε...

Κανένα, αγαπητέ Βοιωτέ, όμως ως δημοσιογράφος γνωρίζεις άριστα ότι δεν μπορείς να μιλάς επίσημα για εμπρησμό χωρίς να είσαι αυτόπτης μάρτυρας εσύ ο ίδιος ή άλλοι. Το γεγονός είναι ότι υπήρξε ολιγωρία στην κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε πολύ ψηλά στον Ελικώνα όπου εργάζονται συνεργεία που σήμερα θα μπορούσαν να απέχουν από εργασίες για λόγους ασφαλείας. τώρα η φωτιά βρίσκεται στον Πρόδρομο και όπως έμαθα έκαψε το νεκροταφείο του χωριού..

βοιωτός είπε...

Καλά, δεν θα αποστειρωσοουμε τη μετάδοση πληροφορορών για λόγους πολιτική ορθότητας. Μαθαίνω ότι και στο παρελθόν έχου εντοπιστεί υποπτες κινήσεις στην περιοχή και ότι είναι η πολλοστή φορά που καἰγεται η μικρή κοιλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, το 1998 κάηκε το μοναδικό πευκοδάσος της περιοχής στον Ελικώνα (τα νέα πεύκα της δενδροφύτευσης ξέφυγαν προς το παρόν σήμερα αλλά έχουν ψηλώσει τόσο ώστε να θεωρηθούν .. επηρμένα και ίσως να τιμωρηθούν στο μέλλον)και το 2007 σε τμήμα του δρόμου Δόμβραινα-Καναβάρι (αυτού που οδηγεί στην ΒΙΠΕ Θίσβης)
τελικά ο "ευγενής άγριος" του Ρουσσώ δεν μπορεί να καταφύγει ούτε στον Ελικώνα αφού αποδεδειγμένα π.χ. στη Λιβαδειά και στη Θήβα δεν μπορεί να ζήσει!

βοιωτός είπε...

Εχω την αίσθηση ότι τουλάχιστον οι αγενείς άγριοι έχουν ήδη βρει καταφύγιο στη Λιβαδειά και τη Θήβα...
Οι δυνατότητες δράσης ύποπτων συμφερόντων στα ελληνικά βουνά είναι πρακτικά απεριόριστες οπότε η μόνη λύση είναι να καταστούν οι καταπατήσεις "ακριβές".

Ανώνυμος είπε...

Οι ευγενείς άγριοι λάτρευαν τα δάση ως θεότητες. Αντίθετα οι αγενείς άγριοι, συνεπικουρούμενοι από τους ιεροκήρυκες και τους σαμάνους της Νομαρχίας, θυσίασαν και τα δάση και τα νερά στον Μαμωνά.

Αριμνητος είπε...

Το έχει η μοίρα της Θίσβης είτε ως αρχαία νύμφη που αυτοκτονεί για χάρη του ΠΥΡαμου είτε ως σύγχρονο χωριό που γειτνιάζει μαζί με τη Δομβραίνα στη ΒΙΠΕ (όπως και ο ελαιώνας που έπαθε ζημιές σήμερα και ποιος ξέρει τι μπορεί να πάθει τη νύχτα)να υποφέρει κι ας μη θέλει πια να αυτοκτονήσει.
το μεγάλο ψάρι κτλ έχει μεταφραστεί σε ενεργειακή και βιομηχανική αδηφαγία και ποιος θα νοιαστεί για λίγους ιθαγενείς που στο κάτω της γραφής δεν γνωρίζουν ούτε το νόμο της "οικιστικής πρωτοκαθεδρίας".
ανώνυμε 11.02μμ μακάρι να ήταν μπλεγμένη μόνο η νομαρχία..
ΥΓ οι 3 πρώτοι ανώνυμοι είμαι εγώ που από την αγανάκτησή μου ξέχασα τους κωδικούς.

χαμάλης είπε...

Μερικοί που είναι λίγοι και όσο πάει θα είναι λιγότεροι έχουν μεἰνει ακόμα στο Ρουσσώ δηλαδή μιλάνε με όρους 18ου αιώνα.
Δυστυχώς γιαυτούς είμαστε στον 21 αιώνα και ο τόπος χρειάζεται ανάπτυξη αλλιώς θα καταστραφούμε όλοι. Πότε θα το καταλάβετε ?

Ανώνυμος είπε...

@Αρίμνητε,
Συμφωνώ μαζί σου, δεν είναι μόνο η Νομαρχία. Όλοι είναι μέσα στο χορό.
Και ο κ. Μουλκιώτης και ο κ. Αγνιάδης, κοι οι φαρισαίοι δήμαρχοι, και κάθε είδους χαμάληδες.
Ο κ. Σουφλιάς και το συνάφι του είναι βεβαίως υπεράνω πάσης υποψίας. Διάβασε αυτό το απόσπασμα από το καταστατικό της ΒΙΠΕ ΘΙΣΒΗΣ:

(σσ. Ο κ. Παναγιώτης Αγνιάδης που εμφανίζεται στο παρακάτω, συμβαίνει να είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΒΙΠΕ ΘΙΣΒΗΣ εναντίον της οποίας ποινική δίωξη άσκησε ο Εισαγγελέας Θηβών, ύστερα από καταγγελία της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου στη Βοιωτία).
Η σύνθεση του Δ.Σ. της εταιρίας έχει ως εξής:

Χαράλαμπος Βατίστας Πρόεδρος
Νικόλαος Κουδούνης Αντιπρόεδρος
Σταυρούλα Κακαουνάκη Διευθύνουσα Σύμβουλος
Άγις Αθανασιάδης Μέλος
Γρηγόριος Κακανέλης Μέλος
Χρήστος Μπούρης Μέλος
Αντώνιος Περγαλίωτης Μέλος
Αντώνιος Αγγελόπουλος Μέλος
Γεώργιος Αλεξάκης Μέλος
Κωνσταντίνος Κατσαρός Μέλος
Θεοδόσιος Παπαγεωργόπουλος Μέλος
Γεώργιος Πασσάς Μέλος
*Γεώργιος Μουλκιώτης Μέλος
Κωνσταντίνος Κοβάνης Μέλος
*Παναγιώτης Αγνιάδης Μέλος

http://www.ase.gr/content/gr/announcements/Files/SOL.KO_Prospectus_AMK_2004%20.pdf

Αριμνητος είπε...

LOL ^-^ μέχρι τώρα ξέραμε τα μοντέλα συσσώρευσης, τον φορντισμό (βλ. Αλουμίνα στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας)και τεϋλορισμό, της ευέλικτης συσσώρευσης, το νεοφιλελεύθερο ανταγωνισμό των τόπων, τις στρώσεις επενδύσεων και ιστορικών διαρθρώσεων της Μάσεϋ κλπ

τώρα μάθαμε και το (α-βοιωτικό)μοντέλο ανάπτυξης για "χαμάληδες", τη μετατροπή του τόπου σε χώρο με την βοήθεια οξειδίων του αζώτου.
Γιατί άραγε αυτό το μοντέλο δεν θα ταίριαζε στην Εκάλη ή στην Βουλιαγμένη και επιλέγεται για τη Βοιωτία (και Ελευσίνα) αφού στα χωριά εργατικά χέρια δεν υπάρχουν και επιστρατεύουν ανασφάλιστους Πακιστανούς;
Tην απάντηση, προφανώς, την γνωρίζουν μόνο οι φουτουριστές, αλλά δυστυχώς και ο Μαρινέτι έχει από χρόνια αποδημήσει όπως ο Ρουσσώ! LOL
ΥΓ Ανώνυμε 6.47 δεν έτυχε.. πέτυχε!

χαμάλης είπε...

Εχω χρέη 70.000 για να φτιάξω το σπίτι στα Χώστια. Αν δεν αναπτυχθεί η περιοχή πως θα ξεχρεώσω, εγώ και οι άλλοι?
Δεν είμαστε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι για να τρεφόμαστε από τους βλάκες που δουλεύουν σε συστήματα φορντισμού και τευλορισμού και να τους κάνουμε και μαθήματα.

Αριμνητος είπε...

Με τα καμμένα λιόδεντρα, πρόβατα, γουρούνια και καλλιέργειες πολλοί αξιότιμοι δημότες Θίσβης από σήμερα -αυτοδικαια- θεωρούνται επιτέλους και αξιόχρεοι. Κανένα πρόβλημα φυσικά, η ανάπτυξη που έχει ήδη σφιχταγκαλιάσει την πεδιάδα(35€ το κεφάλι, περαιτέρω βελτίωση δεν προβλέπεται)έχει οπλίσει τους δημότες με σιδερένια αυτοπεποίθηση, τέτοια που ούτε η ολοσχερής καταστροφή του πευκιά στο δρόμο για Αγία Άννα, πτόησε καποιον. Αντίθετα, σκέφτονται να συνεχίσουν το κάπνισμα. Τι είναι ένα τσιγάρο; σιγά το ρύπο!

"Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα"

Ανώνυμος είπε...

Η διαφορά και η διαπλοκή στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει πάρει την μορφή πανδημίας, μια γρίπη των χοίρων της πολιτικής και όχι μόνον. Τα πάντα έχουν διαβρωθεί και η πολιτική ηγεσία δεν φείδεται να κλείσει ακόμα και την Βουλή για να κουκουλώσει τα σκάνδαλα.
Μια τέτοια άκρως νοσηρή κατάσταση υποσκάπτει το μέλλον όλων μας, στη Βοιωτία όμως έχει ουσιαστικά αμβλύνει αν όχι εξουδετερώσει κάαθε δυνατότητα διάκρισης του καλού από το κακό, νόμιμου από το παράνομο, του ηθικού από το ανήθικο. Είκοσι χρόνια μετά την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή έννοια της έννομης τάξης έχει χαθεί!
Διαβάζουμε στο καταστατικό της ΒΙΠΕ Θίσβης πως ο δήμαρχος της Θίσβης, θεσμικά επιφορτισμένος με την προστασία των συμφερόντων του Δήμου του, είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΒΙΠΕ Θίσβης!!!
Η σύγκρουση συμφερόντων είναι αναπόφευκτη.
Διαβάζω στην εφημερίδα ΘΙΣΒΗ, Αύγουστος 2009, σ. 2, «Η εναέρια διασυνδετική γραμμή μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας που θα παράγεται στην Θίσβη θα είναι περίπου 20 χιλιόμετρα. Θα χρειαστούν 66 πυλώνες οι οποίοι θα μπαίνουν ανά 350 μέτρα. Οι διαστάσεις κάθε πυλώνα θα είναι 30Χ30, και το ελάχιστο ύψος των ηλεκτροφόρων αγωγών από το έδαφος θα είναι μόλις 11 μέτρα. Η διαδρομή θα είναι μέσα από δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις του Ελικώνα. Οι επιπτώσεις του έργου αυτού στο περιβάλλον είναι σήμερα ορατές από όλους όσοι ανεβαίνουν τη διαδρομή Θίσβη – Αγία Άννα.
Αναρωτιόμαστε η Δημοτική Αρχή δεν προχωρά σε αναστολή των εργασιών, (σσ: εννοεί «γιατί δεν προχωρά στην υποβολή αίτησης Προσωρινής Αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας»), όπως έκανε ο Δήμος Κορώνειας, αλλά προσφεύγει στο ΣτΕ (σσ: εννοεί για ακύρωση του έργου), που ασφαλώς είναι σωστή ενέργεια, αλλά όταν θα τελικά θα εκδικαστεί η προσφυγή αυτή μετά από 3-4 χρόνια το έργο αυτό θα έχει τελειώσει, και η καταστροφή στον Ελικώνα θα έχει γίνει».
Εδώ έχουμε μια ξεκάθαρη περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων ενός δημόσιου λειτουργού. Στο εξωτερικό η δημοσιοποίηση μιας τέτοιας ανώμαλης κατάστασης απαιτεί την άμεση παραίτηση του εμπλεκομένου από το αξίωμά του. Ακολουθεί ένορκη διοικητική εξέταση για το κατά πόσον έχει ζημιωθεί το δημόσιο. Οι κυρώσεις είναι αυτές που επιβάλλει ο νόμος. Όταν όμως έχει χαθεί κάθε συναίσθηση νομιμότητας όπως συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, η ίδια νοσηρή κατάσταση εξακολουθεί να υπάρχει, η παρανομία επαναλαμβάνεται και συσσωρεύεται, με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του τόπου.

βοιωτός είπε...

@8.59
Δεν έπρεπε να χρεωθείς αφού δεν έχεις σταθερά εισοδήματα. Φυσκά προσωπικά είμαι υπέρ της ανάπτυξης. Μόνο που δεν την βλέπω.

βοιωτός είπε...

12.23
Παρέλκει η επίκληση της νομιμότητας από όσους δεν την αποδέχονται σε όλη της την έκταση.
Δεν γνωρίζω εάν είστε από εκείνους που ξέρω ότι υπάρχουν στην΄περιοχή.

Για να μην παρεξηγούμαι επαναλάμβανω ότι δεν κρίνω κάποιους για τις ιδέες τους που μπορεί να αντιστρατεύονται την "αστική νομμότητα". Ελεύθεροι είναι να τις υποστηρίζουν. Ομως επισημαίνω την αντίφαση να επικαλούνται την "ἁστική νομιμότητα" όταν πρόκειται για άλλους.

βοιωτός είπε...

10.50
Αρίμνητε,
μην υποτιμάς την ανάγκη του ανθρώπου για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, που δυστυχώς ή ευτυχώς ικανοποιείται μόνο μέσω της παραγωγής πλούτου, περισσότερου πλούτου.

Είναι ένα ζήτημα το σε ποιας τάξεως και κατηγορίας θυσίες μπορεί/πρέπει να προβεί κάποιος για να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής, της δικής του και των παιδιών του.

Ομως μην λησμονείς ότι δεν είναι όλοι πλασμένοι για την ποιητική ενατένιση του βιοποριστικού προβλήματος -ποιητική διάθεση στην οποία όπως παρατηρώ εσύ εντρυφάς. :-).

fixie είπε...

Αρίμνητε,
μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Για την ουσία των απόψεών σου θα περιοριστώ στο κλασικό: δεν έχεις και πολύ άδικο.
Ο στοχασμός σου; Αρίφνητος!

Αριμνητος είπε...

αγαπητέ Βοιωτέ ΜΗ με μαλώνεις! :-

α) διότι δεν υποτιμώ καμιά ανθρώπινη ανάγκη κι ας έλεγε ο Γκαίτε «φως, περισσότερο φως», αυτός είχε λεφτά, πολλά λεφτά.

β) είμαι έτοιμος να δεχθώ οποιασδήποτε τάξεως και κατηγορίας θυσία είναι πρόθυμος να υποστεί, ατομικά, κάποιος για να βελτιώσει τη δική του (τσέπη) ζωή (φάλαγγα, γαργάλημα, ξεμπρόστιασμα κλπ), αρκεί να μην μου προκαλεί δύσπνοια. Θα μπορούσαν, μάλιστα, οι άρχοντες κλπ Βοιωτίας να επικαλούνται ως υπεράσπιση σε αιτιάσεις εναντίον τους (π.χ. Κρύα, θηβαϊκό γάργαρο νερό, Ενέργεια κλπ) ότι αμάρτησαν για τα παιδιά τους και για τα προσωπικά χρέη τους (δικαίωμα και λαίμαργων «απλών» ανθρώπων λόγω εντοπιότητας (☺+). καταραμένη φτώχεια που μας οδηγείς…

γ) επειδή, μετά το Νέρωνα και το κάψιμο της Ρώμης, η ευκαιρία μου ως «ποιητή» είναι τώρα με τον καμένο Ελικώνα, και δυστυχώς, έχω στραγγίξει από έμπνευση σε βεβαιώνω ότι είμαι πεισματικά ρεαλιστής σε ζητήματα ισόρροπης ανάπτυξης (βλέπε και τη περίπτωση Κυργιάκου από την ΑΕΚ στη Λίβερπουλ, χα, χα). Αν υπάρχει τέτοια στη Βοιωτία (και δεν εννοώ προβατάκια και βουκολική ζωή) πείτε μου και μένα που για να πάω να προσκυνήσω, (μετά το Κωρύκειο βέβαια!. ^_^.)

Ανώνυμος είπε...

Πάνω από 10.000 στρέμματα ελαιώνα και δασικής έκτασης έγιναν στάχτη μέσα σε μια μέρα, από την πυρκαγιά που ξέσπασε προχτές το μεσημέρι στην περιοχή Θίσβη της επαρχίας Θήβας. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χτες το μεσημέρι. Η πυρκαγιά - η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα μετά από αυτήν του Μοσχοποδίου - μετέτρεψε την περιοχή σε «κρανίου τόπο», καίγοντας μεγάλες εκτάσεις ελαιώνα, ιδιαίτερα στην περιοχή του Προδρόμου και δασικής έκτασης (πουρνάρια και πευκοδάσος), στους πρόποδες του όρους Ελικώνα, τον επονομαζόμενο «πευκώνα». Πριν από 15 χρόνια, είχε ξανακαεί από πυρκαγιά.

Στην προχτεσινή φωτιά, κινδύνεψαν και σπίτια στη Θίσβη και στον Πρόδρομο, αφού οι «γλώσσες» της, έφτασαν μέχρι τις αυλές τους. Αρκετές αποθήκες που ήταν έξω από τα όρια των χωριών καταστράφηκαν. Μέχρι χτες το μεσημέρι, όπου και τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά, στο σημείο βρίσκονταν 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν - από το πρώτο φως της μέρας - δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στη Θίσβη, στον Πρόδρομο καθώς και στην καμένη περιοχή, περιόδευσε άμεσα κλιμάκιο της ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ.

Με δήλωσή του στον «Ρ», ο Σοφοκλής Τόγιας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Ευβοίας του ΚΚΕ και Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Λιβαδειάς, κατήγγειλε την αντιδασική κυβερνητική πολιτική που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σαν τις κύριες υπεύθυνες που ανοίγουν την όρεξη και υπηρετούν την πολιτική του κεφαλαίου, τους μεγαλοκαταπατητές και όσους θέλουν να μετατρέψουν το δάσος και τη γη σε εμπόρευμα.

βοιωτός είπε...

Αρίμνητε,
η υπόθεση του θανάτου του Γκέτε δεν έχει δημοσιογραφικά ξεκαθαριστεί. Δηλαδή είπε αυτά για το Φως ως ποιητικό τέλος, αντάξιο μιας σπουδαίας καριέρας;

Ή απλώς ετάχθη με την τελευταία του αναφώνηση οριστικά και αμετάκλητα υπέρ των γραμμών και των πυλώνων υψηλής τάσης στο βουνό της Ποίησης, των Μουσών, τον γλυκό Ελικώνα, λόγω των γνωστών σχέσεών του με τη διαπλοκή;
Αστειεύομαι ασφαλώς.
Οσον όμως αφορά στη βοιωτική πολιτική ηγεσία θα έρθω να συμφωνήσω. Οι άνθρωποι, τυχαίοι και άβουλοι στις περισσότερες των περιπτώσεων, υποτακτικοί, συνεργάτε και συνένοχοι παραδίδουν εντός ολίγου καμένη γη.

Οπως ακριβώς το ακούς:καμένη γη.
Η δυστυχία είναι ότι όσοι κληθούν να τους αντικαταστήσουν είναι του ιδίου φυράματος ή χειρότεροι (εκτός από εμάς τους δύο βέβαια, όπως έλεγε ο Μπέλμπο).

Αριμνητος είπε...

Τώρα που το ξανασκέπτομαι Βοιωτέ, αυτός ο Γκαίτε, πιθανολογώ, ότι ήταν ένας από εκείνους τους Γερμανούς που κάψανε το καλοκαίρι του 1943 τη Δόμβραινα, τη Θίσβη και τον Πρόδρομο, για παραδειγματισμό, επειδή αντιστέκονταν στον κατακτητή.
Αλλά, τους κυνήγησε το κλιμάκιο του ΚΚΕ, που ήρθε στην περιοχή για αυτοψία, (ακολουθεί πάντα την πυροσβεστική που έχει αναλάβει- κατόπιν διαγωνισμού- τη διαφήμιση) και τον πλήγωσε θανάσιμα.
Λίγο πριν πεθάνει, όρισε ως εκτελεστές της πολιτικής του διαθήκης, (ήταν υπουργός του Δούκα της Βαϊμάρης) τους «πριν, τώρα και μετά» έλληνες πολιτικούς και το υπηρετικό τους προσωπικό.

Αυτά είναι τα γεγονότα, από κει και πέρα οι απόψεις διίστανται: ο Έκο (συμφωνεί και ο Μπέλμπο, ας έκανε κι αλλιώς) θεωρεί ότι το ΦΩΣ αναφερόταν σε χρήση φυσικού αερίου (όχι αερίων), ενώ άλλοι, όπως ο Λουδοβίκος, που έπαιζε σε θέση βασιλιά-Ήλιου στην εθνική Γαλλίας με το νούμερο 14 ήταν οπαδός των φωτοβολταϊκών.
Αλλά μετά, όπως ξέρουμε, ήρθε η επανάσταση και σάρωσε το Παλαιό Καθεστώς, κυνήγησε τις Μούσες και άφησε τις μουσίτσες ελεύθερες και πέρασαν αυτοί καλά και μεις φλυαρούσαμε εν μέσω θερινής νυκτός.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ, καταδικάζεις την «βοιωτική πολιτική ηγεσία», και δια της σιωπής, (ex silencio), βγάζεις λάδι τους υπόλοιπους. Χρόνια διαβάζαμε για τα σεμινάρια του δεσπότη μας για την Οικολογία (σύμφωνα πάντα με τα Οικουμενικά κελεύσματα του Φαναριού), στην Κρύα και στο Πνευματικό Κέντρο (!), της Ευαγγελιστρίας.
Τώρα που οι καιροί απαιτούν έργα και όχι λόγια, μια άμεση επέμβαση για την σωτηρία του Ελικώνα, ο δεσπότης μας έχει στρέψει την προσοχή του αλλού:

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=74599

Αντί για την κρίση στον Ελικώνα, παζάρια με τον Σουφλιά για οικόπεδα στο …Κολωνάκι! Για κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς φυσικά.
Ίσως λοιπόν να χρειαστεί να διευρύνεις το κατηγορητήριο Βοιωτέ.

βοιωτός είπε...

10.04
Δεν φαίνεσαι για τύπος που θέλεις παρεμβάσεις του αρχιεπισκόπου στην πολιτική -εν ευρεία εννοία- ζωή.
Ή κάνω λάθος;

βοιωτός είπε...

Αρίμνητε,
όταν ο Μπετόβεν έβγαλε επιτέλους τ καπέλο που όλοι είχαν υποθέσει ότι φορούσεως τ'αυτιά για να μην αποδώσει τιμές στην αυτοκρατορική φρουρά ήταν πλεόν ο καιρός της αποκάλυψης:ο Γκέτε έγραψε ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα με το αριστερό του χέρι και από δεξιά προς αριστερά που έλεγε ότι φτάνει πια με τα κεριά και τα σπαρματσέτα και πως ο οικονόμος του που το έτσουζε λιγάκι του είχε κάψει 4 εκδοχές του Φάουστ, από 80 σελίδες η καθεμία. "Χρειάζομαι μια πηγή σταθερού φωτός για να μπορώ να συνθέσω απερίσπαστος τα αριστουργήματά μου", έγραφε ο Γκέτε, "ακόμη κι αν χρειαστεί να διέλθουν μερικά καλώδια από τον Μέλανα Δρυμό". ΄Και αμέσως μετά: "Ολη αυτή τη σκέψη πρέπει να την διατυπώσω συντόμοτερα, τι στο καλό ποιητής είμαι. ΄Κάτι σαν [Χρειάζομαι το φως] ή [Γεννήθητω το φως] (αλλά αυτό το έχει πει άλλος)"
Ετσι αρίμνητε προέκυψε η περίφημη φράση του Γκέτε που ξεκαθαρίζω ότι αναφερόταν στον Μέλανα Δρυμό και όχι στον μουσόληπτο Ελικώνα.

χαμάλης είπε...

Οι γνωστοί καταστροφολόγοι ξαναχτυπάνε. Τίποτα δεν θα γίνει μακάρι να ερχόντουσαν εργοστάσια.

Αριμνητος είπε...

χα χα χα να΄σαι καλά Βοιωτέ δεν το ήξερα ότι ο ποιητής ήταν.. επι-δέξιος αριστερόχειρας! αν δεν ήμουν καταστροφολόγος (κάτι σαν το μοναχό Παπουλάκο ή το γέροντα Παϊσιο)θα έβλεπα τον (Νέο) Ελικώνα ως αξιοθέατο γεμάτο με πύργους του Άιφελ (παλιά τους λέγαμε πυλώνες επειδή δεν είχε προχωρήσει η επιστήμη).

Αριμνητος είπε...

αγαπητέ "χαμάλη"
ξοδιάζεις πολύ χρόνο, (γιατί;)παρακολουθώντας τακτικά ανιαρούς γνωστούς καταστροφολόγους...πάντως, η φωτιά ήταν μάλλον πραγματική, αν και παρατηρώ ότι δεν σου έκανε εντύπωση, όπως ο Ιησούς στον Ιώσηπο. Τα εργοστάσια που ονειρεύεσαι για να δουλέψουν θέλουν και κόσμο αλλά δεν έχω συναντήσει στην περιοχή Εκατόγχειρες, άρα προς τι οι ρύποι και οι οδυρμοί. Τέλος, να πω ότι κανείς δεν θέλει στα σοβαρά επιστροφή στην ουτοπική "ρομαντική" αγροτική οικονομία που εξαλείφεται ταχύτατα σχεδόν παντού στον κόσμο ,(και αυτή είναι παρέμβαση στη φύση και ρυπαίνει) μόνο να μην διαπραχθούν τα "λάθη" του παρελθόντος και να υπάρξει σεβασμός στις τοπικές κοινωνίες. Ασφαλώς κάποιοι ψαρεύουν πολιτικά κλπ με το θέμα της ΒΙΠΕ αλλά ας μην τους δινόταν οι απειράριθμες αφορμές.