Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Οι δαπάνες των υποψηφίων 2009. Αρια Αγάτσα

Απλό, σεμνό αλλά ιδιαίτερα επιμελημένο είναι το φυλλάδιο (μονόφυλλο για την ακρίβεια) με το οποίο επέλεξε να επικοινωνήσει με τους Βοιωτούς εκλογείς η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αρια Αγάτσα.


Είναι σαφώς χαμηλού κόστους (και αποδίδουμε τον οφειλόμενο έπαινο στην κ. Αγάτσα) αλλά υψηλής αισθητικής.

Στην εμπρός πλευρά υπάρχει μια ωραία φωτογραφία της υποψήφιας βουλευτού, όπου ξεχωρίζει η "βαθιά/αληθινή ματιά" της κ. Αγάτσα και το πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα σύνθημα "Ωρα για δουλειά", το οποίο είναι σύντομο, περιεκτικό και πολύ έξυπνο -για όσους διαβάζουν πίσω από τα κείμενα.


Στην πίσω πλευρά δεσπόζει η φωτογραφία της Αριας Αγάτσα με τον Γιώργο Παπανδρέου, την οποία και παραθέτω και όπου φαίνεται ότι η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλη άνεση στο φακό και φωτογένεια, κάτι αναμενόμενο για άνθρωπο της τηλεόρασης.
Παραφωνία στην όλη καλή εικόνα οι φωτογραφίες από την παρουσία της κ. Αγάτσα σε κοινωνικές δραστηριότητες: εκεί το μέγεθος δεν ταιριάζει με τον αριθμό των παρόντων, είναι μ' άλλα λόγια μικρές.

Το κείμενο που συνοδεύει το οπτικό υλικό είναι καλογραμμένο, χωρίς σημαντικά ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη, με σοβαρό περιεχόμενο και στο κατάλληλο μεγέθος για να διαβαστεί από αναποφάσιστους και μη.

Τέλος, το δεύτερο σύνθημα στην πρώτη σελίδα, εκείνου που αναγράφει "Ψηφίζουμε την Αρια" δεικνύει ότι η νεαρή Θηβαία δημοσιογράφος έχει αποκτήσει πλέον την αναγκαία αυτοπεποίθηση και την ωριμότητα να απευθύνεται στους Βοιωτούς πολίτες με τον αέρα της πεπειραμένης πολιτικού.

Βοιωτός σπίκινγκ: Βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την περίπτωση της κ. Αριας Αγάτσα για όσους αποφασίσουν να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ στις γενικές βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Δεν γνωρίζω καλά την κ. Αγάτσα. Ομως δεν έχει εδώ σημασία η προσωπική μου γνώμη αλλά "τι μου λέει η πιάτσα". Και όλοι μου λένε ότι η Αρια Αγάτσα είναι το "καλό παιδί", ο άνθρωπος που θα σε υποστηρίξει και θα σου συμπαρασταθεί, που θα σταθεί πλάι σου με προσωπικό κόστος και προσωπικό πόνο. Είναι αυτό που λένε ¨ψυχή βαθιά", αυτό που οι νέοι με την απαράμιλλη δεξιότητά τους να ανανοηματοδοτούν τις λέξεις ονομάζουν "νιώθει, ρε συ".
Θεωρώ ότι πρόκειται για σημαντικό προσόν να στέκεσαι δίπλα στον πολίτη σε μια εποχή που η εξουσία σπάνια ακούει τον πολίτη και οι πάσης φύσεως αξιωματούχοι μεταμφιέζουν την αδιαφορία τους για τον άνθρωπο σε δήθεν "τεχνοκρατισμό" ή "πολυπραγμοσύνη".

Ενα δεύτερο στοιχείο που είναι πραγματικά αξιοσημείωτο στην Αρια Αγάτσα είναι το πώς αυτή, μια κυρία με απαιτητική εργασία και μητέρα μικρού παιδιού, καταφέρνει όχι μόνο να επιβιώνει αλλά και να διακρίνεται στο πολιτικό ναρκοπέδιο που λέγεται "ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας" με την πλειάδα των αξιόλογων και φιλόδοξων στελεχών. Το γεγονός αυτό -που πιστοποιείται από τις τοπικές αλλά και από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές- δεικνύει ότι η κ. Αγάτσα διαθέτει και τον δυναμισμό και την ευελιξία που είναι προαπαιτούμενα για μια επωφελή για τη Βοιωτία πολιτική καριέρα στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Η διάθεση προσφοράς προς τον τόπο, η ευαισθησία, ο δυναμισμός, η ευελιξία, η προϋπηρεσία αποτελούν εφόδια και εχέγγυα για μια καλή επιλογή στο πρόσωπο της Αριας Αγάτσα. Και η Βουλή, ως λυδία λίθος, θα τη δοκιμάσει και θα αποτελέσει για εκείνη την ευκαιρία και τη δικαίωση μιας πολιτικής πορείας πολλών ετών. Στο χέρι της είναι να τα καταφέρει...

44 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά το είπες την βοηθάει η τηλεόραση και έχει άνεση στον φακό.. Γράφει που λέμε.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
είσαι απίθανος. Και τα μισά να έγραφες θα ήταν αρκετά.
Άν καταφέρει μέσα στις επόμενες 10 μέρες να μιλά αυτά τα 6-7 λεπτά των ομιλιών που κάνουν όλοι, χωρίς χειρόγραφα, θα την ψηφίσω.
Στις επόμενες εκλογές λέω βάλω υποψηφιότητα και απο τώρα σου κάνω πρόταση να μου γράφεις τα δελτία τύπου.
θΑ ΣΑΡΏΣΟΥΜΕ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

και κάτι άλλο το φόντο στην φωτογραφία με τον Παπανδρέου μπας και είναι ίδιο με το αντίστοιχο στο φυλάδιο άλλου συνυποωηφίου της ή δεν βλέπω καλά;

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ εδώ έκανες διάνα. η Άρια είναι ψυχούλα!

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
Αλήθεια τα πιστεύεις αυτά που γράφεις ή πρόκειται για μυθιστόρημα δραματικής πλοκής;;
Εγώ πάντως δάκρυσα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δε λέω. Καλό το φυλλάδιο και, επικοινωνιακά, καλά στημένο, με πάνω απ' όλα συγκλονιστική "βαθιά/αληθινή ματιά". Άλλωστε λόγω της δουλειάς της, το κατέχει το θέμα επικοινωνία.
Αλλά για τα σχόλια πέρα από αυτά του φυλλαδίου, μισό να καλέσω τα συνεργεία του δήμου να μαζέψουν τα σορόπια!

Ανώνυμος είπε...

Πω πω ζήλια ! Καλό σημάδι...προχώρα Άρια!

Ανώνυμος είπε...

@ 6.47

δεν κοιτάς τους αρχηγούς πως... μιλάνε χωρίς χειρόγραφα η Άρια σε πείραξε;

και πόσοι από τους άλλους υποψήφιους μιλάνε καλά χωρίς χειρόγραφα επίσης; κι όταν μιλάνε η αρλούμπα πάει σύννεφο...

ΓΡΑΜΜΗ είπε...

εεε ΕΕΕΕΕ τι να πω ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΕ αυτος που την προωθη.... για να μην εκλεγει καποια αλλη αξια. Μα ειναι δυνατον να φοβατε μια επιστημονα και να προωθει την αριαδνη [ αρια ]. ρε μην γελιομαστε μια απο τα ιδια. Κυβερνηση το ΠΑΣΟΚ ...οι μισοι βοηθημενοι απο εμπειρους για να μην μπουν οι αξιοι. μηπως αργοτερα τον μυριστουμε ολοι.... αλλα το κακο θα εχει γινει..... η γραμμη λεει να βοηθησουμε την μια για να μην μπη η αλλη που αξιζει. εσυ βοιωτε μονοπλευρη διαφημηση ?μας φουσκωνεις με την ρετους φωτο... ετσι ειναι η πραγματικοτητα ?δεν ειδαμε καμια αλλη εδω μεσα. η οι αλλοι δεν εχουν τα μεσα ?

Ανώνυμος είπε...

αυτό ήταν το τρίτο φυλλάδιο περιμένουμε και τα άλλα με ενδιαφέρον...

Ανώνυμος είπε...

Άστους να λένε η Άρια είναι πραγματικά αγωνίστρια της ζωής και κοντά μας. Δεν το παίζει αφ'υψηλού σαν κάτι άλλους και δεν έχει αλαζονεία.... Αλλά οι αλήθειες ενοχλούν έτσι γίνεται πάντα.

Ανώνυμος είπε...

H ΑΡΙΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ.ΠΟΤΕ

Ανώνυμος είπε...

αν ηταν πιο ααδυνατη απο την μεση και κατω θα την ψηφιζα και εγω...προς το παρον τα σχεδια για τη κυριακη των εκλογων ειναι ....ΑΠΟΧΗ!εξαλλου πρασινοι,κοκκινοι,κιτρινοι,μπλε τον εαυτο τους κοιτανε.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα το θέσω λίγο πιο ωμά το θέμα. Η κ. Αγάτσα πήρε το 2007 σχεδόν 10.000 σταυρούς . Ας αποφασίσουν όσοι προσπαθούν να την μειώσουν αν όλοι αυτοί που την ψήφισαν είναι βλάκες ή όχι. Γιατί δεν γίνεται να κολακεύουν τον λαό όταν ψηφίζει αυτούς που θέλουν και να λένε έχει κρίση και όταν διαφωνούν ότι δεν ξέρει τι του γίνεται. Διαλέγετε και παίρνετε.

Ανώνυμος είπε...

Σαν άνθρωπος είναι συμπαθέστατη και το ρεπορτάζ λέει αλήθεια.Σαν πολιτικός θα φανεί από τα έργα της όπως όλοι. Μηδένα προ της βουλής μακα΄ριζε...

Ανώνυμος είπε...

Μετά από αυτό πάει για τη δεύτερη θέση ολοταχώς..Δεν με χαλάει έτσι κι αλλιώς ψηφίζω άλλο κόμμα...

νεωκόρος είπε...

Μόνο η Άρια ; Γιατί η Ζητουνιάτου που την έσωσες κυριολεκτικά στο παραπέντε τι να πει; Λαμπάδα πρέπει να σου ανάψουν και οι δύο

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 8.44
ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΓΥΑΛΙΑ.

ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ είπε...

Στο Διστομο η Αρια σαρωσε, καθως ηταν η μονη που εκανε πληρη αναφορα στα προβληματα της κωμοπολεως και των γυρω χωριων, με προτασεις για λυσεις. ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΠΕΞΩ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ.
Γενικα παντως τα ψηφοδελτια ΟΛΩΝ των κομματων στη Βοιωτια θελουν ενισχυση, οποιοι και να εκλεγουν.

Ανώνυμος είπε...

Και σήμερα το μεσημέρι στον ΑΝΤΕΝΑ καλά τα είπε και ενημερωμένη ήταν, αλλά το θέμα για μένα είναι πόσα από αυτά θα κάνει. Αυτό ισχύει για όλους τους υποψήφιους και μετά θα δούμε τι λένε τώρα και τι θα κάνουν όταν εκλεγούν.

Ανώνυμος είπε...

Αφού κρίνετε ένα πολιτικό από το φυλλάδιο του τότε από πολιτική είστε όλοι... ξεφτέρια.
Το φυλλάδιο συμβάλει στις εντυπώσεις, στο να περάσει μερικές φορές κάτι που ο άλλος δεν είναι. Δηλαδή όταν ο ΓΑΠ χαιρετάει τους υποψηφίους του κόμματος σημαίνει και ότι είναι... φιλαράκια;
Μη τρελαθούμε τελείως...
Από εκεί μέχρι να πάρει κάποιος τον σταυρό χρειάζεται πολλά χιλιόμετρα αλλά και να μπορεί τουλάχιστον να βάζει την μια λεξούλα δίπλα στην άλλη...
Αλλά και επί της ουσίας από την πίσω μεριά το φυλλάδιο της Άριας δεν διαβάζεται (μιλάμε για εμφάνιση, για να μη μπερδευόμαστε).
Και αν έχω άδικο ας το αναρτήσεις...
Από μπροστά συμφωνώ ότι είναι καλό.
Αλλά απλά καλό τίποτα παραπάνω και όσοι γνωρίζουν το αντικείμενο καταλαβαίνουν...

Ανώνυμος είπε...

Τις κυρίες τις περιποιήθηκες δεν μπορώ να πω.. για τα φυλλα΄δια των ανδρών υποψήφιων τιποτα;

ξεφτέρι είπε...

10.33
ποιος σου είπε ότι ο σχολιασμός των φυλλαδίων δεν είναι μέρος της πολιτικής;
δεύτερον γιατί βγάζουν όλοι οι υποψήφιοι αν δεν έχουν καμια σημασία όπως λές;
τρίτον, δημιουργούν εντυπώσεις σίγουρα, άλλοτε καλές κι άλλοτε καλές και αυτό σχολιάζουμε
τέταρτον, γιατί τα κόμματα βγάζουν επίσης σε φυλλάδια τα προγράμματά τους;
πέμπτο και τελευταίο, δεν ξέρεις ότι οι πολιτικές εντυπώσεις, η διαφήμιση και η Εικόνα έχουν τεράστια δύναμη στην εποχή μας;

Ανώνυμος είπε...

Το φυλλάδιο της Άριας είναι καταπληκτική δουλειά.Συγχαρητήρια σε αυτήν και στους συνεργάτες της που συνέβαλλαν στην δημιουργία του φυλλαδίου.Όσο για την πίσω πλευρά εγώ είδα ότι μια χαρά διαβάζεται χωρίς κανένα πρόβλημα.Η γραμματοσειρά του είναι πολύ όμορφη και καλλιγραφική και δείχνει την ποιότητα του φυλλαδίου.Μάλλον ο Ανώνυμος φίλος μας ο 10:30 που έγραψε ότι η πίσω μεριά του φυλλαδίου δεν διαβάζεται πρέπει να φορέσει επειγόντως γυαλιά για να μπορεί να διαβάζει καλύτερα..
Έχει πέσει πολύ ζήλια με την Άρια πράγμα που δείχνει ότι κάποιοι την φοβούνται πάρα πολύ, αλλά η Βοιωτία θα την στείλει στις 4 Οκτωβρίου στην Βουλή για να βοηθήσει ουσιαστικά τον νομό της Βοιωτίας .

Ανώνυμος είπε...

Με τη φόρα που χει πάρει την βλέπω πολύ εύκολα στη βουλή και με τρεις τεσσερις χιλιάδες ψήφους παραπάνω από τη άλλη φορά

κονέ είπε...

Για όσους βλέπουν πίσω απ' αυτά αλλού είναι το ζήτημα και το παραπολιτικό ζουμί γιατί όπως μαθαίνω από πολύ μέσα ( πιο μέσα δε γίνεται κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε..) ότι το δημοσίευμα έκανε πολλούς να χάσουν το χρώμα τους και τ' αυγά και τα πασχάλια σε σημείο να "διορθώνουν" τελευταία στιγμή την προεκλογική τους εκστρατεία...(περισσότερα δε λέγονται ), όσο για τις ασπιρίνες ε, αυτές με τις χούφτες τις πήραν κάποιοι..ε ρε γλέντια!

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ ΕΣΚΙΣΕ!!!ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ!! ΕΤΣΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
όποια θέση και να πάρει η κ Αγάτσα σε σταυρούς το οφείλει σε εσένα.
Όταν λέω ¨όποια¨ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΏ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εσύ φίλε που ήσουνα στο Δίστομο πες μας ποιες προτάσεις έκανε που αφορούσε την ευρύτερη περιοχή και ποιες συγκεκριμένες λύσεις πρότεινε ;
Τώρα σχετικά με το ότι τα είπε όλα απέξω και για να τελειώνουμε με το θέμα των σημειώσεων, σε όλες τις ομιλίες, αυτοί που δεν κρατούν σημειώσεις όταν μιλάνε είναι οι Τόγιας, Τσόνογλου, Βαγιάκος χωρίς να σημαίνει ότι όλοι οι άλλοι δεν είναι αξιόλογοι.
Εντάξει η κ αγάτσα να σαρώσει αλλά εσύ μη σαρώνεις και τα μάτια τόσου κόσμου που παρακολουθούν.

Ανώνυμος είπε...

...όποια εννοείς και πρώτη 1.50; πες το μου κι αυτό...!

Ανώνυμος είπε...

Κάτι είπα για...λαμπάδες εγώ χτες, τώρα το πιασαν όλοι.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο χτεσινός "νεωκόρος" που μίλησα πρώτος για λαμπάδες για να μην μπερδεύεστε βοιωτέ και οι αναγνώστες.

Ανώνυμος είπε...

Μάτια έχει πολύ ωραία πάντως...αντικειμενικά το λέω.

βοιωτός είπε...

Συνολικά απαντὠ.
Η viotia είναι γεγονός ότι έχει τους πλέον νοήμονες τακτικούς αναγνώστες στη Βοιωτία.
Από την άποψη αυτή εκείνο που εγώ υπέδειξα είναι να εξετάσουν ως θετική για τον τόπο επιλογή την... σταύρωση της κ. Αγάτσα και εξ αντιδιαστολής να μην ψηφίζουν ότι τους λέει ο γνωστός ή ο συνάδελφος ή ο καμματάρχης που δεν γνωρίζουν το συμφέροντα εξυπηρετεί. Τους προτρέπω δηλαδή να σκεφτούν με το δικό τους μυαλό γιατί κάπου το έχουμε ξεχάσει αυτό και αποδεχόμστε προκάτ σκέψεις που μας σερβίρουν επιτήδειοι.

Η επαγγελματική κρίση περί του φυλλαδίου είναι σαφής. Η συζήτηση δεν είναι περί γούστου, είναι για τα στάνταρντς και πόσο τηρούνται.

Εωσφόρος είπε...

Τα μάτια σου με καιν' γιατί 'σαι μανεκέν;

Ανώνυμος είπε...

Για τον Τόγια θα συμφωνήσω ότι δεν έχει σημειώσεις και δεν τις χρειάζεται.Για τους άλλους θα μου επιτρέψεις φίλε ανώνυμε...

Ανώνυμος είπε...

Καλά τέτοιο σουξέ ούτε στον ύπνο της η Άρια!!!

Ανώνυμος είπε...

βοιωτε
δέχομαι οτι σε διαβάζουν νοήμονες αλλά το άρθρο αυτό που έγραψες δεν απευθύνεται σε αυτούς.

ανωνυμε
που με ρώτησες μπορεί να πάρει και την 1η θέση μπορεί και την 6η σε συνδυασμό με τα παραπάνω περί νοημοσύνης.

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 2.42
σχετικά με τις σημειώσεις ειτε μας αρεσει ειτε οχι οι τογιας, τσονογλου, βαγιακος δεν κρατουν και ειναι γεγονος.
δεν εχεις παρα να τους παρακολθησεις.

Ανώνυμος είπε...

9.30

λές δηλαδή ότι όσοι την ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές και αυτοί που θα την ψηφίσουν τώρα
δεν είναι νοήμονες έτσι;

Ανώνυμος είπε...

9.30
Γιατί δεν λές καθαρά ότι φοβάστε την δυναμική της Αριας και το πας γύρω γύρω;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω πως εννοείς την νοημοσύνη αλλά ένας νοήμων όταν του υποσχεθεί ένας πολιτικός οτι θα του φέρει την θάλασσα στην Κωπαίδα δεν θα τον ψηφίσει.
Αν του υποσχεθεί οτι θα είναι ένας απο τους 6 δημόσιους υπαλλήλους που θα τον πάρει στο γραφείο του με απόσπαση απο την υπηρεσία του, όταν βγει βουλευτής και μάθει οτι το έχει πεί και σε αλλους 20, εάν τον ψηφίσει δεν θα είναι νοήμων.

Ανώνυμος είπε...

Από το τάξιμο στην Ελλάδα κανένας δεν έχασε...

Ανώνυμος είπε...

Την Αγάτσα την ξέρω ελάχιστα, και το blog το έχω παρακολουθήσει για πολύ λίγο. Διάβασα όλα αυτά τα εγκωμιαστικά για την Αγάτσα και πως ειναι αγωνίστρια γιατί έχει ένα παιδί! Μάλιστα, δηλαδή άμα είχε 2 παιδιά θα έπρεπε να σχιστούμε όλοι να την βγάλουμε πρώτη. Ο Τόγιας έχει δύο παιδιά, η Τσόνογλου επίσης, ο Βαγιάκος ακόμη όχι, τι κρίμα ο καημένος δεν μπορεί να θεωρηθεί αγωνιστής. Μπορεί κάποιος να μου πει γιατί η Αγάτσα είναι κοντά στον κόσμο; Επίσης τι ακριβώς έκανε ως αντινομάρχης Βοιωτίας; εκτός από το να προετοιμάζεται για βουλευτής; (πάω να δω τι έχετε γράψει και για τους άλλους).