Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Εγκρίθηκε ο απολογισμός του Δήμου Λεβαδέων

Με 12 Ναι και 3 Οχι (Πούλου, Ανέστης, Κοτσικώνας) εγκρίθηκαν στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς ο απολογισμός, ο ισολογισμός και οι οικονομικές καταστάσεις του Δήμου Λεβαδέων. Υπήρχαν πολύ σημαντικές απουσίες (and ladies first): η Βάσω Ζητουνιάτου (που εμφανίστηκε στο ΤΕΛΕΑΣΤΥ), η κ. Νίκη Δημακοπούλου αλλά και ο Αλ. Μητάς, ο Ηλίας Γκριτζάπης, ο Νίκος Καφρίτσας και ο κ. Ιωάννης Ξηρογιάννης, ο αντικαταστάτης του Χρήστου Παλαιολόγου, στον οποίο κ. Ξηρογιάννη θα επανέλθουμε.
Η συζήτηση εξελίχθηκε σε ανελέητο σφυροκόπημα της δημοτικής πολιτικής Τσιφή από τους παρόντες αρχηγούς δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, την κ. Γιώτα Πούλου, τον κ. Λουκά Ανέστη και τον Νώντα Κοτσικώνα.
Ομως όπως η viotia επανειλημμένως έχει σημειώσει η όλη αυτή διαδικασία είναι ατελέσφορη και τρόπον τινά θεατρική αφού ο προϋπολογισμός που κρίνεται είναι πάντοτε πλασματικός άρα και η υλοποίησή του αδύνατη.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων ο δήμαρχος Λεβαδέων άλλοτε με επιχειρήματα και άλλοτε με λεκτικές ακροβασίες απέφυγε το "στενό μαρκάρισμα" σε μια πρακτική που επαναλαμβάνεται μονότονα πολλά χρόνια.
Και αντικεμενικά το ενδιαφέρον της ιδιαίτερα ήσυχης συνεδρίασης μετατοπίστηκε στα διαμειφθέντα μεταξύ των ομιλητών που χθες ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα...
Λόγου χάριν όταν (και) αυτοσαρκαζόμενος προφανώς ο κ. Τσιφής είπε προς το άναυδο σώμα ότι "...είμαι 30 μήνες δήμαρχος, όχι 30 χρόνια. Είμαι πολύ καλός δήμαρχος και θέλω να ελπίζω ότι η Λιβαδειά θα βρεί στα επόμενα 200 χρόνια άλλον έναν σαν εμένα..." ο κ. Κοτσικώνας του αντέτεινε -υπονοώντας τις κρίσεις μεγαλείου που καταλαμβάνουν συχνά πυκνά τον Γάλλο πρόεδρο - ότι "... Κάτι τέτοια λέει και ο Σαρκοζί...", . Ο δήμαρχος Λεβαδέων απάντησε ότι "... από εμένα τα ακούει ο Σαρκοζί. Ο Σαρκοζί με μιμείται..." (!!!)Και η στιχομυθία έκλεισε με την παρέμβαση της κ. Γιώτας Πούλου, που σε επίδειξη καλού χιούμορ και με εμφανώς καλή διάθεση, είπε: "...δεν είστε ίδιοι με τον Σαρκοζί κ. δἠμαρχε. Διαφέρετε στη σύζυγο..." φέροντας μια αύρα από Κάρλα Μπρούνι στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου.
Μια αύρα πνευματικότητας στη συνεδρίαση έφερε και η δήλωση του (απόντος όπως προείπαμε) νέου δημοτικού συμβούλου κ. Ιωάννη Ξηρογιάννη με την οποία καταψήφισε τον απολογισμό και τον ισολογισμό.
"Την αλήθεια δεν κατέχει ουδέποτε ο εκφέρων αυτή μα ο αποδέκτης αυτής". Καλό...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιπεράτο ρεπορτάζ, όλα τα λεφτά!

Ανώνυμος είπε...

Oh mondieur Nicola!

Ανώνυμος είπε...

7.27 ,πες το ελληνικά γιατί το γαλλικό δεν το χεις

Ανώνυμος είπε...

a

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα πρόλαβε και την πήρε ο Σαρκοζί την Κάρλα...

Ανώνυμος είπε...

ο σαρκοζι την κ. πουλου επρεπε να διαλεξει,ποια καρλα μπρουνι!

Ανώνυμος είπε...

κακίες...

Εωσφόρος είπε...

Τσιφής, Σαρκοζί και στο βάθος...Ναπολέων.

βοιωτός είπε...

8.04
Καλό.