Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Τσάτρα-πάτρα οι επισκευές στη Στρατηγού Ιωάννου

Αδιανόητες κακοτεχνίες εντοπίζονται στην οδό Στρατηγού Ιωάννου, στο κέντρο της Λιβαδειάς, όπου υποτίθεται ότι γίνονται επισκευές του οδοστρώματος λόγω προηγουμένων αβλεψιών της εργοληπτικής εταιρείας που έχει αναλάβει την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Λιβαδειάς.

Μια απλή περιδιάβαση αρκεί για να πειστεί και ο πλέον δύσπιστος αναγνώστης ότι οι υπεύθυνοι προσπαθούν να διορθώσουν τα προηγούμενα λάθη με νέα ενώ η εικόνα του κεντρικού εμπορικού δρόμου της Λιβαδειάς είναι αποκαρδιωτική. Κάντε κλικ στις φωτό για μεγέθυνση.
Δείτε εδώ ότι οι πλάκες που διευκολύνουν τους τυφλούς συμπολίτες διακόπτονται και ξαναρχίζουν χωρίς λόγο και αιτία.


Εδώ κάποιος φωτεινός εγκέφαλος τοποθέτησε την κολόνα στο κέντρο της διασταύρωσης με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολο αν χωράει ασθενοφόρο στον παράδρομο.
Τα φρεάτια διακόπτουν την πλακόστρωση και το μπετόν είναι εμφανές, παρουσιάζοντας ένα θέαμα που δείχνει ότι ερασιτέχνες κατασκεύασαν αυτή την πεζοδρόμηση.
Πάρκινγκ πάνω στην ειδική γραμμή για τους τυφλούς. Αλλη μια απόδειξη της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζεται το ζήτημα της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου.
Μπάζα αφημένα στην τύχης τους και κακοφτιαγμένα φρέατια που προδίδουν έλλειψη επαγγελματισμού.



Ετσι... Ολοι είναι δυσαρεστημένοι από την ανάπλαση.
Οι καταστηματάρχες στη Στρατηγού Ιωάννου επειδή μετά τη διετή ταλαιπωρία ήλπιζαν ότι ένα άρτιο έργο θα βοηθούσε στην εμπορική ανάκαμψη της περιοχής αλλά βλέπουν να διαψεύδονται.

Οι αγρίως φορολογούμενοι δημότες διότι βλέπουν τα χρήματα που πλήρωσαν για τον εξωραϊσμό της πόλης να μην αποδίδουν όσο πρέπει.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας καθώς πλέον δυσκολεύονται ακόμη και να περάσουν από τη Στρατηγού Ιωάννου, λόγω των έντονων διαμαρτυριών των εμπόρων και των κατοίκων της περιοχής.

Αλλά τώρα που το σκέπτομαι δεν είναι όλοι δυσαρεστημένοι: υπάρχουν προφανώς και κάποιοι που με τα μπαλώματα αυτά βγάζουν το παντεσπάνι τους...

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γνωριζουμε ποια εταιρια εχει αναλαβει το εργο?

Ανώνυμος είπε...

Είναι σημαντικό να δινεται το όνομα του εργολάβου σε τέτοιες κακοτεχνίες! Άλλοστε δεν είναι απόρρητο, αν ψαξει κάποιος θα το βρει στο δημόσιο έγγραφο της σχετικής ανάθεσης έργου! Όποιος το ξέρει ας το αναρτήσει!!!!

βοιωτός είπε...

Η ευθύνη δεν είναι του εργολάβου.

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος εχει την ευθυνη? Οι καταστηματαρχες ή οι πολίτες? Αυτος που εχει αναλαβει το εργο εχει αποκλειστικα την ευθυνη!

Ανώνυμος είπε...

Πρώτο βοιωτέ οι φωτογραφίες δεν ανοίγουν με κλικ. Δεύτερο την ευθύνη του έργου την έχει αυτός που έχει την επίβλεψη (μάλλον ο Δήμος Λιβαδιάς) Τρίτο όλα τα έργα (Κεντρική Πλατεία - Στρατηγού Ιωάννου - Πλατεία Διάκου - Βενιζέλου κτλ.) είναι Μπαλώματα.
Κύριοι Άρχοντες και Υπάλληλοι της Δημοτικής Αρχής τι έχετε να πείτε εάν οι κάτοικοι ή οι καταστηματάρχες σας πάνε στον Εισαγγελέα;

Ανώνυμος είπε...

1.οι πλακες αγαπητε μου εχουν αλαγη πορειας αριστερα,συνεχιζουν ευθεια παλι αλαγη πορειας δεξια και συνεχιζουν.ανοιξε τα ματακια σου!!!
2.η διασταυρωση που λες ειναι πεζοδρομος και το ασθενοφορο ερχετε απο δεξια>μαλον δεν εχεις πιασει τιμονι!!!αστο μεγαλε δεν το εχεις!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ααα!!!!!!!1και η κολονα δεν ειναι στο κεντρο ειναι αριστερα....ΚΟΙΤΑ ΚΑΛΗΤΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Καλά κύριοι άρχοντες έργα της προκοπής δεν ξέρετε να κάνετε κι αφήστε τις δικαιολογίες αλλά δεν ξέρετε ούτε ορθογραφία; έλεος πια...

βοιωτός είπε...

9.55
Εννοείς ότι η κολόνα θα μπορούσε να τοποθετηθεί ακριβώς στο κέντρο;
Ενδιαφέρουσα ιδέα. Την άλλη φορά βάλτε τη ακριβώς στη μέση να μην περνάει ούτε ποδήλατο.
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, η όλη ανάπλαση είναι προβληματική. Ρώτησε τους εμπόρους της περιοχής.
Τα άλλα είναι για μικρά παιδιά και αυτή την επο΄χη δεν είναι και΄ρος για παιχνίδια.

Ανώνυμος είπε...

...το κατα λάθος λάθος μπορεί να σε οδηγήσει και σ άλλα επόμενα, δε σε επαναφέρει όμως στο σωστό ποτέ...

Ανώνυμος είπε...

Τον σάκο για τα μπάζα τον έχουν αφήσει στη μέση μάλλον από ότι καταλαβαίνω για να μην μπαίνουν τα ζώα οι οδηγοί, αν υπήρχε η πινακίδα μόνο θα την είχαν παραμερίσει και θα έμπαιναν όπως θα έλεγαν χαρακτηριστικά «για λίγο ρε μα…α πεζέ αφού περνάς τι μιλάς !!! χι χι χι

Ανώνυμος είπε...

Κ'που ν'αρχισουν οι καλες βροχες ή να περασει κανενα βαρυ οχημα.
Δεν ξερω για τις ευθυνες παντως
οπως αναφερθηκε πιο πανω,
οι μαγαζατορες τραβανε το λουκι
για 2η χρονια.
Ντροπη?

Trofonios είπε...

Βάζω στοίχημα ότι θα ξαναχαλάσει το πλακόστρωτο. Και αυτό γιατί φταίει το υπόστρωμα του, οπότε κάπου αλλού θα βουλιάξει την επόμενη φορά, που δεν θα αργήσει μάλιστα. Βλέπετε προβλέπετε πολύ βαρύς χειμώνας.
Όσο για την βοηθητική λωρίδα των τυφλών είναι μια κοροϊδία προς τους τυφλούς πρώτα και ύστερα για όλους εμάς που διαβάζουμε και σχολιάζουμε εδώ. Σε όλες τις πόλεις άλλωστε το ίδιο συμβαίνει. Κατασκευάζονται έτσι, είτε από υποχρέωση είτε για να δείξουμε συμπονετικοί προς τους τυφλούς, και όχι για να είναι λειτουργικοί προς αυτούς. Αν θέλετε πραγματικά να δείτε και μόνοι σας ότι όχι οι τυφλοί αλλά ούτε καν εσείς δεν περιδιαβείτε μέσω των λωρίδων δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να πάτε μέσω αυτών και αν δεν ταλαιπωρηθείτε εμένα να με φτύσετε. Μάλλον όχι εμένα τον υπεύθυνο του έργου που δεν είναι άλλος από τον εργοδότη του. Δηλαδή τον ΔΗΜΟ

Εωσφόρος είπε...

Όρσε "κιόρηδες"!