Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Κώστας Καραμανλής:Τι έκανα για τη Βοιωτία

Εκτενή αναφορά στο έργο αλλά και τον σχεδιασμό της κυβέρνησής του για τη Βοιωτία έκανε απόψε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε προεκλογική ομιλία του στη Λιβαδειά. Εδώ θα ήταν δυνατόν να διεξαχθεί μια νηφάλια συζήτηση χωρίς φανατισμούς και κομματικές ταυτότητες. Δείτε το πολύ ενδιαφέρον απόσπασμα από την ομιλία του Καραμανλή στη Λιβαδειά.
Κώστας Καραμανλής:Τι έκανα για τη Βοιωτία

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ θα με συγχωρέσεις αλλά με φανατίλες και εμπαθείς σαν τον Τροφώνιο που σιγά τον πολιτικό αναλυτή δηλαδή δεν μπορεί κανένας να κάνει σοβαρή συζήτηση.Με καναν άλλον από τους σοβαρούς αναγνώστες και σχολιαστές που έχεις και που είναι πολλοί ίσως.

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς φανατισμούς και κομματικές ταυτότητες; Ωραία και πολιτισμένα τα λες αλλά για άλλη χώρα θα λες σίγουρα. Σε καμια διακοσαριά χρόνια μπορεί (δεν είμαι σίγουρος) να εκπολιτιστούμε. Άκου με κιεμένα που είμαι μεγαλύτερος και κάτι ξέρω κι έχω δει παραπάνω. Γι' αυτό από το 1996και μετά ψηφίζω λευκό και δεν δίνω πεντάρα για όλους αυτούς και τα τσιράκια τους.

Αριμνητος είπε...

Πέστε τα χωρίς επιχειρήματα, είστε πιο πειστικοί
(Νίτσε)

τώρα μια μικρή εξάσκηση σε αυθεντικό κείμενο

Η Βοιωτία δείχνει το δρόμο του μέλλοντος (αυτό πόνεσε..)

Λιβαδειά η πόλη όπου οι αμφιβολίες γίνονται βεβαιότητες.. .δηλαδή υπήρχαν ακόμα αμφιβολίες και τις έκρυβαν από το λαό; μην το μάθει η Αλέκα, οι Γιώργηδες ο Άλεξ κλπ που εμφορούνται από ακλόνητη μεταφυσική πίστη στο ΕΣΠΑ, εννοώ στη νίκη.

επι τη ευκαιρία δεν δόθηκαν οδηγίες όταν κρατάμε το ΕΣΠΑ στα χέρια μας και θέλουμε να ξύσουμε (κλείσουμε) τ’ αυτιά μας τι κάνουμε;

Οι ανάγκες των Βοιωτών είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μου, όπως το δημοπρατούμενο νοσοκομείο της Χαλκίδας (αν δεν πρόκειται για τη νέα διοικητική δομή της χώρας τότε μάλλον και στη Γεωγραφία έχουμε πρόβλημα ..)

Σε κάθε περίπτωση αφού η χώρα είναι βαθύτατα θρησκευόμενη και ο Θεός της Ελλάδας π.χ. ως γνωστόν έστειλε τον Υιό του για τη Σωτηρία της και όχι τον Ανιψιό του τίθεται σαφώς ένα δογματικό πολιτικοθρησκευτικό ζήτημα και μια και το Δαφνί είναι τόσο κοντά μας (αυτό αποσιωπήθηκε) η μοίρα του τόπου είναι προδιαγεγραμμένη.

ΥΓ συγγνώμη αγαπητέ Βοιωτέ αλλά δεν μπορώ να είμαι σοβαρός αυτή τη σοβαρή ώρα..
συγχαρητήρια για το περιοδικό, αυτό σοβαρά!!

Ανώνυμος είπε...

αρίμνητε ποια ιστοσελίδα έχεις;

βοιωτός είπε...

Αρίμνητε,
πράγνατι έχουν κάτο οσυρεαλιστκό οι φετινές εκλογές αλλά δεν είναι αυτό που δεν θα αντέξουμε.
"Η δημοκρατία -΄αλλωστε-σου εξασφαλίζει ότ υατοί που θα σε κυβενρήοσυν δεν θα έινι καλύτεροί σου"έλεγε ένας σοφός παππούς.
Πάντως αδικείς τον Καραμανλή με τη γεωγρφαική αναφορά:για λόγου χάρεη για τον κάτοικο Σχηματαρίου το νοσοκομείο στη Χαλκίδα είναι το δικό του κι ας είναι σε άλλο νομό.

Τέλος τα συγχαρητήριά σου για τη ΒΟΙΩΤΙΑ αξίζουν για εμένα πολλά για ευβόητους λόγους και παρότι δεν σε γνωρίζω προσωπικά. Ευχαριστώ πολύ.

Ροζαλία είπε...

Αρίμνητε, όπως πάντα εκλεκτός

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά ήταν η συγκέντρωση να βάλουν γυαλιά όσοι δε βλέπουν καλά.. Τους καμια 50ριά νοματαίους που μαζεύονταν στις ομιλίες των στελεχών που λένε δεν τους είδαν ούτε αυτούς; θα χουν πολλή δουλειά οι οφθαλμίατροι!

Ανώνυμος είπε...

50 ΛΕΩΦΟΡΙΑ Χ 50 ΕΠΙΒΑΤΕΣ = 2500 ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΣΤΑΡΤΙΑ

βοιωτός είπε...

10.31
Μα τότε, αν είναι έτσι όπως τα λες, είχε πολύ κόσμο. Αποφασίστε...

Ανώνυμος είπε...

Μαγκες για ριξτε μια ματια στο διαδυκτιακο τοπο ξενων εφημεριδων.....μετρησα 5 δημοσκοπησεις για τις εκλογες στην ελλαδα σε δειγματα 2500 και ανω πολιτων εκ των οποιων οι δυο ...μας τα λενε αλλοιωτικα απο οτι οι δικες μας που εβγαιναν μεχρι το δεκαπενθημερο της απαγορευσης......ριξτε μια ματια και θα καταλαβετε τι εννοω....

Ανώνυμος είπε...

H OMILIA EGINE FILE MOY GIA THN VIOTIA OXI GIA THN FOKIDA-LAMIA -ATHINA

βοιωτός είπε...

10.54
Δώσε μας λινκ.

βοιωτός είπε...

10.58
Ανοησίες. Αντιφἀσκετε. Αυτά είναι επιχιερήματα μέχρι δευτέρα Λυκείου...

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτε σε ξερω για εξυπνο....αν δημοσιευσεις σχολιο με link δημοσκοπησης θα εχεις προβληματα....κανε τον κοπο και ψαξε γαλλια,αγγλια,ισπανια,αμερικη....θα τις βρεις..

βοιωτός είπε...

11.11
Μην ανησυχείς για εμένα. Αλλωστε με αυτά που βλέπω είσαι σίγουρος ότι δεν είναι καλύτερα στη φυλακή;

Ανώνυμος είπε...

παντως η αληθεια να λέγεται. όπως είπε ο πρωθυπουργός μας, επι ημερων του καθαρίστηκε ο Ασωπός και τιμωρήθηκαν οι ρυπαντες. Επίσης ειναι ευχαριστημένος επειδή γέμισε τον Ελικώνα με ανεμογεννητριες και καλώδια.

βοιωτός είπε...

11.29
Αυτό είναι μια σοβαρή κριτική.

Ανώνυμος είπε...

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ.

βοιωτός είπε...

12.13
Δηλαδή τι η Χαλκίδα είναι ξένος τόπος;
Πείτε κανένα σοβαρό επιχείρημα και έχω όρεξη για πραγματική πολιτκή κουβέντα.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτε
δεν ειπα οτι η χαλκιδα ειναι ξενος τοπος αλλα ο τιτλος του αρθρου σου ειναι ¨ καραμανλής: τι εκανα για την βοιωτια.¨
η χαλκιδα πως να το κανουμε δεν ειναι στην βοιωτια η κανω λαθος;

Ανώνυμος είπε...

Άμα οι μεταφερμένοι ήταν 2500 τότε ξεπέρασε τις 5000! τα άλλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς

Ανώνυμος είπε...

Πως γίνεται από τη μια να είχε ΜΟΝΟ 700 άτομα όλη η συγκέντρωση και από την άλλη νεα ήρθαν από άλλους νομούς 2500 ; Μαθηματικοί εγκέφαλοι τα γράφουν αυτά; χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Την διακαναλική του Τσίπρα την έδειξε μόνο ο Άλφα σήμερα του Καρατζαφέρη τη δείχνουν όλα τα κανάλια! Τους έπιασαν οι αγάπες για τον ΛΑΟΣ ε; Και μετά μιλάμε για πρόβατα..

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξεχνούμε ούτε τα Ίμια ούτε τη Μαδρίτη ούτε τον Οτσαλάν! ο Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη πριν από λίγο...

αλλα δε βαριέσαι μερικοί που... μετράνε πολύ....σωστά καμια 500αριά θα πουν ότι έχει όλους κι όλους κι αυτή η συγκέντρωση...

Αριμνητος είπε...

Ανώνυμε 1.12 π.μ. δεν έχω ιστοσελίδα..αυτό απαιτεί αφοσίωση και χρόνο. Ίσως, κάποτε στο μέλλον.

Ευχαριστώ Ροζαλία, μάλλον όμως είμαι απλώς "εκτός"

τελευταίος, αλλά όχι φυσικά έσχατος ..

αγαπητέ Βοιωτέ καλή η δημοσιογραφία, αλλά πρόσθεσε στο blog και κανένα excel για τις προσθαφαιρέσεις, θα διευκολύνεις πολύ!

έχεις δίκιο τον σουρεαλισμό θα τον αντέξουμε, όμως κάποιοι πολιτικοί, όνομα και μη χωριό, έχουν προσχωρήσει στο κίνημα DADA μιμούμενοι τον Μαρσέλ Ντυσάν και τα περίφημα ready mades δημιουργήματά του όπως τη λεκάνη αποχωρητηρίου που έστειλε σε έκθεση με τον τίτλο "Κρήνη"
να δούμε την Κυριακή τις καλλιτεχνικές ανησυχίες και αδυναμίες των ψηφοφόρων..

Ροζαλία είπε...

αρίμνητε, πώς το εννοείς το εκτός; με τα στερεότυπα της μορφής "δεν συμμετέχεις στα κοινά από θεση αιρετού και συνεπώς μαχόμενου για το κοινό όφελος";
η πράξη και η στάση της ζωής μας στην καθημερινότητά της και στα διλήμματά της , μας κάνει εκλεκτούς ή μη, εκτός ή μη, έσχατους ή πρώτους, ανθρώπους ή ανδρείκελα.

Αριμνητος είπε...

Ροζαλία, μια συζήτηση για την ανθρώπινη φύση και, πως την αντιλαμβάνονται, όχι μόνο οι θρησκείες, αλλά και οι πολιτικές ιδεολογίες θα μας πήγαινε πολύ-πολύ μακριά, την ώρα, μάλιστα, που καταμετρώνται ακόμα οι παριστάμενοι στις προεκλογικές ομιλίες. Tο "εκτός" ήταν λογοπαίγνιο, αντί του "εκλΕκτός", στην πραγματικότητα προτιμώ το "εκτός σχεδίου" (σκέψου, όλοι έχουν ένα έτοιμο σχέδιο για σένα, ακόμα και για την ψυχή σου!)

Ανώνυμος είπε...

Ρώτησα για ιστοσελίδα από το σήμα και γιατί γράφεις πολύ ωραία και με πολύ χιούμορ αρίμνητε. Τότε γράφε πιο συχνά εδώ διαβάζω καθημερινά στη βοιωτία.

(ανώνυμος 1.12)

Ροζαλία είπε...

αρίμνητε,οι συζητήσεις που πάνε πολύ μακριά.. δεν βρίσκουν και τίποτα ίσως. υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αφής των πραγμάτων.
σαφώς και το εκτος ήταν η λήγουσα του εκλεκτός αλλά,όπου ανθεί ο μέσος όρος παύω να υπάρχω..

Αριμνητος είπε...

Ροζαλία, προστάτευσε ως κόρη οφθαλμού την ευαισθησία σου, αλλά πρόσεχε, επίσης, να μη σου κάνει τελικά κακό.
---------------------------------
Ανώνυμε 1.12
Ευχαριστώ. Μοιραζόμαστε ένα -τουλάχιστον- κοινό ..πάθος! την καθημερινή ανάγνωση του Βοιωτού, που αποδεδειγμένα διαθέτει και πένα και χιούμορ. το άλλο πρέπει να είναι το ξενύχτι (με βάση τι ώρες απαντάς!)
----------------------------------
ΥΓ βρισκόμαστε εκτός θέματος σχολίου.

Ροζαλία είπε...

αρίμνητε σ ευχαριστώ ιδιαιτέρως. ο καθείς θ αφήσει μια σφραγίδα στο σύντομο πέρασμά του.

Ανώνυμος είπε...

Το βράδυ αργά τα διαβάζω όλα με τη ησυχία μου αρίμνητε. Δε γράφω συχνά γιατί δε γράφω πολύ καλά. Αλλά ξεχωρίζω τον βοιωτό που έχει φοβερές γνώσεις και μαθαίνω πολλά και μου αρέσει πολύ και το δικό σου στυλ. Χαίρομαι να διαβάζω καλούς σχολιαστές γιατί δεν έχω το χάρισμα΄ και να απολαμβάνω τις συζήτήσεις σας. Καλή νύχτα αν και είναι νωρίς ακόμα για μένα.