Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Οι δαπάνες των υποψηφίων 2009. Γιάννης Καράμπελας

Ενδιαφέρον από όλες τις απόψεις είναι το έντυπο με το οποίο ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στη Βοιωτία Γιάννης Καράμπελας επιχειρεί να επικοινωνήσει με τους πολίτες του νομού μας.

Τα χρὠματα στο εξώφυλλο είναι άψογα, σε τόνους του μπλε και του λευκού, και δίδουν μια αίσθηση καθαρότητας (το πιάσαμε το υπονοούμενο, ε;), η φωτογραφία του υποψηφίου θα μπορούσε να είναι καλύτερη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι άσχημη. Το κείμενο στο εξώφυλλο είναι μικρό, λιτό, δυο λόγια όλα κι όλα: μια σοφή επιλογή στη βιαστική εποχή μας.


Στις εσωτερικές σελίδες το οπτικό υλικό είναι εξαιρετικό και επιλεγμένο από έμπειρο μάτι. Φωτογραφίες στο κατάλληλο μέγεθος με την Ντόρα Μπακογιάννη, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τον μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο. Φυσικά δυο φωτογραφίες με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, μια με τον Δημήτρη Σιούφα και ακόμη μια -"προχώ"-με τη Νατάσα Παζαΐτη-Καραμανλή.


Το κείμενο με το οποίο ο Καράμπελας απευθύνεται στους Βοιωτούς πολίτες δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εμπνευσμένο και μάλιστα "μονόστηλο", όπως έχει τοποθετηθεί, διαβάζεται πολύ δύσκολα.


Δράττομαι εδώ της ευκαιρίας να προσθέσω ότι το σχήμα του φυλλαδίου είναι μεν εντυπωσιακό, διαφορετικό από τα συνήθη, νεανικό αλλά και δύσχρηστο λόγω μεγέθους και προσανατολισμού.
Το κεντρικὀ σύνθημα του Γιάννη Καράμπελα: "μαζί θα νικήσουμε" είναι επικοινωνιακά ορθό, είναι σύνθημα δηλαδή, χωρίς να εντυπωσιάζει για την πρωτοτυπία του.

Για το τέλος κράτησα το οπισθόφυλλο. Και δεν γίνεται να αποφύγω την πολιτική κριτική στην παρούσα περίπτωση. Στο επίσης πολύ καλό επικοινωνιακά οπισθόφυλλο, που περιλαμβάνει το βιογραφικό του Καράμπελα και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του αναφέρεται ότι ο νεαρός οικονομολόγος αναδείχθηκε 3ος στις εθνικές εκλογές του 2007. Συντηρεί δηλαδή ο κ. Καράμπελας τη γνωστή σε όλους τους Βοιωτούς, ατελέσφορη και χωρίς νόημα πια διαμάχη του με τον Ανδρέα Κουτσούμπα για την 3η έδρα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2007 και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Δεν θα κρίνω εδώ αν ο Καράμπελας βρίσκεται εν δικαίω ή εν αδίκω -άλλωστε γι'αυτό υπάρχει το ΑΕΔ. Θα πω όμως ότι επικοινωνιακά η αναφορά αυτή είναι λάθος. Γιατί είναι κρίμα μια τόσο ωραία και ακριβή δουλειά να μην συζητείται για αυτόν τον λόγο αλλά για την τελευταία γραμμή στο οπισθόφυλλο...
Δείτε κι αυτἀ.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επαγγελματική ανάλυση.

Ανώνυμος είπε...

oi edres einai treis kai autos diafimizete tritos itan sti bouli to palikari kai den to kserame?
as sobareytoun osoi asxolountai me ta politika dromena ftanei poia o katiforos kai i apaksiosi tis politikis

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν ήταν τρίτος τότε;;;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ήταν τέταρτος;

Ανώνυμος είπε...

pote tote ektos an apo tote ebgale filadio, pantos akoustike oti i diafora kseprase to diakosia stin apofasi tou diakstiriou

Ανώνυμος είπε...

που φτάσαμε λέω εγώ....

Ανώνυμος είπε...

Αν μας έλεγαν και που τα βρίσκουν τα λεφτά γαι φυλλάδια και διαφημίσεις συνέχεια όλοι οι υποψήφιοι καλά θα ταν. Κατά τ' άλλα η κρίση τους μάρανε...Ντροπή πια..