Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Ενας ειδικός για τη ΒΟΙΩΤΙΑ

Από τον εκλεκτό φίλο και πρόεδρο του Συλλόγου Λεβαδέων "Ο Λάμπρος Κατσώνης" δρ Πάνο Ν. Στάμου λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή.

Δρ. Πάνος Ν. Στάμου
Β. Κωνσταντίνου 84. Βάρκιζα 166 72, Τηλ./Φαξ:+210 8970 542
E – mail:
ionia@ath.forthnet.gr

Κο Δημήτρη Λάμπρου
Εκδότη/Διευθυντή περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ
Βύρωνος 19, Λιβαδειά 32 100
22 Σεπτεμβρίου 2009

Αγαπητέ κύριε Λάμπρου,

Σας ευχαριστώ πολύ για την αποστολή του πρώτου τεύχους του περιοδικού σας, το οποίο καλωσορίζω ως φωτεινή πηγή ελπίδας για τα βοιωτικά δρώμενα.

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας συγχαρώ για την ιδέα, αλλά προπαντός για την προσπάθεια! Οι Βοιωτοί και ειδικότερα οι Λιβαδείτες γνωρίζομε πολύ καλά ότι τα ενδιαφέροντα στην πατρίδα μας περιστρέφονται κατά προτεραιότητα στα πολιτικά και κατά ένα επίσης μεγάλο μέρος στα ποδοσφαιρικά θέματα. Απομένει δυστυχώς πολύ μικρό μέρος για ενδιαφέρον και δραστηριότητα στις πνευματικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες. Θέλει επομένως πολύ κουράγιο να ασχοληθεί κάποιος με την έκδοση περιοδικού, που πέρα από τα πιο πάνω ‘πάγια’ ενδιαφέροντα, θα έλκει και θα συγκεντρώνει την προσοχή μας σε ιστορικά, οικονομικά και πολιτιστικά θέματα, όπως υπόσχεται το περιοδικό σας.

Για όσους έχουν εμπειρίες γύρω από την τακτική έκδοση περιοδικού, προκαλεί τον θαυμασμό η προσπάθειά σας αυτή. Το κυνήγι της ύλης, το ποιοτικό της επίπεδο, η διατήρηση της επικαιρότητας των γραφομένων στην τρίμηνη έκδοση και η πρόκληση του συνεχούς ενδιαφέροντος του αναγνώστη απαιτούν όρεξη και δεξιότητες του εκδότη, που πρέπει να διατηρηθούν και μετά την επιτυχία της πρώτης εντύπωσης. Εσείς έχετε δώσει δείγματα προς την σωστή κατεύθυνση και ελπίζομε ότι θα συνεχίσετε με προοδευτικά αυξανόμενη ένταση να μας τροφοδοτείτε με πάντοτε σημαντικά αναγνώσματα.

Εύχομαι οι αναγνώστες της ΒΟΙΩΤΙΑΣ , μέσα και έξω από τη Βοιωτία, να αγκαλιάσουν την προσπάθειά σας και να σας υποστηρίξουν στον αγώνα σας για την αφύπνιση του βοιωτικού πνεύματος και τη «συντριβή της συμβατικότητας» !

Σας συγχαίρω και πάλι, και όντας βέβαιος για την επιτυχία της προσπάθειά σας, παραμένω

Με εκτίμηση
Πάνος Ν. Στάμου
Διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών
Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ειδικός δεν είμαι και δεν ξέρω πόσο μετράει η δική μου γνώμη. Σαν αναγνώστης εντυπωσιάστηκα με την πλούσια ύλη και τα άριστα ελληνικά.Μου άρεσε πολύ και συμφωνώ με τον κ.Στάμου για τη συμβατικότητα που πρέπει να σπάσει. Επιτέλους κάτι σοβαρό στην πολιτιστική μιζέρια που ζούμε...