Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

Υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΝ ο Τσίπρας

Οπως εγκαίρως είχατε ειδοποιηθεί (Αποχωρεί ο Αλέκος Αλαβάνος από την προεδρία του ΣΥΝ) ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΝ. Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Π.Γ. έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Είναι φορές που η ίδια η ζωή φέρνει τα πράγματα διαφορετικά από τους προσωπικούς μας σχεδιασμούς. Και τότε αποφάσεις και διλήμματα, που αρχικά φαίνονται πολύ μεγάλα, ωριμάζουν πολύ πιο γρήγορα από όσο θα περιμέναμε.
Στις τελευταίες εκλογές εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρων, ιδιαίτερα νέες και νέοι, μας τίμησαν με την πολιτική τους εμπιστοσύνη. Σήμερα, σε μια περίοδο έντονων κοινωνικών διεργασιών, οι προσδοκίες των μελών και των φίλων μας, οι προσδοκίες της κοινωνίας που ασφυκτιά μέσα στη κρίση του πολιτικού συστήματος, είναι ακόμη μεγαλύτερες.
Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να ανταποκριθούμε σ΄ αυτές τις υψηλές προσδοκίες και να οικοδομήσουμε μια μεγάλη Αριστερά, σύγχρονη και μαχητική, ικανή να συμβάλει στην ανατροπή των σημερινών παραλυτικών ισορροπιών και στη δημιουργία νέων κοινωνικών συσχετισμών.
Η πρόταση που έγινε από πολλές πλευρές εντός του κόμματος, να είμαι υποψήφιος για την προεδρία του Συνασπισμού, με τιμά ιδιαίτερα.
Έπειτα από μια σειρά εσωκομματικών διεργασιών και συντροφικών συζητήσεων με μέλη και στελέχη του κόμματος, πήρα την απόφαση -παρά τους αρχικούς μου δισταγμούς- να αποδεχτώ αυτήν την πρόταση. Το κάνω έχοντας απόλυτη συναίσθηση του βάρους και των υποχρεώσεων, που απορρέουν από αυτή την αποδοχή.
Σε κάθε περίπτωση, το άλμα προς τα εμπρός, είναι υπόθεση συλλογικής και συντροφικής δουλειάς όλων μας. Των καταστατικών οργάνων του κόμματος, που έχουν πάντα τον τελικό λόγο, αλλά και του καθενός και της καθεμίας από εμάς ξεχωριστά.
Είναι η στιγμή που, αν θέλουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών, καλούμαστε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας».


Μετά την εορταστική περίοδο και πριν την ουσιαστική έναρξη των προσυνεδριακών διεργασιών στις Πολιτικές Κινήσεις του ΣΥΝ, ο Αλέξης Τσίπρας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, όπου και θα παρουσιάσει δημόσια τις σκέψεις και τις προτάσεις του σχετικά με την πορεία του κόμματος προς το 5ο Συνέδριό του.

Οι αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Τσίπρα είναι ήδη πολλές και αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες. Πολιτικό τέκνο του Al. Αλαβάνου ο νεαρός Αλέξης προέρχεται από το λεγόμενο Αριστερό Ρεύμα, ανδρώθηκε πολιτικά μέσα στα antiglobal κινήματα και θεωρείται από εκείνους που θα προτιμούσαν να αποσυρθούν παρά να συμμαχήσουν εκλογικά με το ΠΑΣΟΚ.

Αντίπαλός του στη διεκδίκηση της προεδρίας του Συνασπισμού θα είναι ο Φώτης Κουβέλης, που υποστηρίζεται από το Ανανεωτικό Ρεύμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΜΜ!!!
ΑΜΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΑ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ.