Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

Αυτοκινητοδρόμιο Ορχομενού2

Κινητικότητα έχουμε στο ζήτημα του αυτοκινητοδρομίου, μόνο που δεν γνωρίζουμε αν είναι για εκείνο του Ορχομενού. Συγκεκριμένα αύριο Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού & Ερευνας Ορχομενού ΑΕ, γνωστού, και για την ακρίβεια περιβόητου, υπό τον συντετμημένο τίτλο ΚΕΜΑΕ. Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί να παραστούν οι 4 βουλευτές Βοιωτίας και στόχος -υποτίθεται ότι- είναι να τεθεί ομόθυμο βοιωτικό ερώτημα προς την ελληνική κυβέρνηση περί του τι πρόκειται να πράξει για το αυτοκινητοδρόμιο και τα υποστηρικτικά έργα που ακόμη... μελετώνται.

Eδώ στη viotia έχουμε υποδείξει πολλές φορές (Αυτοκινητοδρόμιο Ορχομενού1) τους υπαιτίους για την μη κατασκευή του αυτοκινητοδρομίου στην ώρα του, όμως το ΚΕΜΑΕ ποτέ δεν ενημέρωσε τους Βοιωτούς για τα λάθη που έγιναν (π.χ. η μη επικαιροποίηση της μελέτης του 1998) και τα πρόσωπα που ευθύνονται. Ακόμη περισσότερο οι ίδιοι άνθρωποι που τότε ελάμβαναν (ίσως υπό πίεση) τις αποφάσεις το ίδιο κάνουν και τώρα. Δεν πρέπει κάποτε οι ερωτήσεις να απαντηθούν; Αν ναι θα αρχίσουμε εμείς και μάλιστα από τον πρόεδρο τον κ. Δεσποτόπουλο:

1. Εχει υπογράψει την ως άνω σύμβαση ως πρόεδρος και δυνάμει σύμβουλος του ΚΕΜΑΕ; Η σύμβαση είναι καθόλα νόμιμη; Αν ναι γιατί δεν υλοποιήθηκε; Αν όχι γιατί την υπέγραψε;
2. Η αμερικανική εταιρεία Lemna International που μετείχε στην ¨Κοινοπραξία Αυτοκινητοδρομίου Ορχομενού" είχε αποστείλει επιστολή προς τον νομάρχη Βοιωτίας όπου κατονόμαζε τους υπαιτίους των καθυστερήσεων για την κατασκευή της πίστας; Ο κ. Νίκος Στάμος, τότε νομάρχης Βοιωτίας, τη θυμάται;
Θα μείνουμε εδώ και θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της αυριανής σύσκεψης αλλά θα επανέλθουμε σύντομα με περισσότερες ερωτήσεις και απαντήσεις ενώ θα αποκαλύψουμε και ποιος πολιτικός παράγων της Λιβαδειάς "πολέμησε" το αυτοκινητοδρόμιο Ορχομενού όταν την περίοδο 2004-2005 υπήρχαν μερικές ελπίδες υλοποίησής του.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΚΑΘΑΡΑ:
ΘΕΛΟΥΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤ/ΜΙΟ Ή ΟΧΙ.
ΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΚΑΤΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΤΟΤΕ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ, γνωρίζεις πολύ καλά, υποθέτω, πως όλη η ιστορία με το αυτοκινητοδρόμιο ήταν, πρασπάθησε μάλλον να είναι, μια αρπαχτή ώστε να τσεπώσουν μερικοί αδαπάνως κάτι από τα κονδύλια από το ΠΕΠ Στερεάς. Σοβαρή προσπάθεια, και όχι λόγια του αέρα και κωλόχαρτα χωρίς αξία, να κατασκευαστεί αυτοκινητοδρόμιο ουδέποτε υπήρξε.

Σήμερα, οποιαδήποτε συζήτηση για αυτοκινητοδρόμιο, και μάλιστα προδιαγραφών F1, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν μπορώ να καταλάβω τι νόημα έχει η οποιαδήποτε συνεδρίαση του ΚΕΜΑΕ πέρα από την απόφαση για αυτοδιάλυσή του. Το μόνο που, κατά την ταπεινή μου άποψη, έχει αξία να συζητηθεί είναι ποιοι σπεκουλάρησαν πάνω σ' αυτή την υπόθεση και τι οφέλη προσπορίστηκαν. Και να ξεμπροστιαστούν γι' αυτό. Καιρός είναι πια να πάψουμε να εθελοτυφλούμε και να βαυκαλιζόμεστε με αερολογίες και να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με σοβαρότητα.

βοιωτός είπε...

Μέτοικε,
εκείνοι που όπως ορθά υποψιάζεσαι προσπορίστηκαν οφέλη οικονομικά αλλά πολιτικά αδαπάνως πλησιάζει η στιγμή που θα πληρώσουν. Με ονόματα και διευθύνσεις...