Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Συγκέντρωση των εργαζομένων στον Δήμο Λεβαδέων

Κανένα φως δεν φαίνεται στον ορίζοντα για τους απλήρωτους εργαζομένους στις δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Λεβαδέων. Η δίκη για τη μη καταβολή δεδουλευμένων αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο ενώ ο δήμαρχος Λεβαδέων περιορίστηκε να εκφράσει την ηθική του συμπαράσταση. Ετσι οι εργαζόμενοι αύριο στις 11:00 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Ιδού η ανακοίνωση.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Λιβαδειά 18/12/2007
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σήμερα, γι άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες στο πόσο η Δικαιοσύνη είναι «τυφλή» μπροστά στο δίκαιο των απλήρωτων εργαζομένων της ΔΕΠΑΛ: με πρόσχημα την ασθένεια του Προέδρου της επιχείρησης, δόθηκε άλλη μια αναβολή στη δίκη που αφορά τη μη καταβολή δεδουλευμένων μέχρι τον Απρίλιο του 2007….
Η νέα ημερομηνία ορίστηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2008!!!
Τότε δηλαδή θα κριθεί η Διοίκηση της ΔΕΠΑΛ για το αν έχει καταβάλει τις μισθοδοσίες του προηγούμενου χρόνου!!!!!

Στην παράσταση διαμαρτυρίας που αμέσως μετά έκαναν οι εργαζόμενοι στο γραφείο του κ. Δημάρχου, έλαβαν διαβεβαιώσεις και δηλώσεις συμπαράστασης για το δίκαιο των αιτημάτων τους…..

Ωστόσο:
60 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 14 ΜΗΝΕΣ!!!!
23 ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΜΗΝΕΣ!!!!
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ 13 ΑΠ` ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
60 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ!
60 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!
ΑΜΦΙΒΟΛΗ ΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!!

Ως Σωματείο Εργαζομένων, είμαστε αποφασισμένοι:
· Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
· Καμία χαμένη θέση εργασίας
· Όλοι οι εργαζόμενοι να περάσουν στο Δήμο
ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 11:00 Π.Μ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Στη συγκέντρωση θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, το οποίο στέκεται φυσικά αλληλέγγυο στον αγώνα των εργαζομένων.
Δείτε κι αυτό Η κατάντια του Δήμου Λεβαδέων και το δώρο της ΔΕΠΑΛ

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο υπότιτλος του άρθρου. Συγχαίρουμε την σύζυγο του δημάρχου για την αποτελεσματικότητά της και την εργατικότητά της καθώς και για τον ζήλο που επιδυκνύει στα καθήκοντα του αναπληρωτή δημάρχου , αλλά την καταγγέλουμε για διπλοθεσία γιατί λογικά στις 10 το πρωί θα 'επρεπε να βρίσκεται στην θέση της στο ΙΚΑ Λιβαδειάς . Αλήθεια την πληρώνει ο Δήμος για να φοβίζει και να απειλεί τον κόσμο ή της βγαίνει φυσικά;

Ανώνυμος είπε...

Η δικαιοσύνη θριάμβευσε και πάλι . Έδωσε αναβολή στην υπόθεση εκδίκασης των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην ΔΕΠΑΛ γιατί κατανόησε την από μηνός ασθένεια του προέδρου της. Δυστυχώς δεν περίσσεψε κατανόηση για τους 60 εργαζόμενους και τις οικογενειές τους για τους οποίους το δικαστήριο έκρινε ότι μπορούν να κάνουν υπομονή και να μείνουν απλήρωτοι ακόμα 2 μήνες

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει οτι οι δημοτικοί μας άρχοντες έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά σχετικά με το δάνειο για τη ΔΕΠΑΛ και κάνουν πλέον δεήσεις μπας και με τη βοήθεια του πνεύματος των Χριστουγέννων βρουν λεφτα να πληρώσουν τον κοσμάκη??

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, έλεος!! Και γω μισθωτός είμαι και δεν μπορώ ούτε να φανταστώ πώς θα περνούσα 10 μήνες χωρίς μισθό!!! Έχει κανείς αναλογιστεί τι τραβάνε αυτοί εκεί στη ΔΕΠΑΛ? Κουράγιο παιδιά!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τα ρίχνεις όλα στον Ρούσσαρη όπως φαίνεται από το άλλο άρθρο που λες για το δώρο στη Δεπαλ?
Φταίει και ο Τσιφής και πολύ μάλιστα .
Οσο για τους εργαζόμενους μην κλαίγονται , όλοι βολεμένοι είναι.
Άντε μπράβο....

Ανώνυμος είπε...

Ολοι υποκρίνονται ότι δεν ξέρουν ποιό είναι το πρόβλημα με την ΔΕΠΑΛ.

Δεν έχει ασφαλιστική και Φορολογική ενημερότητα.!!!

Τό δάνειο γιά την πληρωμή των μισθών και του Δώρου είναι έτοιμο(πέρασε και απο το Δημοτικό Συμβούλιο), αλλά χωρίς τις ενημερότητες, που αρνούνται μέχρι στιγμής να δώσουν το ΙΚΑ και η ΔΟΥ, δεν μπορούν να το εκταμιεύσουν.
Υπάρχει και ο κίνδυνος μόλις το πάρουν να το κατάσχει το ΙΚΑ για τα χρωστούμενα.

Ολη η προσπάθεια και η πίεση πρέπει να κατευθυνθή προς το ΙΚΑ και όχι προς τον Δήμο που δέχθηκε να χρεωθεί 650.000€ για την πληρωμή των χρεωστούμενων.

Γιά να καταλάβουμε το μέγεθος του δανεισμού για τις αμαρτίες του παρελθόντος, ο σύλλογος των υπαλλήλων του Δήμου είναι ενάντιος στην λήψη του δανείου γιατί φοβάται ότι σε λίγο δεν θα φτάνουν τα έσοδα του Δήμου για να πληρωθούν και αυτοί.

Οι μόνοι που δεν ανησυχούν γιά το μέλλον τους είναι οι υπάλληλοι της ΔΕΠΑΛ που έχουν κλειστά τα καταστήματα τόσον καιρό και στερούν την εταιρεία τα έστω και λιγοστά εσοδά της,
ΒΟΥΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

βοιωτός είπε...

@επώνυμε,
μόνο μια απορία και θα παρέμβω πάλι αργότερα.
Οταν λες "Ολη η προσπάθεια και η πίεση πρέπει να κατευθυνθή προς το ΙΚΑ και όχι προς τον Δήμο" τι εννοείς; Να πιεστεί το ΙΚΑ να παρανομήσει; Αυτό ζητάς;
Αν ναι τότε έχουμε χάσει κάθε συναίσθηση σοβαρότητας...
Θα επανέλθω.

Ανώνυμος είπε...

Το ΙΚΑ κι η ΔΟΥ δίνουν ενημερότητα αν κάνεις ρύθμιση των χρεών. Σ' αυτή την περίπτωση το δάνειο θα μπορέσει να διατεθεί για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων - σημειωτέον ότι κανείς πιστωτής δεν μπορεί να βάλει χέρι σε χρήματα μισθοδοσίας. Γιατί η Δημοτική Αρχή δεν κάνει τίποτε σχετικό - ή και να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες του άρθρου 44 ας πούμε, όπως έγινε με την ΑΕΚ - ρωτήσετε να σας πουν!

Για την αναβολή της δίκης ας μην το σχολιάσω καλύτερα...

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, Επώνυμε, τι ενοείτε λέγοντας ότι "o Δήμος δέχθηκε να χρεωθεί 650.000€ για την πληρωμή των χρεωστούμενων"; Ούτως ή άλλως στους εργαζόμενους χρωστάει, αν τους πληρώσει θα χρωστάει στις Τράπεζες. Μήπως θα έπρεπε να ζητήσει από τους απλήρωτους εργαζόμενους να ξεγράψουν τα χρεωστούμενα για να κλείσει τα χρέη του ο Δήμος;

Ανώνυμος είπε...

Προς όσους δεν καταλαβαίνουν αυτά που γράφω.

"Βοιώτε" η πίεση προς το ΙΚΑ γιά όσους δεν ξέρουν είναι για να γίνει νέα ρύθμιση γιατί μεχρι τώρα εχουν γίνει αρκετές.
(Σε παρακαλώ μην γίνεσαι εριστικός δεν λέω ΠΟΤΕ σε κανέναν να παρανομήσει. Αν θές ανακάλεσε τα περί σοβαρότητας, μην φωνάζεις πριν σε τσιμπήσουν).-

Πρός τον "Μέτοικο" αν νομίζεις ότι είναι τόσο εύκολο να κάνεις ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων σε χρέη προς το ΙΚΑ 1.200.000€ πήγαινε να την προωθήσεις και εσύ.
Η σειρά πληρωμήςέίναι Δημόσιο, ΙΚΑ, Εργαζόμενοι, Τράπεζες, Ιδιώτες και λοιποί....

Καλό Μεσημέρι

Ανώνυμος είπε...

Προς "Μέτοικο"
Αν δεν το ξέρεις, άλλο Δημοτική Επιχειρηση και άλλο Δήμος. Εχουν ξεχωριστά και ανεξάρτητα ταμεία και το πρόβλημα προέκυψε από αυτό. Στίς Δημοτικές Επιχειρήσεις δεν γίνεται προληπτικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο ούτε υπάρχει υποχρέωση τήρησης προϋπολογισμού, μόνο Δημοσίευση Ισολογισμού, που δεν γίνεται.

Ετσι λοιπόν τα χρέη της ΔΕΠΑΛ δεν είναι χρέη του Δήμου και γιαυτό εχουν και ποινικές ευθύνες τα μέλη του Δοιηκητικού Συμβ. της ΔΕΠΑΛ.

Τό άλλο που δεν ξέρεις είναι, ότι το ΤΠΔ που δίνει τα δάνεια στο Δήμο κρατάει πρώτο-πρώτο από την κρατική επιχορήγησηι τις δόσεις του Δανείου με αποτέλεσμα όλο και πιό λίγα λεφτά να μπαίνουν στό ταμείο του Δήμου. Αν ό Δήμος αναλάβει όλα τα χρέη της ΔΕΠΑΛ και ΔΕΤΕΛ τα έσοδά του δεν θα φτάνουν να πληρωθούν ούτε οι υπαλληλοί του.

Ολοι περιμένουν μία χαριστική ρύθμιση γιά τ χρέη των Δημοτικών επιχειρήσεων, που έτσι και αλλιώς πρέπει σύμφωνα με τον νέο Νόμο περί ΟΤΑ να κλείσουν.

βοιωτός είπε...

@Επώνυμε,
το ίδιο λέμε. Γιατί δεν κάνουν νέα ρίθμιση από το ΙΚΑ; Δεν θέλουν να γίνουν αρεστοί; Δεν αντιλαμβάνονται τη δύσκολη θέση των εργαζομένων;
Απλώς φοβούνται. Και εσύ φαίνεται να γνωρίζεις τι φοβούνται.

Ανώνυμος είπε...

Επώνυμε,

τα γνωρίζω αυτά πιυ γράφετε περί Δημοτικών Επιχειρήσεων αλλά το ερώτημα παραμένει, για ποιο λόγο ο Δήμος (ως μόνος μέτοχος) δεν έχει κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες για να "καθαρίσει" η ΔΕΠΑΛ (πχ. υπαγωγή στο άρθρο 44). Η σκοπιμότητα είναι προφανής και το γράφετε κι εσείς: "Ολοι περιμένουν μία χαριστική ρύθμιση γιά τα χρέη των Δημοτικών επιχειρήσεων", οπότε όλοι βγαίνουν λάδι κι έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Ανώνυμος είπε...

σύμφωνα με τον Ν 3463/06 όλες οι υποχρεώσεις της Δημοτικής επιχείρησης μεταφέρονται στον οικείο Δήμο , αν αποφασίσει να λύσει την επιχείρηση και να απολύσει τους εργαζόμενους. αν θελήσει να κάνει νέες επιχειρήσεις πάλι θα πρέπει κατά προτεραιότητα να προσλάβει υπαλλήλους από την παλιά επιχείρηση και όσους περισσέψουν είτε να τους απολύσει καταβάλοντας από τα χρήματα του Δήμου τις αποζημιώσεις τους , είτε να τους απορροφήσει στον Δήμο. Άλλωστε ο νυν δήμαρχος ήξερε την κατάσταση στην ΔΕΠΑΛ. Γιατί διεκδίκησε την Δημαρχία αφού δεν έχει λύσεις για τίποτα; Η μήπως φταίει ο ΟΤΕ που λέει και η διαφήμιση;

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά το μόνο που ζητάμε είναι ξεκάθαρες λύσεις , οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν δρομολογηθεί από τον Φεβρουάριο. Όταν αντιμετωπίζει ένας εργαζόμενος το ενδεχόμενο να μεταπηδήσει σε μια άλλη υγειή επιχείρηση ή να μεταταχθεί στο Δήμο του είναι εύκολο να φύγει και να αναζητήσει εκ νέου εργασία μετά απο 10 και 15 χρόνια στην ΔΕΠΑΛ; Είμαστε όμηροι της βούλησης του κάθε Δημάρχου. Και όσο για τα μαγαζιά είναι κλειστά με ευθύνη του Δημάρχου ο οποίος ειδοποίησε όλους τους προμηθευτές να μην προμηθεύουν με πρώτες ύλες τα μαγαζιά της Κρύας για να μην μπορούν έτσι να υπάρχουν έσοδα ώστε να πληρώνονται οι εργαζόμενοι.