Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

Η αναγέννηση άρχισε...

Προ των πυλών νέο σχήμα της κεντροαριστεράς

Πολυγραφότατος και εν τίνι μέτρο προκλητικός ο αρθρογράφος Γιώργος Κρανιώτης προαναγγέλλει νέο πολιτικό σχήμα με αφορμή τις εξελίξεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός έχει το ενδιαφέρον του καθώς ο κ. Κρανιώτης είναι φανατικός υποστηρικτής του Ρεύματος, δηλαδή του στρατοπέδου Βενιζέλου. Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε;

Γράφει ο Γιώργος Κρανιώτης
http://www.kraniotis.blogspot.com/
Ενα ρευμα δυνατο!
Ενα ρευμα που δινει το παρον! Που ενισχυει τη δημοκρατια! Που λεει ΟΧΙ στη χαρα του Καραμανλη για το νεο-παλιο προεδρο του ΠΑΣΟΚ! Που λεει οτι σεβομαστε την αποφαση (?) του λαου του ΠΑΣΟΚ, που αναδειξε ως προεδρο το ΓΑΠ, αλλα το 45% ειναι εδω ενωμενο δυνατο! ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΣΥΜΠΑΓΕΣ!!!!!!! Ειναι αυτο που ωθει το ΠΑΣΟΚ να κανει αντιπολιτευση. Χωρις αυτο ο Καραμανλης θα δρουσε ανενοχλητος. Ειναι αυτο που εσπρωξε το Γιωργακη να ανεβαση λιγο τους τονους.
Συγχαρητηρια στη κοινοβουλευτικη ομαδα για το ΟΧΙ στους εγκαθετους. Συγχαρητηρια στη κοινοβουλευτικη ομαδα που ταραξε τα νερα και διαφοροποιηθηκε! Ειναι ενας μπουσουλας, για το τι μελλει γενεσθαι απο εδω και περα στο χωρο του σοσιαλιστικου κινηματος! Επειδη ομως το ΠΑΣΟΚ ειναι δεμενο αρρηκτα με τη κοινωνια, το δυνατο ρευμα που δημιουργηθηκε στις 11 του Νοεμβρη, ειναι η απαρχη αυτων που γραφω κατα καιρους: οτι η κοινωνια πια δε συντασσεται με οτι της λενε τα κομματα και οι στενες αρχηγικες ομαδες, που τελικα ειναι εκτος τοπου και χρονου! Αυτοοργανωνεται. Δρα. Νικα!!!! ΑΚΟΥΕΙ ΜΑ ΔΕ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΑΜΑΧΗΤΙ!
Εχω την αισθηση οτι σε πολυ λιγο χρονικο διαστημα, αυτο που καποιοι ονομαζουμε ρευμα, αλλοι ταση και ολοι μας ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΙΜΑ, θα βγει απο τα στενα κομματικα πλαισια και θα αγκαλιασει ευρυτερες μαζες μη προνομιουχων Ελληνων, ενταγμενων και ανενταχτων, πολιτικοποιημενων και μη, σε μια ηχηρη ομαδα που τελικα θα αναμορφωσει και θα αλλαξει τον ευρυτερο πολιτικο χαρτη στην Ελλαδα! Σε μια Ελλαδα που περνουνε αντιλαικα νομοσχεδια χωρις να ανοιξει μυτη. Σε μια Ελλαδα που η κυβερνηση αφηνει οικογενειες στο δρομο γιατι το λεει ο μπαροζο. Σε μια Ελλαδα που η παιδεια της νοσει! Σε μια Ελλαδα με ραντζα στα νοσοκομεια. Σε μια Ελλαδα που μονο Ελλαδα δε θυμιζει, ειναι επιτακτικη η επανιδρυση της!
Λεμε οχι σε καθε τι παλιο που μας εφερε σ αυτα τα χαλια και εχει το θρασσος να κυβερναει ακομα! Εχουμε μνημη του παρελθοντος και πεισμα και τολμη για το μελλον! Λεμε ναι στο καινουργιο που δημιουργειται. Δημιουργειται μεσα απο το λαο για το λαο! Δημιουργειται για να αντεξει στο χρονο και να αγκαλιασει το χωρο που αφησαν ολα τα κομματα της κεντροαριστερας!! Ερχεται για να αγκαλιασει το καθε πολιτη συλλογικα μα και ξεχωριστα! ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ!!!!!!

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κρανιώτη
Ανήκω στο 45 % και σας δηλώνω επίσημα ότι δεν με εκπροσωπείτε. Έχω δεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών και θεωρώ τον ΓΑΠ ως πρόεδρο του ενός και μοναδικού σήμερα ΠΑΣΟΚ.
Παρακαλώ να με ενημερώσετε εσείς ποιόν εκπροσωπείτε. Τον ίδιο τον Βενιζέλο, τον εαυτό σας ή κάποια άλλη υπαρκτή ή ανύπαρκτη ομάδα ;

ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ Γ. είπε...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΒΟΙΩΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΧΟΛΕΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ. ΑΣ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙ ΚΙ ΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ Η ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ Γ. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ Γ. είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΑΝΑΣΗ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΜΕΝΑ,ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΚΡΙΝΩ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ!
ΤΩΡΑ ΑΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ "ΒΟΙΩΤΙΑ" ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΑΠΑ... ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

κύριε Κρανιώτη
χαίρομαι που δεν εκπροσωπείς τον ΒΕΝΝΥ και χαίρομαι πολύ περισσότερο που δεν εκπροσωπείς εμένα, έναν απο το 45 %.
Σεβαστές οι απόψεις σου αλλά με βρίσκουν εντελώς αντίθετο.

Ανώνυμος είπε...

Κάνει αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ; Μπα! Νόμιζα πως αξιωματική αντιπολίτευση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ! Μάλλον θα έλειπα τελευταία...

Πάντως, είναι απορίας άξιον πώς τόσο η «καθωστετική», όσο και η «αντιπολιτευόμενη» πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ κάνουν λες και δεν υπήρξε κυβέρνηση στην Ελλάδα πριν το 2004! «Σύντροφοι», και του ενός και του άλλου ρεύματος, καλά και άγια όσα μας λέτε, αλλά πριν το 2004 πού ήσασταν; Άλλη χώρα κυβερνούσατε; Και πού είναι η αυτοκριτική σας (και των μεν και των δε) τα τρία τελευταία χρόνια; Έχουμε κανένα λόγο να σας πιστέψουμε τώρα;

βοιωτός είπε...

κ. Κρανιώτη δεν υπάρχει πρόθεση παραπλάνησης του κοινού, το οποίο άλλωστε είναι εξαιρετικά ειδικευμένο όπως θα διαπιστώσετε πολύ σύντομα.
Από την άλλη δεν μπορεί να επιτρέπετε τα σχόλια σε όλους εκτός από τους φορείς του viotia έτσι δεν είναι;
Πάντως ευχαρίστως να διορθώσουμε τις παρεξηγήσεις εάν μας τις επισημάνετε.

ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ Γ. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

μετοικε
πως να κανει αντιπολίτευση το πασοκ αφού οι μισοί ασχολούνται με τους άλλους μισούς, ποιοί περισσεύουν για τον καραμανλή;
δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ.

ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ Γ. είπε...

αγαπητε θαναση χαιρομαι που καταλαβαινεις οτι δε σε εκπροσωπω. Ισως να καταλαβες οτι δε χρειαζεσαι παντα εκπροσωπους αλλα πρεπει κατι να κανεις κι εσυ σ αυτη την εποχη της μεταδημοκρατιας που δυστυχως ζουμε!!
Αλλοιμονο αν θελαμε να εκπροσωπουμε ανθρωπους, καθ ολα σεβαστους, που δεχονται παθητικα οποιο αποτελεσμα!
φιλικα!

ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ Γ. είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΒΟΙΩΤΕ
ΕΙΠΑΤΕ
"προαναγγέλει νέο πολιτικό σχήμα"
Η ΑΛΗΘΕΙΑ
το καινουργιο που δημιουργειται δεν ειναι αναγκη να ειναι πολιτικο σχημα! (ο παναγιωτακοπουλος ειναι πολιτικο σχημα? οχι πως εχω τη προθεση να συμμετασχω σε ομαδουλα)
ΕΙΠΑΤΕ
Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε;
Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ξερουμε καλα να ξεχωριζουμε την απλη ερωτηση απο τη παραπλανηση που αφηνετε να αιωρειται! οχι δε ξερω τιποτα παραπανω απ αυτα που ξερετε κι εσεις!!!!

ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ Γ. είπε...

οσο για το μετοικο. συμφωνω απολυτα!
οι τομες και οι ριξεις ειναι αυτες που επαγγελομαι φιλε μου κι οχι μια στεγνη και μιζερη υποστηριξη στο προσωπο καποιοι αλλου προεδρου!

Ανώνυμος είπε...

φιλε Κρανιώτη
δεν δέχομαι παθητικά ένα αποτέλεσμα αλλά ένα αποτέλεσμα που προήλθε απο δημοκρατικές διαδικασίες!!!.
Το αποτέλεσμα είναι δεδομένο και το τι μέλλει γενέσθαι ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο τον ΓΑΠ με τις αποφάσεις που θα πάρει ο ίδιος.
Παρακολουθώ, βλέπω, κρίνω, πρβληματίζομαι, αλλά είναι νωρίς να αποφασίσω και εμμένω στην αρχική μου απόφαση, αυτή της αποδοχής του προέδρου, σήμερα.
Αύριο δεν γνωρίζω!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε κρανιώτη
Σε αυτό το μπλογκ είμαστε μια ομάδα ατόμων που μπορεί να γράφουν ορισμένοι με διαφορετικά ονόματα, αλλά αποδεχόμαστε αλλήλους έστω κι εάν έχουμε πολιτικές διαφορές μικρές ή μεγάλες. Σίγουρα πάντως οι περισσότεροι έχουμε χιούμορ και όταν ζοριστούν τα πράγματα ρίχνουμε μια ατάκα και ηρεμούμε. Ξέρουμε πως σκέφτεται ο ένας και ο άλλος και κάπου τα βρίσκουμε.
Θεωρώ ότι είσαι αξιόλογο στέλεχος για διάλογο αλλά όταν λέμε ¨ρεύμα¨ είτε αφορά την αεροδυναμική είτε την υδροδυναμική σημαίνει πλήθος ατόμων και μορίων. Δεν είναι δυνατόν κόντρα στους νόμους της φυσικής να βαδίζεις εσύ. Δεν είναι δυνατόν να εκφράζεις μόνο τον εαυτό σου. Το ποιους εκπροσωπείς είναι κάτι που αργά ή γρήγορα θα το μάθουμε και μάλιστα εσύ ο ίδιος θα μας το πεις με την θέλησή σου. Δεν μας το λες από τώρα να μη σπάμε το κεφάλι μας και ευχαρίστως να συζητήσουμε ότι θέλεις είτε συμφωνούμε είτε όχι με τις απόψεις σου ; Απλά κάπου μας μπέρδεψες και μας αιφνιδίασες αλλά που θέλεις να καταλήξεις ;
ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΙ;
ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ;

βοιωτός είπε...

Κύριε Κρανιώτη,
το νέο πολιτικό σχήμα δεν είναι απαραιτήτως κόμμα, έχετε δίκιο.
Περί του αν γνωρίζετε κάτι περισσότερο από εμάς τους υπολοίπους όπως παρατηρείτε δεν έίναι μόνο δική μου απορία αλλά και άλλων αναγνωστών και σχολιαστών. Οπότε η διευκρίνισή σας ότι "το νέο" το οσμίζεστε απλώς και ότι δεν υπάρχει κάποια πληροφορία είναι χρησιμότατη.

Ανώνυμος είπε...

KYRIE ΚΡΑΝΙΩΤΗ,
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΚΡΙΒΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΣΥΓΧΟΡΔΙΑ ΤΟΥ, Η ΓΝΩΣΤΗ ΟΜΑΔΑ , ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ.
ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΝΟΩ:
ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΙΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΜΕ ΓΛΑΣΤΡΕΣ, ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΜΟΥΡΗ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΝΟΜΑΡΧΗΣ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ (ΟΛΟΙ ΤΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ), ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΟΛΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΗΝ ΓΥΜΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ, ΚΛΠ.
ΕΡΩΤΩ ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ Ή ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.
ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΟΛΟΙ ΕΔΩ.
Α, ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ Ο.Α.
ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ,
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Φιλαράκι όταν λες,,,,,Λεμε οχι σε καθε τι παλιο που μας εφερε σ αυτα τα χαλια και εχει το θρασσος να κυβερναει ακομα! Εχουμε μνημη του παρελθοντος και πεισμα και τολμη για το μελλον! Λεμε ναι στο καινουργιο που δημιουργειται. Δημιουργειται μεσα απο το λαο για το λαο´´´τι εννοείς;Καταλαβαίνεις ότι τι κείμενό σου είναι πολύ ξεπεσμέnο δοκίμιο.Κάτι μεταξύ Ανδρέα Παπανδρέου και Κέννεντυ και όλα αυτά για να μας πείς τί.Οτί έρχεται κάτι καινούργιο.Ενάς κομμητής μήπως;Κανένας σεισμός.

Ανώνυμος είπε...

λεόντιε
απευθυνεσαι σε λάθος άτομο. τι περιμένεις να σου απαντήσει δεν γνωρίζει ο άνθρωπος. καλύτερα να κάνεις τις ερωτήσεις σου στους ιδιους που υπονοείς.
σου θυμιζω οτι η γνωστή συγχορδία του ακριβάκη ήταν τα ίδια άτομα υποψήφια με τον κατσιμπάρδη στις δημοτικές και μάλιστα όλα πήραν τις πρώτες θέσεις στο ψηφοδέλτιό του, άρα τον στήριξαν . αν τώρα ο άχρηστος δεν μπορεσε να βγει δημαρχος και στη συνεχεια βουλευτής δεν φταιει ο ακριβάκης αλλά ο ίδιος που δεν κατάλαβε οτι ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ!!!
πριν μας αναφερεις τα ονοματα της συγχορδίας βλέπε πρώτα τα αποτελέσματα των δημοτικών και βλέπε πόσους ψήφους πήραν στις δημοτικές τα ονόματα αυτά και μετά κάνε την κριτική σου.
Όσον αφορά την ΟΑ πέρασαν 20 χρόνια απο την εποχή ακριβάκη και για την κατάντια της φταίει ο ακριβάκης; αν έβαλε μερικές χιλιάδες άτομα στην ΟΑ απο την βοιωτία είναι έγκλημα; ουτως η άλλος θα έμπαιναν απο άλλο νομό. Αν όμως εβαζε εσένα αυτό σημαίνει οτι μεγάλωσες παιδιά, οικογένεια και δεν χρειάστηκε να ζητάς απο τον πατέρα σου λεφτά για να πίνεις τονξ φραπέ σου στο καφενείο αχάριστο ανθρωπάκι.

Ανώνυμος είπε...

λακη,
πόσο αποκαλυπτικος είσαι, δεν χρειάζεται να το πείς.
Η στακτη στα μάτια, δεν είναι απάντηση, μιλάω για τις πρωτες θέσεις. που φάινεται ότι ήσουν μέσα και τα ξερεις απο πρώτο χερι.
Όμως τα ίδια έγιναν και με Κυριακού.
Στο θυμίζω, για να δείς ότι η επανάληψη είνια αποτυπωση του ξεπεσμού του Ακριβάκη και της συγχορδίας, στην οποία ανήκεις επάξια και εχεις τον τίτλο του Λάκη.
Ηταν η πολιτική του ξεπεσμού, που βλπεπουμε και ΄σημερα με τους εκλεκτους δημάρχους του.
Ρε μεγάλε, υπαρχουν όρια και μνήμες.
Εσυ αρπάζεσαι αμέσως. φαίνεται ότι έχεις πολλά συμφεροντα, ή μάλον τα είχες, γιατι τώρα χωρις κάλυψη, δεν αναγωνρίζεσαι.(έτσι φαίνεται).
Μιλάω για την συγκεκριμένη παορυσία / απουσία, επειδη ήτνα πριν λίγο καιρό ο ρυθμιστής που εξέλεξε τουςε τοπικους άρχοντες και ήθελε να πιάσει και την συνεχεια στην εκπροσπωπσης παρακατω. Αλλά την πατησε.
Γιαυτό το κατάλαβε νωρίς και την έκανε.με κλάμα (οι πέριξ κατι ξέρουν απο κλάμα και το συνεχιζουν) και με ελαφρά πηδηματακια. Τώρα ξενοικιάσαμε.

Ανώνυμος είπε...

λεόντιε
συγκεκριμένα ποιά ονόματα εννοείς που ανήκουν στην συγχορδία κατά δήλωσή σου ακριβάκη και δεν στήριξαν ή πολέμησαν κατσιμπάρδη στις δημοτικές;;
συγκεκριμένα γνωρίζεις ή όχι; την ίδια ερώτηση υποβάλω και για την περίπτωση κυριακού. αν θυμάμαι καλά τα ίδια ονόματα ήσαν υποφήφια και πάλι πήραν τις πρώτες θέσεις η μήπως κάνω λάθος; γνωρίζεις ή ότι ακούς γράφεις;
επι της ουσίας μπορείς να απαντήσεις; ορίστε ονόματα, πες τα.
τα λοιπά που λες τα έχουμε ξαναδιαβάσει , τα εμπαιδώσαμε.

Ανώνυμος είπε...

αν ο ακριβακης ήταν τόσο ικανός και έβγαζε δημαρχους αυτούς που ήθελε, όπως είπε κάποιος αν και συνταξιούχος ακόμα στους εφιάλτες σου τον βλέπεις.
κατανοείς τι σημαίνει συνταξιούχος είτε λέγεται ακριβακης είτε κατσιμπάρδης. μπορείς να χωνέψεις οτι τελειώσανε και οι δύο; αν οχι τι να σου κάνω ρε φίλε.