Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007

Στο Κέντρο Απεξάρτησης Ελεώνα Θηβών ο Σωτήρης Χατζηγάκης

Το Κέντρο Απεξάρτησης Κρατουμένων από τα ναρκωτικά όπου στεγάζονται 52 άτομα επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης ενώ επιθεώρησε και το σύγχρονο Σωφρονιστικό Κατάστημα γυναικών στον Ελεώνα Θηβών. Ως γνωστόν στο πρότυπο σωφρονιστικό κατάστημα στον Ελαιώνα θα μεταφερθούν μέσα στους επόμενους 2 μήνες οι 400 γυναίκες κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Επιπλέον, στον Ελεώνα Θηβών θα δημιουργηθεί ένα ειδικό τμήμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και για τις γυναίκες κρατούμενες.

Ο Σωτήρης Χατζηγάκης σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε:
«Ήρθαμε σήμερα να συμπαρασταθούμε σε μια κατηγορία κρατούμενων που δίνουν μια σπουδαία μάχη για την απελευθέρωσή τους από τα ναρκωτικά. Τιμούμε την προσπάθεια τους. Πρέπει μάλιστα να γίνει υπόδειγμα και για άλλους αντίστοιχους καταδίκους. Εδώ πράγματι οι κρατούμενοι βγαίνουν από τις φυλακές καλύτεροι άνθρωποι.
Σήμερα ο αριθμός των θεραπευόμενων είναι 52 άτομα. Απόφασή μας είναι να τριπλασιαστεί σταδιακά ο αριθμός αυτός στο τμήμα απεξάρτησης. Παράλληλα δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες, τόσο για τον καθημερινό τους αγώνα εδώ όσο και για την ομαλή κοινωνική τους επανένταξη. Προωθούμε ειδικά προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης σε σύγχρονες τεχνικές και γεωργικές ειδικότητες, ώστε να αποκτήσουν εφόδια για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Παράλληλα θα ισχύει η αρχή η μία μέρα της φυλάκισής τους να μετριέται για δύο. Αποφασίστηκε επίσης και σας το ανακοινώνω σήμερα η δημιουργία ειδικού τμήματος απεξάρτησης και για τις γυναίκες κρατούμενες εδώ στον Ελεώνα, με τους ίδιους στόχους.
Χαίρομαι επίσης που επιθεωρώ σήμερα το πρότυπο σωφρονιστικό κατάστημα του Ελεώνα στο οποίο θα μεταφερθούν μέσα στους επόμενους δύο μήνες οι 400 γυναίκες κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπως έχουμε εξαγγείλει και δεσμευτεί.
Το σωφρονιστικό κατάστημα Ελεώνα Θηβών αποτελεί μια προσφορά της κοινωνίας προς δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες όπως οι γυναίκες κρατούμενες, οι έγκυοι, οι μητέρες με παιδιά και οι ανήλικες. Για όλες αυτές τις κατηγορίες υπάρχουν συνθήκες καλύτερης και πιο ανθρώπινης διαβίωσης, σύμφωνα με τις σύγχρονες σωφρονιστικές αρχές σε παγκόσμια επίπεδα. Εδώ λοιπόν στον Ελεώνα υπάρχουν περισσότεροι χώροι αναψυχής και φροντίδας, ειδικός παιδότοπος, εξειδικευμένοι επιστήμονες και προγράμματα μορφωτικής και επαγγελματικής αποκατάστασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: