Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

Κοινωνία προς αναγέννηση ή κοινωνία ώρα μηδέν;

Γράφει ο Γιώργος Κρανιώτης
http://neapolitiki2008.blogspot.com/
http://kraniotis.blogspot.com/
http://amorgos1962.blogspot.com/

Κοινωνία emo! Κοινωνία γεμάτη ανασφάλειες. Γεμάτη πλαστικό χρήμα και πλαστικές ανάγκες! Κοινωνία που οι αξίες της τελειώνουν στο δελτίο ειδήσεων των οκτώ, για τους μεγάλους και στα καταστροφικά παιγνίδια του ίντερνετ για τα μικρά. Μιά κοινωνία χωρίς προσανατολισμό, οπου όλοι ξέρουμε οτι δε πάμε καλά, αλλά κανείς μας δε ξέρει πού είναι το σωστό! Μιά κοινωνία που πολιτική και ατιμία πάνε μαζί!

Που επιβάλλονται απο λέσχες της εσπερίας αντιλαικά μέτρα και κανείς μας δε κουνάει απο τη χέστρα του! Που μεγαλώνουμε παιδιά χωρίς να ξέρουμε τί να τους δώσουμε, εκτός από burger των goody's, ένα pc να μας αφήνουν ήσυχους και χιλιάδες ώρες φροντιστηρίων, για να τα κάνουμε κι αυτά να μπούν στις στρατιές επιστημόνων-ανέργων! Μιά κοινωνία όπου ο έρωτας είναι πια γραφικό απολλίθωμα μιάς προιστορικής εποχής! Μιά κοινωνία όπου η έννοια "οικογένεια" είναι για γέλια! Η έννοια "Χριστούγεννα" ειναι τα jumbo και το mall!!

Μιά κοινωνία αμόρφωτη! Τα βιβλία πια δε καίγονται. ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ! Μιά κοινωνία της χυδαίας συνεύρεσης άντρα και γυναίκας, όπου κατα τη διείσδυση, το αρσενικό σκέφτεται τα επιτόκια και το θηλυκό τη ζάντα του αυτοκινήτου του αρσενικού που διεισδύει! Μέσα σ αυτή τη κοινωνία, όπου οι άνθρωποι μόνο ανθρώπους δε θυμίζουν, είναι επιτακτική η ανάγκη της αυτοκριτικής και της αναγέννησης!


Ας είμαι αισιόδοξος μέρες που είναι! ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!!!!! Ξύνουμε ήδη το πάτο του βαρελιού! Κι έχουμε μόνο δύο επιλογές πια: ή να αναγεννηθούμε η να καταστραφούμε ως ανθρώπινο είδος! Ή να γιορτάσουμε την άνοιξη ή να παγώσουμε στο βαρύ χειμώνα της αποξένωσης της cyber πολυτέλειάς μας!

Ευτυχώς που οι πρόγονοι μας φρόντισαν, σα να ήξεραν που θα φτάσουμε, να δώσουν σ' αυτά τα όντα που κατοικούν τη γή, ένα όνομα που πάντα θα επιβάλλει την αφύπνηση μέσα στο σκοταδι: ΑΝΘΡΩΠΟΣ! που πάει να πεί κοιτάω ψηλά!!!! (άνθρωπος=άνω θρώσκω)
ΕΛΠΙΖΩ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: