Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία στο Μαρούσι με την αρωγή του Ομίλου Μυτιληναίος

Σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στις 03 Ιουνίου 2010, έγιναν τα εγκαίνια του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με αναπηρία (ΚΔΑΠ) του Δήμου Αμαρουσίου, μια πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε με την αρωγή του Ομίλου Επιχειρήσεων ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Το κέντρο θα παρέχει στα άτομα με αναπηρία τη δυνατότητα να απασχοληθούν δημιουργικά
τον ελεύθερο χρόνο τους.. Για τον Όμιλο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ η επιχειρηματική αριστεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υποστήριξη ως ενεργή κοινωνική οντότητα τόσο στην οικονομία όσο και στη κοινωνία.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τον Όμιλο και ιδιαίτερα την κα. Σ. Δασκαλάκη-Μυτιληναίου, η οποία εκπροσώπησε τον όμιλο στην τελετή αυτή, για την πολύτιμη στήριξη στην περάτωση του σημαντικού αυτού έργου και την ευαισθησία προς τις ανάγκες του Δήμου. Στη συνέχεια δώρισε συμβολικά στον όμιλο έναν πίνακα ζωγραφικής, δείγμα της δουλειάς ενός από τα παιδιά που θα απασχοληθούν στο κέντρο.
Η κα. Σ. Δασκαλάκη-Μυτιληναίου δήλωσε σχετικά : «
Είναι μεγάλη μας χαρά η δυνατότητα που μας δίνεται να προσφέρουμε ένα τόσο σημαντικό κοινωνικά χώρο στο Δήμο Αμαρουσίου, όπου είναι και η έδρα των επιχειρήσεων μας και άρα το "επιχειρηματικό μας σπίτι". Το ΚΔΑΠ ήταν κάτι που έλειπε και με μεγάλη χαρά αποφασίσαμε να στηρίξουμε τη δημιουργία αυτού του χώρου, όπου τα παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες μπορούν να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν τις ευαισθησίες τους. Ο Όμιλος θα είναι πάντα κοντά στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας του Αμαρουσίου και είμαστε σίγουροι για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων οι αντιδήμαρχοι κα. Ρ. Χαλιώτη και κ. Επ. Γαρδέλης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης & Πρόληψης κ. Γ. Πουλόπουλος και η Δημοτική Σύμβουλος κα. Γλ. Μοστρού, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων κα. Ε. Κοκκινάκη, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Συγγενών & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία, «Αμαρυσία Εστία», κα. Σ. Κοντοπούλου και ο Πρόεδρος της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κ. Γιαννόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: