Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Αύξηση τροφείων στους βρεφονηπιακούς

Για μια ψήφο (9-8) πέρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς η αύξηση από 50 σε 70 ευρώ μηνιαίως των τροφείων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, με αφορμή την τραγική οικονομική κατάσταση καθώς ο δήμαρχος Λεβαδέων κ. Δημήτριος Τσιφής αποκάλυψε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους μισθούς των υπαλλήλων του.
Η Βάσω Ζητουνιάτου ζήτησε μείωση των τροφείων εν όψει της οικονομικής κρίσης που πλήττει κυρίως τα εργαζόμενα ζευγάρια ενώ σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε η Νίκη Δημακοπούλου που ισχυρίστηκε ότι γνωστοί δικηγόροι και γιατροί της Λιβαδειάς καταφεύγουν στις δημοτικές υπηρεσίες των βρεφονηπιακών σταθμών, και ζήτησε να υπάρξει αύξηση, αλλά μέσω φορολογικών δηλώσεων, μόνον για τους εύπορους.
Εναντίον της αύξησης των τροφείων, που θα αποδώσει στον Δήμο μόλις 40.000 ευρώ τον χρόνο, ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας κκ. Λαμπριτζής, Τσιφής, Σκαλτσάς, και Σωτηρόπουλος.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλα γιατι αυξησαν τα τροφεια και δεν διέκοψαν τη πληρωμη των εξοδων παράστασης του Διοικητικό Συμβουλιο του Νομικου προσωπου? Τυχαίο? Δε νομιζω... (16.500 ευρω ετησιως δεν ειναι και λιγα)

Εσοδα εξασφαλίζεις και απο την μείωση των δαπανων, όχι μονο με την απλουστευμενη λογικη της αυξησης των τροφειων εν' μεσω οικονομικης κρίσης.

Ανώνυμος είπε...

Επί του άρθρου 7 του ν.3833/2010
1. Με τις διατάξεις της παραγράφου 1, αντικαθίστανται οι διατάξεις του
άρθρου 17 του ν. 3205/2003. Από 1-3-2010, τα κάθε είδους μόνιμα ή
προσωρινού χαρακτήρα συλλογικά όργανα (συμβούλια, επιτροπές, ομάδες
εργασίας κλπ) του Δημοσίου, των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, των
Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α., τα οποία προβλέπονται από τις εκάστοτε ισχύουσες
διατάξεις ή συνιστώνται και συγκροτούνται με διοικητικές πράξεις,
λειτουργούν εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας των οικείων Υπηρεσιών
ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση και δεν
καταβάλλεται καμία πρόσθετη αμοιβή ή αποζημίωση στα μέλη τους.
Είναι απόσπασμα απο την διευκρινιστική εγκύκλιο για την εφαρμογή του ν. 3833/2010 (περικοπές 12% κ.λ.π.). Λέει δηλαδή οτι τα Δ.Σ. θα συνεδριάζουν εντός ωραρίου εργασίας και χωρίς να αποζημιώνονται, απο 1/3/2010. Μπορούν να τα πάρουν απο εκεί??? Ρωτάω.Μήπως????

Ανώνυμος είπε...

το ενοικιο στην κα Δημακοπούλου καταβάλεται κανονικά;

Ανώνυμος είπε...

To ενοικιο του πρωτου ορόφου εννοεις? Καλά αλλαξαν κτιριο αφησαν απληρωτα ενοικια και μεταφέρθηκαν σε ιδιοκτησια δημοτικου συμβουλου και τα παιδια παιζουν αμερημνα στα σκαλια και στο μπαλκονι του 1 ορόφου.