Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Θρίαμβος του Κένταυρου με 73-53 τον Εργοτέλη

Ηταν η μέρα του Κένταυρου, ήταν η ώρα του θριάμβου την Πέμπτη το μεσημέρι στο Κλειστό της Λιβαδειάς. Η παιδική ομάδα μπάσκετ της πόλης μας κέρδισε με 73-53 τον Εργοτέλη μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι και πήρε πανάξια της πρόκριση για την τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που ξεκινάει στις 29 Ιουνίου στην Κύμη. Ο Κένταυρος μπήκε δυνατά στο ματς αλλά ο Εργοτέλης, που με νίκη ή με ήττα έως 2 πόντους προκρινόταν αυτός, αποδείχθηκε σκληρό καρύδι. Με έναν Σκάνδαλο πραγματικό σκάνδαλο σε επινοήσεις και σκορ, στο πρώτο ημίχρονο οι Κρήτες φάνηκαν δυνατοί χωρίς όμως να καταφέρουν να ελέγξουν πλήρως το παιχνίδι.

Το δεκάλεπτο έληξε 16-17 υπέρ του Εργοτέλη και το ημίχρονο 29-32 επίσης υπέρ της ομάδς του Ηρακλείου. Στο δεύτερο ημίχρονο και στην 3η περίοδο οι παίκτες του Κένταυρου βρήκαν λύσεις κυρίως με τον Αποστολίδη και τον Γιούλα. Στο 6.39 της 3ης περιόδου το σκορ διαμορφώθηκε σε 40-36 υπέρ του Κένταυρου και αμέσως μετά τη χαμένη επίθεση του Εργοτέλη ο Αποστολίδης και πάλι σημέιωσε το 42-36 που ήταν διαφορά πρόκρισης, η δεύτερη φορά μετά το 26-20 που γράφηκε προσωρινά στο 3.46 της 2ης περιόδου. Αν όμως το 26-20 το ανέτερψε ο Εργοτέλης, μετά το 42-36 τα περιθώρια ήταν περιορισμένα.

Ο Γιούλας αύξησε τη διαφορά στο 44-36, ο Σκάνδαλος απάντησε στο 44-38 και ο Γιούλας αμέσως στο 46-38. Εκεί είχαμε το τελευταίο μικρό ξέσπασμα του Εργοτέλη που με 3ποντο στο 1.18 και 2ποντο μείωσε στο 46-43. Ο Γιούλας και πάλι έγραψε το 48-43 και ενώ όλα φαίνονταν ανοιχτά, ο Εργοτέλης εξάντλησε τον χρόνο και έχασε την επίθεση. Εμεναν εκατοστά του δευτερολέπτου, η μπάλα έφτασε στον Μεργούπη που σούταρε από τη μια ρακέτα στην άλλη. Και η μπάλα μπήκε!!! Ενα διαστημικό τρίποντο, ένα σουτ από χάιλαϊτς ΝΒΑ, που έκλεισε την 3η περίοδο 51-43 και απογείωσε όλη την ομάδα του Κένταυρου.

Ο Εργοτέλης δεν κατόρθωσε να αντιδράσει μετά από το χτύπημα αυτό και στο 7.33 της 4ης περιόδου η διαφορά είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις καθώς με 2 βολές του Μεργούπη διαμορφώθηκε στο 58-43. Ο προπονητής του Εργοτέλη Αλέξης Χριστοδούλου έπαιξε το τελευταίο του χαρτί ρισκάροντας με κοντό, γρήγορο σχήμα, που όμως δεν του βγήκε αφού οι ψηλοί του Κένταυρου επικράτησαν πλήρως.


Το τελικό 73-53 αδικεί τον Εργοτέλη και εν πολλοίς διαμορφώθηκε στην 4η περίοδο. Παρόλα αυτά ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι η νίκη του Κένταυρου ήταν δίκαιη και η πρόκριση πανάξια.

Μετά τον αγώνα παίκτες, προπονητές, φίλαθλοι και παράγοντες έγιναν μια αγκαλιά και πανηγύρια δεν είχαν τελειωμό. Στο παιχνίδι που προηγήθηκε ο Κεραυνός Λάρισας νίκησε τον Περιστεριώνα Τήνου με 56-46.

Κένταυρος Λιβαδειάς - Εργοτέλης 73-53

Δεκάλεπτα : 16-17, 29-32, 51-43, 73-53

Κένταυρος Λιβαδειάς: Σταύρου 2, Αναγνωστόπουλος, Αρμάγος 3 (1), Αποστολίδης 17 (1), Πασχαλίδης 6, Ρουμπέας 10, Λουκάς, Παπαδήμος, Αγγελόπουλος, Λάιος 4, Μεργούπης 14 (1), Γιούλας 17

Εργοτέλης: Σκάνδαλος Γ., Χριστοδούλου , Κοκολάκης, Πετράκης , Σκάνδαλος Χρ. 21, Σπανός 9 (1), Ζαϊμι 15 (1), Μυλωνάς, Χατζηανέστης, Παπαδογιαννάκης 4, Βλασσόπουλος 4



Ο προπονητής του θριαμβευτή Κένταυρου Βασίλης Ροζάνας -αφού αναφέρθηκε ειδικά στον Νίκο τον Σταύρου, ο οποίος εξουδετέρωσε τον Σκάνδαλο- είπε ότι οι κόποι 2 χρόνων ανταμείβονται: "Ηταν η μέρα μας, ήταν η στιγμή μας. Και οι 12 ήταν καταπληκτικοί και δικαιωματικά πάμε στους τελικούς". Τι γίνεται από εδώ και κάτω; "Δεν θα πάμε τουρίστες στην Κύμη, θα παλέψουμε όλους τους αντιπάλους και θα επιζητήσουμε ό,τι καλύτερο για τον Κένταυρο. Θέλω να ευχαριστήσω τα ΜΜΕ για την προβολή της προσπάθειάς μας, τη διοίκηση, τους προπονητές, όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ, τους φιλάθλους ειδικά για τη συγκινητική τους υποστήριξη".

O προπονητής του Εργοτέλη Αλέξης Χριστοδούλου είπε προς στη viotia ότι η απειρία στοίχισε στον Εργοτέλη: "Και οι 3 ομάδες, Εργοτέλης, Κεραυνός και Κένταυρος ήταν περίπου ισοδύναμες και όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Το σκορ είναι βαρύ και δεν αντικατοπτρίζει την διαφορά δυναμικότητας. Εμείς κοιτάμε μπροστά ". Ο Χριστοδούλου έμεινε ευχαριστημένος από τη φιλοξενία, τη διαιτησία και τόνισε ότι θα ζητήσει από τους παίκτες τους να κεφαλαιοποιήσουν τα θετικά από την εμπειρία αυτή, καθώς του χρόνου με την ίδια περίπου ομάδα ο Εργοτέλης θα διεκδικήσει την πρόκριση που του ξέφυγε την τελευταία στιγμή φέτος.


Δείτε το φωτορεπορτάζ.

Θρίαμβος του Κένταυρου Λιβαδειάς και 18 φωτογραφίες


Θα επανέλθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: