Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ο Κουνενές και 8 φωτογραφίες

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου δόθηκε τη Δευτέρα 21 Ιουνίου από τη Θεατρική Σκηνή (που με τη σειρά της αποτελείται από μαθητές του 4ου Γυμνασίου) η παράσταση " Ο Κουνενές", η γνωστή κωμωδία του Κώστα Πρετεντέρη σε σκηνοθεσία, διασκευή και επιμέλεια της Εύης Αρβανίτη, της Ελένης Βαμβίνη και της Σοφίας Κορογιάννου.

Κινησιολόγος της παράστασης ήταν η κ. Αννα Αθανασιάδου. Στο μακιγιάζ η Χαρά Ράπτη, κομμώσεις ο Μπάμπης Κεφάλας ενώ την επιμέλεια των κοστουμιών και των σκηνικών ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου.

Η παράσταση του Κουνενέ προσέφερε αρκετό γέλιο στους θεατές ως αποτέλεσμα της έξυπνης φαρσικής δομής της αλλά του υψηλού ήθους του θεατρικού λόγου του μεγάλου Κώστα Πρετεντέρη, ο οποίος ασφαλώς ως ταλαντούχος συγγραφέας δεν χρειαζόταν να καταφύγει σε βωμολοχίες ή ακρότητες προκειμένου να εκμαιεύσει το γέλιο. Ενδιαφέρουσα και μάλλον επιτυχημένη ήταν η διασκευή, με μερικές σύγχρονες ατάκες που παρότι έμοιαζαν τηλεοπτικός λόγος έδεναν με το έργο και προκαλούσαν αβίαστη ιλαρότητα.
Σκηνοθετικά ο Κουνενές είχε μικρές αδυναμίες, ρυθμού και συντονισμού, που πιθανόν δικαιολογούνται λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και δυσκολίας του εγχειρήματος.
Φυσικά νομίζω ότι η κριτική είναι εκ του περισσού: σε αυτές τις περιπτώσεις η προσπάθεια μετράει. Και εδώ η προσπάθεια ολόκληρης της Θεατρικής Σκηνής ήταν καλή και διασκεδαστική. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές
Οι μαθητές που συμμετείχαν με τη σειρά εμφάνισης: Γιάννης Μπαμπαλουκάς-Κουνενές, Ελένη Δαμιανίδου-Ναταλία, Τόνια Αγγλιά-Κατερίνα, Κατερίνα Ανδρέου-Ελένη, Γιώργος Μιχαλάκης-Χρήστος, Χριστιάννα Ιωάννου-Θάλεια, Μαριλένα Παπαχρήστου-Ρένα, Μάκης Πολύζος-Αντρέας, Βάσω Νικολάου-Φωτεινή, Θανάσης Μπασδέκης-Μήτσος.
Δείτε το φωτορεπορτάζ (οι φωτό μας εστάλησαν από το 4ο Γυμνάσιο).

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσεγμένη η παράσταση, μπράβο σε όλους
και συγχαρητήρια για το έργο επειδή ήταν ελληνικό. Έχουμε πολύ καλά θεατρικά έργα , κωμωδίες, ηθογραφίες, κ.λ.π η επιλογή από το ξένο ρεπερτόριο είναι ένα είδος συμπλέγματος(;) ή επιτήδευσης . Ας εξαντλήσουμε τα αξιόλογα δικά μας και μετά ας επεκταθούμε και στα άλλα.

Ανώνυμος είπε...

αυτα μενουν χαραγμενα στην ψυχη....

pan-sof είπε...

Χαίρομαι πάρα πολύ που η παράστασή μας άρεσε στον κόσμο που την είδε.Για μας, η μεγαλύτερη επιβράβευση ήταν τα δυνατά γέλια (κάποιοι μέχρι δακρύων)των θεατών και το παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος της παράστασης. Ας μη ξεχνάμε ότι η κωμωδία θεωρείται δυσκολότερο είδος θεάτρου από το δράμα.Έτσι λοιπόν, το γεγονός ότι κάναμε τον κόσμο να γελάσει τόσο πολύ,σημαίνει ότι η παράσταση ήταν επιτυχημένη.Όσο για τις μικροατέλειες που αναφέρθηκαν στην κριτική, θυμίζω ότι δεν είμαστε επαγγελματίες. Είμαστε ερασιτέχνες που μας οδηγεί και θα μας οδηγεί η αγάπη μας για το θέατρο και τους μαθητές μας.
Ραντεβού την επόμενη σχολική χρονιά με περισσότερο θέατρο!
Σοφία Κορογιάννου

Ανώνυμος είπε...

Ζώντας από κοντά την προσπάθεια και την αγωνία όλων των συντελεστών της θεατρικής παράστασης του σχολείου μας, οφείλω να εκφράσω τα συναισθήματα που μου προκάλεσαν τα παιδιά μας , που διαρκώς μας εκπλήττουν.
Μπράβο!!!! Μπράβο !!!!! Μπράβο !!!! σε όλους σας.
Ήσασταν Καταπληκτικοί !!!!!!
Σας άντεξε το σχοινί και φάνηκε στο χειροκρότημα !!!
Ευχαριστώ και σας που διαθέσατε 2.5 ώρες για να παρακολουθήσετε την παράστασή μας και την προβάλλατε, έστω και κριτικά , και μας δώσατε την ευκαιρία να βγάλουμε προς τα έξω την προσπάθεια των παιδιών μας και μας δίνετε το κουράγιο να συνεχίσουμε.
Νιώθω τέλος την ανάγκη να συγχαρώ τα παιδιά και τους συναδέλφους όλων των σχολείων, για την προσπάθεια και το χρόνο που διέθεσαν (απ’ αυτόν που δεν τους περισσεύει) για να ασχοληθούν με το δυσκολότερο είδος θεάματος, (το θέατρο) συμμετέχοντας έτσι στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης.
Συγχαρητήρια σε όλους !!!!
Καλό καλοκαίρι!!

Κώστας Χουσιάδας
Διευθυντής Πλουτάρχειου 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς

Ανώνυμος είπε...

"Ο Κουνενές" δεν ήταν απλώς μια σχολική παράσταση. ήταν ένα θαυμάσιο έργο,παιγμένο από καταπληκτικούς ηθοποιούς μαθητές, το ταλέντο των οποίων θα ζήλευαν πολλοί επαγγελματίες ηθοποιοί. Σωστός ρυθμός, γρήγοροι διάλογοι, ένταση, σωστή τοποθέτηση στο χώρο, μελετημένη κίνηση, ηθελημένοι αναχρονισμοί. Αποτέλεσμα: Αβίαστο γέλιο! Τελικά το μεράκι δεν πληρώνεται κι όπως φαίνεται, τα δημόσια σχολεία έχουν άφθονο!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στους συντελεστές της παράστασης!Τους ευχαριστούμε που μας έδωσαν την ευκαιρία να απολαύσουμε μια καταπληκτική θεατρική παράσταση, με ποοδευτική ανάπτυξη διαθέσεων και αισθημάτων, επενθυμίζοντάς μας ότι και οι ερασιτέχνες μπορούν να επιτύχουν πολλά φτάνει να εργαστούν με ζήλο και μεράκι!Μπράβο σε όλους!Όσον αφορά στις μικροατέλειες νομίζω πως μία φράση αρκεί: "Ο μόνος άνθρωπος που δεν κάνει λάθη είναι ο άνθρωπος που δεν κάνει τίποτα"

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στα παιδιά, στους καθηγητές του 4ου Γυμνασίου και στον διευθυντή του σχολείου Κ.Χουσιάδα που ενθαρρύνει την δημιουργικότητα και την έκφραση των παιδιών σε δραστηριότητες πέραν της μαθησιακής διαδικασίας.
Ο ερασιτεχνισμός από την άλλη, είναι αυτονόητος θα έλεγα, όταν συμμετέχουν μαθητές Γυμνασίου.
Εδώ υπάρχουν μεγάλοι που ασχολούνται δήθεν χρόνια με πολιτιστικές εκδηλώσεις πχ θέατρο οι οποίοι δεν διαθέτουν ούτε την γοητεία του ερασιτεχνισμού, ούτε και κανένα ίχνος επαγγελματισμού, αλλά επιμένουν να αυτοθεωρούνται "θεατράνθρωποι" προσβάλλοντας το θέατρο , την νοημοσύνη και την αισθητική μας.
Μπράβο.Εύχομαι να συνεχίσετε με το ίδιο κέφι την προσπάθεια.

GM26 είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΙΛΑΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΤΙ Η ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΚΑΡΠΟΥΣ!


Υ.Γ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ!
ΚΥΡΙΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΓΡΙΦΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΛΗΘΕΙΑ+ΨΕΜΑ=ΨΕΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Nα συγχαρω την Θεατρικη ομαδα του 4ου Γυμνασιου για την προσπαθεια που κατεβαλαν 4 μηνες μεχρι να φθασουν στην παρασταση.
Οι υπευθυνες καθηγητριες με αγαπη και μερακι φροντισαν γιαυτο.Ο γυμνασιαρχης οπως παντα αρωγος
Καταθεση ψυχης απο μεριας των μαθητων και ο συλλογος Γονεων και κηδεμονων διπλα τους.
Ελπιδα Βαρθολοματου-Γεωργοπουλου

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΒΟΙΩΤΕ,

ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ. ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ! ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ "ΓΛΥΚΑΝΑΛΑΤΑ" ΣΧΟΛΙΑ ΟΤΙ <>(ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ: ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕΣ ΤΟ ΓΚΟΛ, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕΣ ΧΑΛΙΑ, Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ) ΚΑΙ <> ΣΑΝ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΙΛΑΡΟΤΗΤΑ!
ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ, ΕΧΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΥΧΝΑ ΘΕΑΤΡΟ Ή ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΠΟΤΕ Ή ΕΧΕΤΕ ΠΙΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ;
ΕΠΕΙΔΗ ΗΜΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΒΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΟΣΟ ΕΙΠΩΘΗΚΕ, ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ!
ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΓΡΑΦΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ(ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ; ΜΑ ΤΙ ΛΕΩ; ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ!) ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΟΥΣ:<> ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ή ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΘΕΑΤΡΟ; ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ Ή ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΗΣΑΤΕ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ! ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΑΥΤΟ, ΕΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΘΑ ΔΕΙΧΝΑΤΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΤΕ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ.
ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ; ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ Ο ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟΣ ΚΡΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΕΞΩΝΥΧΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΣΚΑΡΤΟΥΣ; ΕΜΕΝΑ Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΤΕ ΜΕ ΕΝΑ "ΔΗΘΕΝ" ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΣΤΕ Ο ΚΡΙΤΗΣ ΤΩΝ ΚΡΙΤΩΝ.

ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ(ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΕΞΑΛΛΟΥ)ΕΚΤΙΜΗΣΗ,

Ο ΚΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΡΙΤΗ ΤΩΝ ΚΡΙΤΩΝ


ΥΓ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΡΙΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ, ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ! ΟΠΩΣ ΚΡΙΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΤΣΙ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΣΑΣ! ΔΕΝ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ Ή ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ Ή ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Με μεγάλη μας χαρά δεχτήκαμε πρόταση να παιχτεί το θεατρικό μας το Σεπτέμβρη στα Τροφώνια!
Ραντεβού λοιπόν στα Τροφώνια!

Ανώνυμος είπε...

Προσπάθησα να βρω την "αρνητική κριτική" και διαβάζω:
"...νομίζω ότι η κριτική είναι εκ του περισσού: σε αυτές τις περιπτώσεις η προσπάθεια μετράει...Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές..."
5.47
αν ξέρεις από θέατρο όσο και από ελληνικά , άστα να πάνε...χαχα
Έλεος με τους άκυρους
κόψτε τους είναι το ίδιο ενοχλητικοί με αυτούς που βρίζουν εμείς οι άλλοι τι φταίμε;

Ανώνυμος είπε...

ΠΩ ΠΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΟΥΤΕ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ ΝΑ ΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!
ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ ΌΛΟΙ ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ
ΕΠΙΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ , ΕΔΩ ΤΟ
ΑΝΤΙΘΕΤΟ . ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΞΑΣΕΤΕ...
ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΡΝΗΤΙΚΉ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ?

Ανώνυμος είπε...

Η "κυρία αυτή" και οι συντελεστές , γράφουν επώνυμα. Και νομίζουμε πως πρέπει να ηρεμήσουμε όλοι μας. Εμείς δεν διεκδικήσαμε δάφνες για μας. Αυτές ανήκουν στα παιδιά, που είναι κρίμα να είναι στη μέση αντιπαραθέσεων που έχουν αρχίσει να γίνονται, τελικά,επί προσωπικού επιπέδου.Αν έχετε κάποιες κόντρες μεταξύ σας, οι ανώνυμοι, αφήστε μας έξω από αυτές. Και, κλείνοντας το θέμα,γιατί εμείς δεν πρόκειται να επανέλθουμε επ' αυτού, ευχαριστούμε και πάλι τον συντάκτη του viotia που μας έδωσε βήμα για να προβάλουμε την δουλειά των παιδιών μας.
Καλό καλοκαίρι!
Κώστας Χουσιάδας, Δ/ντής 4ου Γ/σίου
Οι υπεύθυνες καθηγήτριες:
Σοφία Κορογιάννου
Ελένη Βαμβίνη
Εύη Αρβανίτη

Ανώνυμος είπε...

Σωστή η θέση του διευθυντή του σχολείου και συμφωνώ. Η "κυρία αυτή" θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι εκπαιδευτικός του 4ου Γυμνασίου , ούτε και συντελεστής της παράστασης (αν και λέει ότι παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες...) αλλά μια άλλη κυρία που βρήκε ευκαιρία να κάνει προσωπική κριτική (ανυπόστατη κι όποιος διαβάσει το κείμενο το καταλαβαίνει δεν χρειάζεται "μετάφραση") για τους δικούς της λόγους. Και δεν μπορεί να είναι εκπαιδευτικός γιατί δεν μπορεί να μην ξέρει το στοιχειώδες: ότι άλλο κριτική σε μια παράσταση, εκδήλωση, κλπ, κι άλλο κριτική σε πρόσωπα, όπως κάνει η ίδια. Άμα δεν ξέρεις την ελληνική γλώσσα , (γιατί δεν διαβάζεις σωστά το κείμενο),άμα δεν ξέρεις τη διαφορά μεταξύ κριτικής σε πρόσωπο και κριτικής σε παράσταση, ε, τότε το θέατρο σε μάρανε; Αν πάλι είναι εκπαιδευτικός τότε αλοίμονό μας...

Ανώνυμος είπε...

θελω να πω οτι σε αυτη την παρασταση ευχαριστηθηκα τοσο πολυ και δεχτηκα τοσα ''συγχαρητηρια' και για το παιξιμο μου και για τις κινησεις μου αλλα και για την εμφανιση μου-και οχι μονο εγω,αλλα και ολα τα υπολοιπα παιδια που παιξαμε-που η κριτικη σας και η καθε κριτικη δεν με αγγιξε καθολου!!!παντα σκεφτομουν οτι σημασια ειχε να το διασκεδασω εγω...πιστεψτε με απο τα γελια που ακουγονταν σχεδον σε ολη τη διαρκεια της παραστασης(και κυριως του πατερα μου)καταλαβα πολυ καλα οτι διασκεδασαν ολοι ή τουλαχιστον σχεδον ολοι!!κοιταξτε εγω πιστευω οτι το σωστο ειναι σε μια κριτικη να δεχομαστε και το θετικα αλλα και τα αρνητικα σχολια και σας ευχαριστουμε πολυ για τισ παρατηρησεις σας!θα προσπαθησοθμε να τισ βελτιωσουμε τισ ατελειες μας!απλα,πιστευω,οτι θα μπορουσατε να ειχατε καλυτερο τροπο γιατι εμενα μου φανηκε(μπορει βεβαια να κανω και λαθος)περισσοτερο ειρωνια παρα κριτικη...
Ελενη Δαμιανιδου (Ναταλια)